måndag, januari 01, 2018

Jul och Nyår

Jul och nyår sprang så fort förbi. Bloggen har blivit grymt eftersatt...

Julafton firades hos moster Annika. Elliott och jag kom dit vid 16-tiden och vi firade med Annika, Rolf, Olle, Berit och mina föräldrar samt vovven Bacon. Vi fick glögg och massa gott att tugga på. Och sen var det julmat och hur gott som helst, jag älskar ju julmat!

Vi tittade på filmen "En underbar jävla jul" och så åt vi hur mycket som helst. Ris a la malta och ostar och godis efter all julmaten. Tomten kom minsann också och hälsade på!
Elliott fick massor av julklappar av tomten
Elliott provar moster Annikas julgranshatt
Vi spelade julklappsspel, jättekul tycker jag :-D.
Några paket upplagda till julklappsspelet

En hel tomtehylla
Tomtar tomtar
Sen var det mellandagarna mellan jul och nyår och då passade vi på att fika i Falsterbo, Joakim och jag. Kaffe och kaka.

Mumsig fika
I mellandagarna var jag också på julfirande hos Becka, traditionsenligt sen lång tid tillbaka tillsammans med Åsa och Ingrid. Beckas man och barn var också med. Mannen hade lagat maten och det var hur gott som helst. Beuf Bourgignone med tillbehör. 
Fin ljusbricka hos Becka
Vi drack vin och åt och fick marängsviss till efterrätt och sen en massa snacks. Åt mig alldeles för mätt :-).
Fint pepparkakshus som Josephine & Becka byggt av pärlor
Vi hade det lugnt och skönt hemma. Elliott byggde in sig i en "koja" i sängen. Vi var också på Toys 'r Us och Elliott fick välja vad han ville för sina julklappspengar. Det blev ett lego creative (med hus) tre i ett. Bra val! Och tre trisslotter :-).
Elliotts krypin
Sen var det Nyårsafton! Mamma fyller år denna dag och firas traditionsenligt :-).  Jag och Elliott kom dit först, sen kom Annika, Rolf och Olle. Mamma öppnade sina presenter.
Presenter från oss
Vi bjöds på bubbel och smörgåstårta! Som alltid jättegott! 
smörgåstårta
Pappa och Elliott spelade myrstacken
Vi fick ordlekar där man skulle para ihop ord, fyndigt och kul. Vi bjöds på oxfilé med allehanda goda tillbehör och jag åt mig hur mätt som helst! Sen fick vi ostbricka med mumsiga ostar. 
Vi tittade på TV och tog det lugnt innan raketerna skulle smällas av! 

Jag åkte hem och hämtade Joakim så att han (trots att han var dålig) i alla fall kunde vara med på tolvslaget och skjuta upp raketer och fira in det nya året med oss :-). Vi hade jättefina raketpaket! Två stycken. Och det var fina raketer runtomkring också! 
Älskar nyårsraketer
Efteråt bjöds vi på hummer och det var hur gott som helst! Sen åkte vi hem och Elliott sov hos Michael och nu är det äntligen ett nytt år som jag hoppas blir lite bättre hälsomässigt än det som just tagit slut. Gott nytt år önskar jag alla! 

Inga kommentarer: