måndag, oktober 16, 2017

vattkoppor och födelsedagsfirande

På torsdagsmorgonen mötte jag Catta utanför Espressohouse på morgonen. Vi tog en snabb-frukost med kaffe o Scones. Hon skulle vara på kurs kl 09 och jag skulle jobba :-D.
På lunchen träffade jag mamma och vi gick till Coffé Factory på Triangeln och delade en toast och det var gott och trevligt som alltid!

Elliott hade gått hem från skolan direkt när han slutade vid 13-tiden och varit hemma hos Joakim. Han hade sagt att han blivit yr på vägen och att han hade lite ont i huvudet och kände sig hängig. När jag kom hem hade han just gått över till Michael. Vi googlade på vattkoppor och de verkade börja med huvudvärk och feber. Jag gick över till Michael och kollade om Elliott hade några prickar. Han hade några små utslag.

På fredagen jobbade jag hemifrån. Elliott hade fått många fler koppor. Så tråkigt för Elliott att bli sjuk igen när han inte ens är av med sin förkylning. Och så måste han vara borta från skolan minst en vecka till...

På eftermiddagen började jag känna mig yr när jag jobbade så jag fick gå och vila. Det kändes likadant som när jag var överbelastad men jag tror det är förkylningsviruset som går fram och tillbaka. Joakim kände sig också risig med värk i kroppen och ont i huvudet. Vi gick ändå ner och hjälpte till med det som behövdes i matlaget. Det var inte så mycket att göra före maten då René stod för lagandet så vi var där inte förrän kl 17. Men det var mer att göra efteråt med disken och så. Hur som helst så var det en god middag och superjättegod efterrätt (ananaspaj med vispgrädde). Så det var trevligt på det sättet. Elliott kom över till oss när vi var hemma igen. Vi tittade på TV och åt nötter och puffad majs. Elliott hade feber och prickar.

På morgonen var jag och Elliott uppe först, han sov ända till 07.30 så det var ju bra! Hans koppor började klia mer, men han har varit såååå duktig och i stort sett inte kliat på dem alls. Det hade aldrig jag klarat! Och så tappade han en tand :-D. Det blev han glad för, då den gjort ont. Nu har han två gluggar :-). Han hade fortfarande feber, så han fick febernedsättande innan maten, han har ingen aptit om han har feber. Vi åt spagetti o köttfärssås till lunch och sen gick Elliott över till Michael.

Jag och Joakim var trötta och tog det väldigt lugnt. Vi kollade på Idol och sen tittade Joakims mor förbi med lite kakor, morots- och äpplejuice som hon pressat och en fin väggbonad från Nepal som vi nu hängt över sängen. Hon stannade på en kopp kaffe och vi åt av hennes goda kaka. Sen åkte hon hem igen. Joakim och jag såg klart Idol och sen var det dags för mig att göra mig klar. Joakim hade fortfarande feber och även hosta. Så han missade tyvärr kvällens födelsedagsfirande hos Åsa.

Jag mötte upp Becka o Hanns som lämnat sina barn för passning hos Beckas mamma. Jag körde oss till Åsa. När vi kom dit så fick vi se deras nyputsade hus för första gången . Såååå snyggt! Som ett helt nytt hus :-). De hade även renoverat en toalett och satt in badkar och ett jättesnyggt golv med golvvärme. Lyxigt! Som alltid var där hur fint och mysigt som helst med massor av levande ljus och annat fint. Vovvarna var så söta och fick vara med lite senare på kvällen. Vi bjöds på förtugg o bubbel. Vi satte oss till bords och det var fint dukat och en stor bukett blommor på bordet.
Fint!
Till förrätt fick vi Toast Skagen vilken var hur god som helst. Och till middag fick vi rullader vilka också var supergoda! Jag åt alldeles för mycket!
Mumsig mat
Vi pratade om allt möjligt och vi bjöds på kaffe o efterrätt.
Kaffe och fryst lingoncheescake (tror jag att det var). Supergod!

Vi snacksade på massa gotter och pratade och klockan blev alldeles för mycket och jag tror jag var hemma vid 01.30. Joakim var vaken när jag kom hem så vi pratade lite och sen var klockan ännu mer...

På söndagen försökte jag sova ut men kunde inte somna om så steg upp vid halv nio ungefär. Satte mig vid datorn och pillade med bilder och kvitton. Joakim vaknade också efter en liten stund. Vi drack lite te och sen åkte jag och handlade varmrökt lax för det hade Elliott önskat till middag.

Joakims mor tittade förbi även denna dag och hade med sig lite fina Nepalsaker. Vi skulle just äta bruschetta så hon stannade kvar och åt med oss. Efteråt tog vi en kopp te och en kaka och sen åkte hon hem igen.
Mango låg bredvid oss när vi fikade
Elliott kom över och vi åt varmrökt lax med ishavsromssås och potatis o sugarsnap-ärtor till. Det var ovanligt gott denna dag! Vi bestämde oss för att titta på den nya "Djungelboken" och den var riktigt bra! Spännande och rolig. Jag var så trött så jag somnade till 5 min mitt i, det hade Elliott roligt åt :-D. Men sen var jag pigg igen och vi åt lite nötter och morots- och gurkstavar med dippa. En väldigt mysig kväll. Trots att Elliott hade vattkoppor. Nattade skrutten och sen var det läggdags.

Idag är det måndag och Elliott vaknade med jätteont i halsen, så ont att han började gråta och det hör inte till vanligheten. Han fick alvedon. Misstänker att det är en vattkoppa i halsen... Synd om honom! Men han är väldigt tålmodig och duktig och gnäller inte. Jag gjorde mig klar för att gå till jobbet och Elliott gick över till Michael som skulle vara hemma med honom denna dag. Jag ska vara hemma tisdag och torsdag :-). Ikväll är det meditation och den ser jag fram emot!

Jag är så glad att jag sover så mycket bättre, det är ju guld! Jag mår mycket bättre av det! Och jag är så glad att vi tar det lugnt där hemma och jag försöker att inte boka upp mig på saker, även om det är svårt då det hopar sig emellanåt.

Inga kommentarer: