onsdag, oktober 11, 2017

God mat, fika, semesterdag utflykt mm.

På fredagen jobbade jag hemifrån. Satt med grejor som budget för nästa år, rapportmallar och lite annat finpilleri. Det gick bra, men jag vara så himla trött i huvudet på eftermiddagens så jag tog en paus och Joakim och jag åkte till djursjukhuset och köpte kattmat, då den var slut. Sen stannade vi till på Möllan och drack chai-latte och latte macciato på ett kafé. Jättegoda och mysigt med en liten fikapaus.



När vi kom hem igen så fortsatte jag att jobba. Joakim blev inspirerad av Chai-latten och gjorde chai på sitt sätt. En sirap av svart te, apelsinskal och massa goda kryddor. Det blev sååå gott! En ny favorit här till hösten.

På kvällen gjorde vi vars en bookmaker toast. Sååå gott!
Mumsig toast
Vi tittade på en hemsk men bra film som handlade om en som fick ALS och dog.... Den var inte så upplyftande. Finns så mycket hemskt och många sjukdomar och annat i världen.

På lördagen uppdaterade jag lite i bloggen och skrev in kvitton. Läste igenom alla tidningar som samlats på hög också. Skönt att få tid för det. Vi städade och våttorkade golven. Vi hade vietnamesiska rispappersvårrullar till middag. Jättegott! Speciellt med thaibasilika i, det har vi börjat med på sistone. Ger jättegod smak! Elliott deklarerade att han tröttnat på denna rätt och åt bara en halv rulle...Snart inga rätter kvar som han gillar alltså.

Några av tillbehören
Vi hade lördagsmys med Elliott och dippade morots- och gurkstavar och tittade på en rolig film med hundar som pratade. Kul!

På söndagen tog vi det lugnt och kollade på Homeland. På måndagen hade jag semester och vi åkte ut en runda på Österlen. Vi åt frukost ute.
Mumsig frukost!
Vi var på Café Olof Viktors och köpte med oss tårtbitar hem.
Mysigt fikarum på Olof Viktors
Ännu ett mysigt fikarum på Olof Viktors
Vi åkte till Kåseberga och gick upp för berget och tittade på får och på Ales stenar.
Blåmålade söta får
Jag har aldrig sett får bland Ales stenar förut
Det blåste mycket men var soligt och fint
Sötisfår

 När vi kom hem var vi helt slut och la oss att sova en timme. Sen var det dags för matlagning i kollektivet. Den som skulle handla hade inte handlat allt som behövdes, så jag började med att åka iväg o handla medan Ulla lagade soppa. När jag kom tillbaka var Joakim också i köket och Ulla gick upp och vilade. Joakim o jag dukade, laddade kaffe och det var helt kladdigt på golvet och flera av bänkarna så det blev till att moppa golvet två gånger och torka av alla bord o bänkar också... Irriterande. Det ska vara helt rent i köket när man lagar mat på måndagen, för städlaget innan ska ha gjort iordning allt. Det hade de också men det var fest där på söndagen och den som haft festen hade inte städat ordentligt efter sig. Suck! Men men, det blev bra ändå. Ulla kom tillbaka och vi gjorde klart allt och det var 12 st som åt och Elliott tyckte soppan var ok men åt mest vitlöksbröd :-). Det var gott och trevligt och vi diskade undan och städade efteråt och sen kraschade vi i soffan där hemma och jag nattade Elliott och vi la oss tidigt.

På tisdagen gick Elliott o jag o mötte upp Philip kl 07.15. Jag gick med dem till skolan, men de kan egentligen gå själva. Skulle dock prata med fritis så lika bra följa med. Sen cyklade jag till jobbet och det var väldigt fin soluppgång på vägen dit. Väldigt bländande sol när den kom upp ordentligt.
Sol på väg till jobbet
Jobbade på och det var möten hela förmiddagen. På lunchen mötte jag upp Ingrid o Becka och vi lunchade på Mando. De hade lasagne till dagens. Den var helt OK, inte värd 95 spänn, men trevligt med utelunch. Vi köpte presenter till Åsa och sen jobbade jag på kontoret igen. 

Cyklade hem, det var kallt och ruggigt och lite duggregn som man inte blev mer än fuktig av men som var irriterande att få i ögonen. När jag kom hem så hade Joakim fixat med maten och gjorde supergoda lövbiff-rullader fyllda med lök, inlagd gurka, senap, pepparrot och persilja. 
Innan tillagning
När de var stekta fick de puttra i grönpepparsås och till det hade han lagat potatismos och det var hur gott som helst alltihop. Mumsfilibabba! 
Färdigt för serverings, mums!
Mango var grymt sugen på denna mat, slog till mig med tassen flera gånger för att få lite
Pratade med mamma i telefon och sen tittade vi på TV. Vi var jättetrötta och åt lite nötter och kollade på ett avsnitt Homeland och sen la vi oss för att sova tidigt, hade dock svårt att somna så det blev ändå för sent.

På onsdagen jobbade jag på kontoret och när jag kom hem var det direkt dags att gå ner i köket i kollektivet och laga middag. Joakim, jag, Ulla och Biggi var det som stod för maten denna dag. Vi gjorde fransk köttfärslimpa med oregano och oliver på en bädd av potatis. Och till det serverade vi fetaostsås och tomatsallad. Det blev jättegott tyckte jag! Riktigt knaprig potatis, vissa som chips. Det gillar jag... hehe. Efteråt diskade vi undan. Joakim och jag fixade allt det sista och var uppe igen i lägenheten vid 19.20. Elliott kom över direkt. Han tyckte inte kollektivmaten var god, så han fick finn crips till kvällsmål istället. Joakim o jag var helt slut. Jag nattade Elliott och sen la vi oss att sova tidigt. 

Inga kommentarer: