torsdag, juli 09, 2015

Roskildefestival mm

Roskildefestivalen var himla bra som vanligt! Det är nu 6:e gången Elliott är med och han tycker också att det är roligt. Extra skoj eftersom min kollega också har sina två barn med två av dagarna. Men Elliott har kul även efter att de har åkt hem. I år var det onsd-lördag (istf tors-sönd som det brukar). Det var skönt att man fick en "ledig" dag där på söndagen innan man börjar jobba igen. Så bättre såhär tyckte jag.
Lugnet före anstormningen av människor
Fina grafittimålningar var det lite här och där
Det var varmt och skönt och strålande sol varje dag. Dammigt blir det då det är sand överallt, kändes som att lungorna var fulla med damm när man kom till hotellet efter att ha varit på festivalen. Jag var helt slut de första två dagarna pga min envisa förkylning, vaknade kl 06 båda morgnarna av en hostattack och då fick jag rusa ut och hosta för jag ville inte väcka Elliott. Och sen gick jag ner och satte mig i receptionen tills de andra vaknade vid 08... Gulliga receptionisten kom med halstabletter till mig :-). På fredagen fick jag dock sova på morgonen, då var det ingen hostattack som väckte mig. Så skönt!
Det var många band som spelade, bäst av alla konserter var "Muse". Tyckte jag :-D. Så himla bra konsert alltså!
Muse kastar ut pappersremsor över publiken
Jag såg även First aid Kit, det var helt OK. Veronica di Maggio var också OK. Men inte så jag skulle vilja se det igen... detta trots att jag gillar hennes låtar väldigt mycket.
Elliott älskade grismössan, så jag köpte den till honom :-)

Den största matupplevelsen var pizza med potatis, rosmarin o havssalt på. Så himla god!!! Synd att jag upptäckte den först sista dagen :-).
Elliott upptäckte dock en speciell korv första dagen,
den åt han sen alla dagar till både lunch o middag :-)
Korvstället alldeles till höger på bilden
Vi hade två luncher med jobbet och det var himla trevligt!
Sista kvällen hängde vi i vars en sånär "stol", det var mysigt
Vi åkte hem från festivalen på söndagen efter att ha ätit frukost på hotellet. Det går snabbt att köra, ca 40 min. Jag kom hem till min rena fina lägenhet och välkomnades av två glada katter. Sweet kelade massor med Elliott, till Elliotts glädje :-).

Elliott och jag åkte till Emporia och köpte lite gotter och tog med oss till mina föräldrar och tackade för kattvaktningen och mumsade i oss av ostar o skinka och även bakelser till pappa och Elliott.

Det var sommarvarmt ute och pappa satte upp studsmattan och Elliott lekte i trädgården och sprang genom vatten-spridaren och hade hur roligt som helst!
Vattenspridaren på
En mycket fin ampel tyckte jag!
Vi åkte hem vid 17-tiden för och hemma skulle vi grilla. Michael hade bjudit över Erik och hans pappa så de var också med. Vi har nu en stor pool nere på gården och alla barnen badade som tokiga. Elliott och Erik hoppade också i efter att de ätit klart. Vi grillade räkor, flintastek, kycklingspett, bacon, fetaost i folie och till det hade vi fransk potatissallad. Det var mumsigt!
Bad i poolen på gården
På måndagen var det dags att jobba igen. Det var fullt upp och det är lite roligt när alla har semester för man har så mycket att göra. Och mycket sånt man inte brukar göra. Åt lunch på Noodle Market med Michael och Patrik och det var helt OK. Jag cyklade för första gången på el-cykeln och det var hur kul som helst. Så himla skönt att cykla! Cyklade hem och var hemma vid 18. Michael fixade tortillabröd med fyllning och Lenny var också med och åt.

Jag gick hem till katterna och fixade med foton och försökte rensa avlopp för det var stopp i både kök och toa... så himla irriterande! Det gick sådär... Elliott var ute och lekte hela kvällen och jag ropade in honom när det var läggdags. Han snörvlade och småhostade halva natten och trängdes och jag kunde inte sova. Sen började jag hosta och så hade jag ont i halsen och kände mig alldeles sjuk och slut. Det var nog inte så bra att cykla ändå.

På tisdagen tog jag buss till jobbet istället för att cykla. Elliott var inte på fritis utan följde med Erik och hans pappa till Muséet och var där i stort sett hela dagen.
När jag kom hem från jobbet så var Michael och Mats från kollektivet hos mig och rensade avloppen. Så bra! Jag gick ner till styrelserummet och träffade två blivande hyresgäster och sen hämtades pizza till middag som vi åt på Michaels uteplats. På kvällen satt jag hemma i soffan och kollade TV och klappade katterna tills det var läggdags.

På onsdagen var Elliott o Lenny på fritis igen. Jag jobbade på kontoret och det var massor att göra. På lunchen gick Michael o jag och åt buffé och sen jobbade jag på igen. Elliott blev hämtad av mamma och moster Berit (som är och hälsar på). Jag åkte hem till dem efter jobbet. Vi spelade Olsson och tittade på film från förr. Mamma hade lagat supermumsiga kreolska grytan och jag åt massor! Jättegod sallad till också. Vi spelade lite mini-curling tills det var dags att åka hem. Jag fick med mig storbladig persilja och godis från Berit :-). Elliott verkade lite förkyld och trött framåt kvällen.

Elliott sov hos mig och han sov gott hela natten och vaknade efter kl 08. Jag lät honom sova ut. Men när han vaknade så hostade han massor och sa att han hade ont i halsen och kände sig dålig. Så han fick vara hemma från fritis. Han satt med mig när jag jobbade hemifrån en liten stund på morgonen. Jag känner mig inte heller så bra och gick till vårdcentralen där läkaren skrev ut lite hostmedicin till mig. Det är förmodligen ett segt virus som behöver läka ut. Hade varit skönt att få känna sig pigg igen tycker jag. Det känns som att det var länge sen sist...

Inga kommentarer: