torsdag, september 22, 2016

Whooops som tiden flyger...

15/9 torsdag
Jobbade hemifrån denna dag. Hämtade Elliott på skolan. Före middagen på kvällen kokte vi kronärtskockor som Elliott, Joakim och jag delade på. Det var mumsigt!
Vi gjorde kinesiska vårrullar till middag, de blev jättegoda!
Elliott bakade äpplepaj på kvällen och jag rörde ihop vaniljsås. Den är så sjukt god den där dagissmulpajen Elliott gör. Han gjorde allt denna gången, skivade äpplen och knådade ihop degen :-).
Vi åt massor!

16/9 fredag
Jobbade halvdag på konoret, hade glömt min lunch hemma. Så åkte hem vid ett och åt lunch med Joakim. Vi åt vårrullar från gårdagen. Mättande o gott! Sen klämde vi i oss resterna av äpplepajen också :-D.
Det var matvecka och jag är med i världens mest förvirrade matlag och det var rörigt och en av oss lagade maten själv, vilket också är konstigt och när denna ställde fram kycklingen var det röd saft i botten på formen = inte klar! Det var väldigt jobbigt tyckte jag. Flera hade redan tagit. Jag fick dem att sätta in resten i ugnen igen. Livsfarligt med ofärdig kyckling som säker dessutom var dansk och så många äldre som kan bli jättesjuka. Var nervös hela kvällen för att jag skulle bli dålig. Var klar i köket först vid 20-tiden. Joakim var med o åt för första gången, det var ju inte den bästa gången om man säger så, hehe. Men det var trevligt bordssällskap.

Jag var sååå trött när jag kom hem. Vi såg en lättsam film som jag tyckte mycket om då det var vackra miljöer. Susanne Bier. La oss tidigt och jag sov bra utan sömnhjälp. Så skönt. Har en chakrameditation som är 7 min som jag sätter på när det är dags att sova. Den får mig alltid avslappnad. Om jag inte somnar av den så sätter jag på ännu en meditation. Och otroligt nog somnar jag. Det har varit flera gånger nu. Så det är ju super! Glad att ha kommit på detta.

17/9 lördag
Åt bullar till frukost med Joakim. Elliott kom över och vi åkte till Espressohouse för en fika innan simkursen. Då såg vi mamma en bit bort och sprang bort och hämtade henne. Hon satt med oss o fikade. Kul! Sen åkte Elliott o jag till simskolan och han simmade bra! Efteråt körde jag honom till Alexander där han lekte hela eftermiddagen. När jag lämnat honom åkte jag ner till stranden och gick/sprang en liten runda. Behöver verkligen röra på mig.

Joakim kom hit. Vi plockade iordning och dammsög och jag skurade kattlåda och annat som behövdes. Sen åkte vi och hämtade Elliott och så köpte vi pizza med oss hem. Det var jättegott. Elliott valde film och så chips o dippade vi :-D.

18/9 söndag
Elliott väckte oss halv åtta (vilket är ovanligt sent). Ska du inte sova lite till? sa jag. "Ameeen klockan är ju över sju" utropade han som att jag var galen som tyckte man skulle sova mer, hehe. Sötnosen.
Joakim o jag åkte till Busfabriken o lämnade Elliott på kalas 10.30. Sen handlade vi till mat och åkte hem. Jag åkte iväg direkt och träffade Helene. Vi fikade på Triangeln (morotskaka) och pratade. Hela 5 veckor sen vi träffades, förstår inte att tiden går så fort. Vi hade mycket att prata om :-). Alltid kul!

Åkte hem och Joakim hade fixat massor med maten. Vi satte oss med en iskaffe och lite baklava. Sen grillade han entrecote och jag dukade. Det var längesen jag åt en rejäl köttbit, jättegott var det!
Dagens middag

19/9 måndag
Jobbade på kontoret och hade lite genomgång inför ledningsgruppsmötet. Åt jättegod lunch på resterna från gårdagen. Mmmmm.... Gick även igenom månadsresultat och annat på eftermiddagen.
Fick hemlevererat kattsand, den var sönder i paketet... sand på hela golvet, hehe. Väldigt dumt, måste ta tag i att reklamera det...
På kvällen var Elliott här och vi spelade Super Mario och han sov här.

20/9 tisdag
Ledningsgruppsmöte på kontoret från lunch vilken startade på Delikatessen där jag tog köttbullar med potatismos o lingon o gräddsås. Mycket gott! Bra möte! Jag fick presentera ekonomin på engelska och det gick bra tack o lov.

Åkte o hämtade Elliott på skolan vid 16-tiden och sen hem och lagade pasta med ostsås. Joakim var här och skulle passa Elliott på kvällen då jag och Michael var skulle på middag med jobbet. Åkte till Lemongrass och där åt vi massor av gott, speciellt förrätten som var grillade kamben marinerade i miso. Sen tog jag anka som också var god!
Förrätten
Middagen
Det blev inte en så sen kväll, var hemma strax efter nio. Elliott o Joakim hade haft det roligt och sparkat boll ute och spelat Super Mario. Jag nattade Elliott.

21/9 onsdag
Var och tog prover för hälsokontrollen och körde sen till jobbet där ledningsgruppsmötet fortsatte hela dagen. Vi åt lunch på Operagrillen, det var schnitzel som var jättegod!
God Schnitzel
När mötet var slut satt jag med finska kontorschefen och gick igenom en massa finska grejor vi inte har riktigt klart för oss. Sen var det direkt till föräldramöte på Elliotts skola. Mina föräldrar hade hämtat Elliott på skolan tidigare på dagen. Föräldramötet var bra och intressant och klassen är jätteduktig och snäll och jag tycker de verkar ha det så himla bra med superengagerade lärare. Mycket nöjd med denna skola. Elliott älskar att gå i skolan. Varje dag startar de med att läsa en kvart i en bänkbok som de själv valt. Bra tycker jag!
De har en fin liten läshörna i klassrummet
Åkte hem till mina föräldrar direkt efter mötet och där skulle de precis äta middag. Det var dukat till mig också och vi åt kryddkasslerkotletter med potatisgratäng och det har jag inte ätit på sååå länge! Det var supergott! Ännu godare än jag mindes det :-). Vi hade det ofta när jag var liten. Elliott var glad och ville inte åka hem så vi blev ganska sena. Elliott gick över till Michael och sov där. Jag åkte hem till Joakim och vi la oss meddetsamma då jag kom ganska sent dit.

22/9 torsdag
Jobbade hemifrån hos Joakim på förmiddagen. Vi drack iskaffe och plockade ihop lite av hans saker som han skulle ta med sig hem till mig. Hämtade bilen och packade in grejorna. Sen åkte vi hem till mig. Jag jobbade hemifrån och fick gjort väldigt mycket! Har sovit OK nu fyra nätter i rad så jag känner att jag laddat upp lite. Har varit trött så länge nu. Verkligen grund-ur-trött... Men nu känns det lite bättre. Så jag hoppas att det vänt. Vi har hittat tre meditationer på youtube som faktiskt får oss båda att slappna av ordentligt. Så när vi ska sova sätter vi först på en som är 7 minuter, den är mest ljud.

Även om jag tänker att "det kommer inte att funka idag" så gör den det. Om jag inte somnar så slappnar jag i alla fall av såpass att jag oftast somnar när jag sen sätter på nästa meditation som är typ 20 minuter.

Så BRA att jag hittat dem. De är guld! Kanske inte perfekta som meditationer då eftersom jag somnar, men perfekt sömnhjälp :-D.

Vi åt lunch på Beuf Bourgignone som Joakim gjort och hade med sig hit.
När jag jobbat klart åkte vi och handlade lite smått o gott och så köpte vi några brädor och konsoller. Joakim har fått jätteont i ryggen, med risk för riktigt ryggskott. Så det var nog dumt att vi började skruva upp hyllorna, för han kunde knappt röra sig sen...
Men det blir bra! Och snart kan jag ha alla mina pysselgrejor på hyllor i sovrummet istället för att de ockuperar en hel garderob.

Inga kommentarer: