torsdag, december 07, 2017

Stockholm och adventskalendrar

Torsdag 23/11
Denna dag skulle jag åka med mina föräldrar till Stockholm. De kom och hämtade mig kl 07. Jag hann säga hejdå till Elliott innan jag åkte. Vi körde till Sturup och ställde bilen på parkeringen. Jag mindes inte alls att Sturup var en så mysig och trevlig liten flygplats som den visade sig vara :-).
Morgonsol över Sturup
Vi började med en frukostfika på Espressohouse vilket var mysigt! Sen flög vi och det var en lugn och behaglig flygtur. Den gick väldigt snabbt och vips var vi på Arlanda. Arlanda Express anlände precis när vi kom ner på perrongen. Så gjorde även t-banan till Gittan, så det dröjde inte länge innan vi var framkomna till slutdestinationen (vilken var hemma hos Gittan). Det gick väldigt smidigt.

Gittan hade köpt fikabröd och vi fick både kaffe och te. Hon hade gjort en supergod marmelad som jag fick recept på och ska laga så snart jag kan. Fikabrödet var bla en kardemummabulle som var grymt god. När vi fikat så åkte vi in till stan allihop.
Fint upplagd frukt, från frukthandlare som enligt Gittan luras
På Hötorgshallen köpte jag en salami och salciccia. Vi gick även till några andra ställen innan vi åkte tillbaka till lägenheten. Mamma hade köpt oliver som vi åt när vi kom dit. Oj, vad de var goda. 
Gittan och pappa på T-banan
Gittan ringde taxi och vi åkte till båten. Vi skulle åka Birka-cruising i 22-timmar. Pappa fyllde år dagen efter och de ville åka bort över födelsedagen. Jag har aldrig åkt någon sådan båt förut. Den var enormt stor! Vi visades till bords och fick en trerätters middag samt underhållning av "The fantastic Four". Himla trevligt upplägg. De spelade en trudelutt, sen fick man förrätten. När man ätit klart kom de ut igen och sen gick de ut när man fick middagen osv. Folk stod upp och dansade och var helt inne i musiken. En rolig upplevelse! De sjöng bra och var duktiga på att underhålla! Kul!

Efter middagen gick vi runt lite på båten. Först såg vi lite karaoke, men det var inte så bra, sen var vi på ett ställe där båten skakade massor (troligtvis för man satt över motorerna?) och sen i en pianobar med en inte så jättebra pianist. Jag drack en Baileys. Den var god.
När alla var trötta så gick vi och la oss i våra hytter. Gittan och jag delade hytt. Jag hade jättesvårt att somna då det börjat gunga och jag kände mig uppstressad. Somnade inte förrän efter kl 03. Sen vaknade jag vid 06 och kunde inte sova mer.

Fredag 24/11
Var något slut på morgonen denna dag då pappa fyllde 80-år. Jag försökte få alla att gå med och sjunga för honom när vi skulle hämta honom för frukost. Men det slutade med att bara jag knackade på och sjöng en trudelutt. Vi gick och åt frukostbuffé och den var god med daimtårta till efterrätt :-)
Jättefint pepparkakshus när man kom in till frukostsalen.

På detta bord dukades frukosten upp.
Nu var det ljust ute och man kunde se ut medan båten körde längs skärgården. Vi satt på bästa plats längst fram och längst upp i båten. Pappa fick någon liten present.

Bästa platsen.
Vi åkte förbi en massa små öar när vi åt lunch på båten
Jag gick till taxfreen och hittade lite gott till Elliott och även en julklapp. Jag försökte checka in på planet hem, men det var inte så lätt. Så jag fick ringa supporten och sen gick det finfint. 
Vi var framme i Stockholm igen vid halvfyratiden. Tog t-banan till Gittan och tog det lite lugnt där.
Fina Sir Toby, en riktig myskatt
Gittan åkte med mig in till Hötorgshallen så att jag skulle kunna köpa med mig de oliver som jag tyckte var så goda från gårdagen :-). Jag åkte sen vidare till Arlanda och var i väldigt god tid på flygplatsen. Flygresan hem var smidig. Jag var helt slut. Såklart. Lyxigt att få köra mina föräldrars bil hem från Sturup. Elliott kom över och det var så mysigt att träffa honom igen!

25/11 lördag
Elliott lekte med Philip denna dag. Jag tog med dem till Max för lite lunch :-).
Studerar julgranskulorna på Emporia
Jag hade sovit grymt dåligt även denna natt och mådde inte alls bra. Efter besöket på Emporia gick Elliott o Philip till Michael och jag la mig att vila. Tog det lugnt hela kvällen. Gjorde ingenting annat än tittade på TV.

26/11 söndag
Denna dag skulle mina föräldrar komma hem från Stockholm. Jag fixade det sista med pappas present och köpte en blomma och ställde detta hos mina föräldrar. Sen åkte jag till Sturup och hämtade dem. Jag var fortfarande så slut och då jag kom lite tidigt så passade jag på att meditera en stund i bilen på parkeringsplatsen. Precis när jag var klar så kom mina föräldrar från flyget. De släppte av mig på Triangeln på hemvägen, jag skulle eventuellt fika med Helene denna dag. Jag gick upp på kontoret och fixade med lite saker. Det blev ingen fika med Helene så efter ett tag åkte jag hem med tåg och buss. Jag köpte med grillad kyckling hem och Elliott kom över och åt med oss.

27/11 måndag
När jag kom utanför lägenheten på morgonen låg det blombuketter där, frysta och småtrasiga. Jag samlade ihop dem och det blev en fin bukett!
Hitteblommor
Åkte till kontoret och jobbade. När jag jobbat klart åkte jag hem och lagade en snabb chicken tikka på resterna av kycklingen från gårdagen. Gjorde även lite raita. Vi åt och sen var det dags för mig att gå på meditation. Den var som alltid väldigt bra och gott med fika. Hon meddelade också att gruppen fortsätter även nästa termin. Så kul! Vi har varit samma grupp i flera år och det är mysigt tycker jag.

28/11 tisdag
Vaknade med jätteont i huvudet. Jag försökte kurera den med huvudvärkstablett och vila. När den lagt sig så jobbade jag hemifrån hela dagen. Mådde inte speciellt bra på. Så det var en tråkig dag.

29/11 onsdag
Cyklade till kontoret väldigt tidigt på morgonen då jag inte kunde somna om ändå. Kl 08 var det visning av en lägenhet. Den låg nära stan men var mörk utan varken riktigt fönster eller balkong. Så den var inte intressant. Kul ändå att titta på den. När jag kom tillbaka till kontoret var de i full färd med att plocka upp julstjärnor och julpynt. Så himla mysigt med ett så juligt kontor!
Mina fönster på kontoret
På lunchen var jag ute och köpte alla presenter till Elliotts julkalender. Det är 8 dagar jag slipper hitta paket till då han är i Thailand :-D. Så det blev 18 små julklappar. Så skönt att jag hittade så många på en och samma gång! Tycker de blev ganska bra också faktiskt!
Elliotts kalenderklappar
Efter jobbet fick jag låna chefens frus bil, hon skulle vara bortrest två dagar. Så det var ju väldigt skönt. Jag körde hem till mina föräldrar som hade hämtat Elliott på skolan. Där fick vi supermumsig mat! Färska räkor, havskräftor, musslor och vitlöksbröd. Jag åt så jag blev hur mätt som helst! Elliott åt också massor. Sen mumsade vi i oss ostar också, trots att vi var så mätta! Mamma hade gjort den goda marmeladen som vi fick hos Gittan och den var lika god denna gång! Passade jättebra ihop med alla ostarna. Vi hade mycket trevligt och vid 20.30 åkte Elliott och jag hem för att sova. Elliott somnade ganska sent, trots att vi åkte hem i tid.
Fina kalendrar Elliott fick av sin mormor
30/11 torsdag
På morgonen väcktes jag av klockan. Hade sovit alldeles för dåligt och ville inte alls stiga upp. Elliott var glad då han hade vaknat precis innan klockan ringde. Han gillar inte heller att bli väckt. Denna dag jobbade jag på kontoret. På lunchen köpte jag sushi till mig och Åsa. Förutom en lätt fisksmak i munnen efteråt så var det väldigt gott :-).

Jag gick lite tidigare från jobbet för att gå på utvecklingssamtal gällande Elliott på hans skola. Det är alltid så kul att gå på, för fröken är så himla positiv. Elliott har typ plus, plus, plus i alla ämnen. Han är långt framme och får extrauppgifter och läraren är så glad att han jobbar med alla uppgifter i lugn takt och inte stressar, vilket gör att han gör rätt på alla. Många stressar tydligen iväg med uppgifterna och har en massa slarvfel. Men inte Elliott :-). Och det enda han ska jobba med denna terminen är att brodera ut sina texter i uppsatsskrivning. Min fina påg! Så stolt han var när fröken pratade med och om honom :-).

När vi varit på detta fina samtal så åkte Elliott och jag till en pizzeria i Limhamn och jag åt Siciliana och Elliott Margarita. De var väldigt goda tyckte vi båda. Elliott vågade sig på att smaka på sardellerna och för första gången tyckte han att de var goda :-D. Så han fick några av mig att lägga på sin pizza. Vi hämtade med en pizza hem till Joakim.

Jag jobbade lite senare på kvällen. Elliott sov hos Michael. Jag fixade också iordning Elliotts adventskalender med miniklappar. Det var ju 1 december dagen efter.
Paket till Elliotts kalender

1/12 fredag
Ingen bil reparerad denna dag heller. Reservdelen hade inte kommit och den lär inte bli klar på måndag heller. Det är två veckor den varit inne på måndag. Så himla tråkigt. Men men, man klarar sig ju utan. Men det är ändå drygt...

Jag jobbade hemifrån med koncernredovisningen och blev klar med i stort sett allt jag kan göra i nuläget. Känns jätteskönt! Och nu har jag mallar och underlag inför 2017 års bokslut. Så då vet jag hur jag ska gå tillväga. Sen ska det gås igenom och då får jag säkert mer att fylla i och ta hand om. Men det är först nästa vecka :-).

Jag åkte iväg och tittade på en lägenhet vid kalkbrottet. Det var en visningslägenhet, den vi sökt är inte byggd ännu. Den kändes väldigt fräsch och fin! Men lite för liten. Men ändå trevlig. När jag kom hem så sa jag att den var fin men nog inget för oss då den är mindre än den vi har och dyrare.

Det är så mycket som behöver fixas här hemma. Vi har saker precis överallt, det trillar ur skåpen när man öppnar dem. Och det känns aldrig som att jag hinner med att sitta med foton eller blogga eller allt annat jag vill ha tid för. Mina adventsljusstakar är trasiga, så det blir till att köpa nya om jag ska ha några. Men en tomte med lykta står i alla fall utanför dörren.
Jag har så juligt på kontoret, så det räcker nästan så :-).

3/12 söndag
Denna dag gick jag på bio med Elliott och Alexander H. Alexander kom hit strax före ett och både han och Elliott var hungriga. Så vi körde till Max och köpte burgare till Elliott och pommes till Alexander. Sen åkte vi och ställde bilen på kontoret. Vi gick till SF och köpte lite popkorn och så såg vi Paddington 2. Den var lång 1h 45 min och någonstans i slutet förlorades koncentrationen lite, de kunde kortat ner den en del. Men den tog sig igen och var faktiskt rolig :-). Elliott och Sander var helt nöjda! Tyckte den var jättebra! Så det var ju kul! Och efteråt lekte de en stund, sen följde Elliott och jag Alexander hem. Hans pappa har flyttat till Annestad, så nu har de nära till varandra när han är där.

På kvällen tittade Elliott, Joakim och jag på TV tillsammans. Nattade Elliott och han somnade lite för sent.
Mango hade lagt sig hos Snobben i Elliotts säng

4/12 måndag
På jobbet skulle jag gå igenom bokslutet med Torgny. Men det blev att jag mest satt med koncernredovisningen.

När jag tog en titt på Boplats Syds hemsida så var vi plötsligt nummer ett i kön på lägenheten jag var och tittade på, den som var en visningslägenhet och kändes lite för liten... Men den var ju fräsch och fin! Och man var tvungen att bestämma sig innan kl 10.30. Jobbigt läge! Så jag ringde och pratade med dem och frågade lite olika saker. Sen pratade jag med Joakim. Han har ju inte ens sett lägenheten. Men vi bestämde oss för att tacka ja. Ska bli jätteskönt att flytta från det kollektiva och huset som känns som att alla blir sjuka eller annat elände i. Men sen ska de ta kreditupplysning och så förstås, innan dess vet vi ju inte helt säkert att vi får den. Men vi har inga anmärkningar så det borde inte vara något problem.

När jag kom hem så gick jag över till Michael och berättade att vi kanske ska flytta. Jag kallade ut Elliott också och vi pratade lite om det. Det ska säkert bli bra! Det är bara ca 5 min härifrån ju. Och han kan lätt cykla till skolan och till Michael sen. Bussen går också direkt till skolan. Så det blir ju jättebra. Det bästa är att det är nära Limhamn, Hammars Park och Sibbarp. Limhamn är mysigt. Och det går buss direkt till Hyllie också, så det blir lika smidigt att komma till jobbet om än de inte går lika ofta.

Till middag åt vi calamares och Joakim hade gjort aioli som vi hade till. Det var supergott! Elliott ville ha spagetti och köttfärssås, så det fick han, vi hade rester sedan gårdagen. Men sen tyckte han bläckfickringarna var så goda så de gick åt i rasande fart. Vi köpte två sorter, ett paket från Coop och ett från Willys. Willys var helt klart godast! Verkligen supergoda! Citron och aioli passar så bra till också. Elliott sov här.

5/12 tisdag
Denna dag skulle Elliott åka till Thailand. Så vi hade lite mysfrukost med honom på morgonen. Vi dukade fram allehanda gotter och jag bakade Scones som ju Elliott älskar. Det var jättemysigt. Sen sa vi hejdå med en lååååång och stor hejdåkram! Som jag kommer att sakna honom! Men så kul att han ska få åka på semester med sin pappa och ha det varmt och skönt och ledigt!
Lång flygresa... hade jag inte velat åka. Men det går säkert bra för dem.
Jobbade på kontoret efter jag sagt hejdå till Elliott. Nu blev det äntligen att vi satt med månadsbokslutet för oktober.

När jag kom hem så tvättade jag och när jag tog ur tvätten luktade det bränt gummi. Superäckligt! Som tur var kom Joakim på att vi kanske kunde tvätta dem hos Michael, så inte lukten skulle sätta sig. Så jag gick över dit och slängde in kläderna. Så bra!!! Vår tvättmaskin är kaputt. Är det inte det ena som går sönder så är det det andra...

6/12 onsdag
Resan till Thailand hade gått finfint för Elliott och Michael. Det var morgon när de kom dit och de hade knappt sovit på flyget. Skönt att höra att resan hade gått bra och att de var väl framkomna.
Joakim ringde och frågade om min bil var klar än och när den skulle bli klar. De sa att de fått alla delar och skulle fixa den på torsdagen. Det har gått 2,5 vecka nu...

På lunchen hade jag bestämt träff med Malin. Jag cyklade genom regnet fast jag var trött och stressad och hade ont i huvudet och mest av allt ville ställa in. Men så var det så länge sen vi sågs typ 2 år sen, så jag tänkte att jag åkte dit ändå. Där väntade jag och ingen kom... hon hade glömt bort det. Suck! Men jag förstår det. Hon är "utmattad" som så många andra och hade helt glömt bort det trots att vi "pratat" om det kvällen innan :-). Det skulle kunnat hända mig med. Så efter en halvtimme gav jag upp och begav mig till kontoret igen. Åt en knäckemacka till lunch.

Joakim och jag åkte till kalkbrottet och kollade in var vår lägenhet låg och hur huset såg ut. Det var rena byggarbetsplatsen, men vi lyckades hitta huset och lägenheten och skyddsombudet kom fram till oss och sa att vi absolut inte fick gå på byggarbetsplatsen för han var ansvarig om vi skulle få någonting i huvudet eller skada oss. Men vi fick ändå stå och titta på lite håll. Vi konstaterade att det kanske skulle vara lite mörkt och så på bottenplan men att vi ändå vill köra på det! För det är så många fördelar.

De kom och tittade på tvättmaskinen från hyresvärden och den konstaterades vara trasig och en ny ska beställas/inhandlas så småningom. Jag säger då det. Är det inte det ena så är det det andra som ska krångla... Tur att inte Sweet kissar på mattan varje dag längre!
Den lugnare Sweet

Inga kommentarer: