fredag, november 27, 2015

Inte hunnit med riktigt...

Oj, det var länge sen jag bloggade. Det har varit alldeles för mycket de senaste två veckorna så jag har inte hunnit med. Och jag har sovit alldeles för dåligt. Knappt alls. Tråkiga saker som hänt i min omgivning som också påverkat sömnen. Men i natt har jag sovit hela natten utan att vakna och det känns himla skönt. Dessutom har jag sovmorgon, jag tänker vila idag och pyssla lite här hemma. Tog ledigt från jobbet för att hämta igen mig lite.

På jobbet har vi varit och tittat på lokalen och bestämt vilka rum vi ska ha. Vi har börjat flyttplanera och slänga gammal bokföring, precis börjat packa ner vissa pärmar i lådor mm.
Vi har också haft ett delårsbokslut som varit nästan som ett årsbokslut i alla våra bolag. Danmark var ett riktigt årsbokslut och den revisionen gick hur bra som helst. Resten av bolagen blev reviderade förra veckan i tre dagar. Det gick också väldigt bra. Känns som att vi verkligen har koll på det mesta på ekoavdelningen. Alla jag jobbar med är så duktiga och snälla och det är så himla skönt och kul! När vi har revision är vi ute och äter med revisorerna varje dag, så det blev tre dagars lunch med dem. De är himla trevliga.

Nu har vi äntligen släppt Adeles skiva, vilket ju är skoj! Hennes singel tycker jag mycket om. Det tog några lyssningar men sen var jag fast. Så bra låt och fin video, om än lite lång start på den.



På torsdagen hämtade mina föräldrar Elliott. Jag åkte dit efter jobbet och jag fick smaka på mumsiga ostar. Bland annat en fantastisk getost. Sen åt vi ugnad Kyckling med bacon, gräddsås, ris och sallad. Supergott!

Få fredagen hade Elliott, Michael och jag fredagsmys hos mig. Vi kollade på Harry Potter och åt chips. Elliott och Michael gick hem och jag åkte iväg på en date som var trevlig :-).

På lördagen åkte jag till jobbet för att träffa Helene. Vi gjorde en meditation och i den kände jag hur enormt stressad och trött jag är, jag blev nästan lite orolig. Vi gick till Espresso och fikade och där mådde jag plötsligt  jättekonstig. Blev ännu mer orolig för mig själv... Men det gick över och vi fikade klart. När jag kom tillbaka till kollektivet var det matmöte där vi bestämde matplaneringen för nästa vecka, vilken är vår mat-vecka.

På kvällen hämtade jag Ingrid och vi åkte hem till Åsa för att fira hennes födelsedag. Det var hur trevligt som helst! De hade så himla fint och mysigt hemma! Och vi beundrade deras nyrenoverade toalett vilken blivit jättefin och såg större ut än innan. Den hade en oerhört snygg tapet.

Till förrätt serverades vi jordärtskockssoppa med bacon. Mmmm. 
Fina värdparet
Till middag bjöds vi på oxfilé, bönor, sötpotatiskräm, saltbakade småpotatisar och aioli. Supergott!
Vi satt och pratade, åt, lyssnade på musik och hade det finfint hela kvällen! Ostbricka fick vi också och jag åt mig alldeles jättemätt!.

På söndagen gav jag mig iväg mot Tyringe för att vara med på en kurs. Men det snöade och snöade och jag hade bil med slitna sommardäck... Och när jag råkade komma ur de uppkörda hjulspåren som jag försökte hålla mig till och sladdade över på andra sidan vägen, då kände jag att det var rent livsfarligt att köra vidare. Jag var vid Skånes Djurpark och det var bara skog o snö. Tre decimeter snö minst. Jag kunde inte köra av vägen och vända heller, inte utan att riskera att fastna någonstans... Ringde o sa att jag inte kunde komma till kursen. Sen äntligen hittade jag en plogad avfart och kunde köra in där och vända om hemåt igen. Fick några sladdar på vägen tillbaka mot Malmö och det var några bilar som kört av vägen som jag körde förbi. Men det gick finfint för mig att komma hem igen, tack och lov. Det var bra halkträning det där i alla fall :-D. Nu har vi bokat tid för vinterdäck...

Elliott lekte med Philip och de kom över till mig och åt pannkakor och lekte en stund här också.
På kvällen gick vi och la oss tidigt, Elliott och jag. Han var så sprallig och hade svårt att komma till ro. Jag föreslog att vi skulle lyssna på en meditation och letade upp en i Storytel (ljudböcker) och så satte vi på den. Det funkade så bra!!! Elliott bara slappnade av helt och så somnade han.

På måndagen jobbade jag hemifrån. Jag var så sjukt trött då jag sover så himla dåligt. Vi lämnade Elliott på skolan först. Jobbmässigt var det hur mycket som helst att göra denna dag, så tiden bara flög iväg och jag hann inte med riktigt så mycket som jag hade önskat. Vi hämtade Elliott på skolan och åkte för att köpa vinterskor till honom. Det var ju hur kallt som helst och han hade bara kalla gummistövlar! Vi har tänkt köpa hur länge som helst men det har inte blivit av. Nu blev det äntligen av och vi hittade ett par riktigt bra och sköna skor till honom. Vi passade också på att äta middag. Jag tog sushi (avokado maki).
Sötnosen på shoppingtur
Efteråt åkte vi hem. Elliott sov hos Michael.

Pappa fyllde år i tisdags. Elliott, jag, Annika, Rolf, Olle och Uffe-familjen var där och firade honom! Pappa fick många presenter från alla, förstår inte hur alla kom på saker att köpa, han är svår att hitta på något till :-). Vi bjöds på mumsiga förtugg och så Kreolskans gryta och allt var supergott! Vi löste roliga frågor också. Till efterrätt fick vi passionsfruktstårta och kladdkaka (som jag hade bakat). Jag diskade och Anna-Carin torkade, det var trevligt att diska o prata lite. Elliott satt och ritade från prick till prick och var även med på frågetävlingarna. I alla fall de som handlade om städer och länder :-). Vi hade en väldigt trevlig kväll och det blev en sen läggning hemma sen. Funkade med meditation denna kväll också, vilken grej alltså!

På onsdagen hade jag tagit ledigt från jobbet för att ta igen mig lite. Min tanke var att vila. Men så hade jag glömt att göra en jobbgrej dagen innan så jag startade med det, sen satt jag kvar vid datorn och fixade med musik och bilder och tiden bara flög iväg. Jag bäddade och plockade undan lite här hemma, hade tänkt städa ordentligt lite senare, men det hann jag inte med. Hehe.

Det var min namnsdag och mamma tittade förbi. Så gulligt! Jag fick jättefina rosor som blommar så fint här i lägenheten. Och så fick jag presenter, bland annat en handdammsugare som verkar toppen! Så himla snällt!
Vi fikade på wienerbröd som mamma hade med sig och det var mysigt! Fast jag skämdes lite över att här var så ostädat hemma, hehe. Jag skulle iväg och köpa te så mamma åkte med mig till Mobila där jag släppte av henne. Själv åkte jag o köpte te och sen hem igen. Då var det nästan dags för hämtning av Elliott. Men jag var så sjukt trött så jag la mig att vila och båda katterna kom springande och la sig hos mig.
Myskatterna
Michael hörde av sig och erbjöd sig att hämta Elliott, så jag kunde vila lite till. Så jag låg väl i en halvtimme eller så och kopplade av. Så skönt! Elliotts kompis Philip var hemma hos Elliott och de spelade Minecraft. Michael fixade mat och jag kokade tortellini och gick över med, så åt vi allihop. Sen åkte jag till Limhamn för att gå på teckningskurs. Vi fick en sjukt svår uppgift, rita av ballonger (i olika färger) och med blyerts... Krävande men roligt!

Igår var det då torsdag och jag var på jobbet. Hade sovit så sjukt dåligt på natten så jag var nästan icke-fungerande. Som tur var packade vi och slängde papper på eftermiddagen, då hjärnan behövde inte jobba då. Efter jobb hämtade vi Elliott och köpte pizza med oss hem. Elliott var hemma hos mig och jag tittade på Så mycket bättre och somnade till i soffan. När jag piggnat till igen så spelade Elliott och jag spel. Helt Genialt. Sen kom Michael över en sväng och spelade alfapet med oss. Elliott sov hos Michael och jag la mig hyfsat i tid och har som sagt var sovit hela natten. Äntligen.
Några av blommorna jag fick av mamma i onsdags
Jag är så trött på att inte ha någon bra kamera att fotografera med. Jag som tycker så mycket om att ta bilder. Jag använder bara mobilen och det blir ju inte så himla bra för det mesta, speciellt inte nu när vi närmar oss mörkare tider. Men vad är det för kamera jag vill ha? Det är flera år sen jag försökte byta ut min systemkamera som är jättegammal. Digitala systemkameror håller ju tyvärr inte för alltid. Dessutom har den fått sina smällar och är inte sådär välfungerande längre. Då köpte jag en ny Canon EOS kamera men den blev jag aldrig vän med så jag sålde den igen. Jag skulle vilja ha en kompakt systemkamera, som inte väger så mycket. Men vet inte vilken sort. De är så dyra så man vill ju verkligen hitta rätt om man ska köpa en. Jag får googla lite och läsa tester och sånt. Jag tänker mig att jag ska ge mig själv en bra kamera i julklapp :-D. Sen ska det banne mig fotograferas.

Inga kommentarer: