tisdag, maj 26, 2015

Kalashelg!

På lördag förmiddag efter att ha ätit frukost med Elliott och Michael så städade jag köket tillsammans med en annan i matlaget. När det var klart så funderade jag på hur jag skulle ställa borden och lägga ut dukar mm inför morgondagens kalas. Sen gick jag hem och duschade och efteråt åkte Michael, Elliott och jag till Noodlemarket för lite lunch innan Elliotts sista simskolelektion för terminen.
De fick vara i stora bassängen denna gång och Elliott fick diplom och 5 simmärken :-).
Han var väldigt stolt!

 När han simmat klart åkte vi hem till Pelle och Lotta för att fira Myntas födelsedag. Det var hur trevligt som helst och vi fick först te och kaka till fika och sen spelade vi boccia ute i trädgården.
Deras fina brunn
En söt liten hare
Alla barnen (som inte är små barn längre) var hemma. Ale hade nyss kommit hem från en 4-månaders rundresa i Vietnam, Laos, Kambodja, Thailand och Bali (och säkert någon mer stans som jag inte minns). Mina föräldrar var såklart också där och mamma hade med en blomma till Elliott - en "rör mig ej" och jag fick även ringar som man ska bli varm om händerna av! Coolt! Och snällt :-).

Efter boccian så bjöds vi på grillat kött, stekt sparris, ugnsrostade rotfrukter, tzatziki, tomatsallad och halloumi. Hur gott som helst! Åt massor. Till efterrätt fick vi citronpannacotta, jordgubbar och melon. Mums mums! De hade fått två skogkatter som tillskott till familjen.
En av de fina katterna
 Vi åkte hem strax efter nio på kvällen och var hemma kvart i tio. Elliott sov hos Michael och jag gjorde kladdkakor inför morgondagens kalas innan jag gick och la mig.

Sen var det söndag och Elliott fyllde 7 år!!! Tänk vad tiden går! Mitt fantastiska lilla barn! Michael messade mig när Elliott vaknade och jag sprang över direkt. Vi grattade honom med presenter som han fick öppna i sängen och med rebusar, omkastade bokstäver och korsord som han fick leta efter ledtrådar och småpaket för att komma till den stora presenten som vi hade gömt i ugnen hemma hos mig.
Första ledtråden och ett par nya tofflor då Dexter bitit sönder hans gamla :-)
Ännu en ledtråd och en liten present i duschen
Sista korsordet han löste innan storpresenten kom fram
Han fick ett stort lego minecraft paket. Det var så himla bra lego, av det kunde han bygga massor av olika saker så han byggde lego hela förmiddagen! Hade ingen aning om att det legot var så bra :-).
Jag gjorde hallonpanacottapajer, förberedde prinsesstårta och fixade inför Elliotts kalas. Åkte och handlade färska bär & lite blommor till dekoration (då var Michael här och byggde lego med Elliott). Städade undan och gick sen ner i matsalen där kalaset skulle vara och dukade klart.

Michael skjutsade Elliott till Eriks kalas som var mellan 13-15. Sen fixade han fajitas-kycklingen och gjorde guacamole. Jag passade på att hacka grönsaker och sen duscha och göra mig iordning. 
När Elliott kom hem fixade jag snören i alla tipsrundefrågorna (som Elliott hittat på) och så skulle vi hänga upp dem. Jag hade tur för Elliotts kompis Amira var ute på gården och hon och Elliott hängde upp alla frågorna! Så jag kunde fortsätta fixa i köket och duka klart och sånt.

Helene o Torkild kom en timme innan kalaset och hjälpte oss att blåsa ballonger och duka fram snacks. Sen kom mina föräldrar och sen kom alla andra. Vi var 37 stycken till att börja med (varav 7 barn) så det var fullt hus! Elliott fick hur många fina presenter som helst! Nu har han ingen brist på sysselsättning minsann! Tack alla för alla dessa fina presenter!
Hans presenter
Ett av korten var lite extra populärt: Detta

Efter tipsrundan så var det taco-buffé. Jag glömde förstås att duka fram hackad lök och tortillachips, men i övrigt fick jag med det mesta som hörde till :-). Det var himla kul att ha alla där på en gång! Det är ju många som inte ses så ofta och jag brukar nästan alltid ha två olika kalas. Det var så kul att barnen hade roligt och lekte så bra ihop. Plus att ha i stort sett alla vänner och familj där samtidigt!
Elliott och Nea - sååå fina! 
Vi åt tårtor och det tillkom tre barn från gården och alla sjöng för Elliott och sen var kalaset slut :-D.

Tårtorna
Mina föräldrar och Olle stannade kvar en stund efter att alla gått och de hjälpte mig att ta upp alla grejor till lägenheten och de hjälpte även till med undanplockning av stolar, dukar och nedtagning av ballonger. Det skulle städas ordentligt innan måndagens matlag.

Vid halvtio eller så gick jag upp och nattade Elliott. Han somnade ganska snabbt och strax före tio hade Michael blivit klar med disken, rengjort ugn och diskmaskin samt torkat av och gjort fint i köket. Han kom upp till mig och var hos Elliott medan jag gick ner och moppade av alla golven och gjorde rent mikron och lite annat. Och strax före tolv kom jag äntligen i säng. Då värkte fötterna :-).

Och sen var det måndag och Elliott var trött och fick sova ut. Vi ringde till skolan och sa att han kom lite senare. Jag och Elliott tog bussen till skolan och var framme kvart över åtta eller så. Bilen är på reparation (batteriet som bråkar med oss) så jag var inte på kontoret förrän vid niotiden. På måndagsmötet visade Mårten från Roxy videos och spelade musik och det var jättekul. Vi fick höra Lena PHs nya låt som ska bli hennes singel och kolla på Eric Saades video "Girl från Sweden". Den var kul tyckte jag! Sverige är fint och lite mer "vanliga" tjejer i videon.


Sen hade vi bankmöte och jag höll på att somna så trött jag var! Fast det var jätteintressanta diskussioner. Men som tur var fick jag lite frågor om årsredovisningen och då piggnade jag till igen... hehe. Sen gick vi och åt på Operagrillen och det var mumsigt. Jag blev grymt mätt.
Sen jobbade vi på och bilen blev inte klar så vi tog buss och tåg hem. Lennys mamma hämtade Elliott och när de kom hem var de hos mig och byggde lego tills vi skulle gå och äta. I matsalen var det korvstroganoff och Elliott tyckte att det var smaskens.

Efter maten var jag hemma och kollade TV. Tog en slappekväll i soffan. Elliott var ute på gården och lekte hela kvällen och sen sov han hos Michael.

Och idag tog jag lådcykeln och cyklade med Elliott och Lenny till skolan. Det gick bra. Jobbar hemifrån idag vilket känns bra! Ikväll ska det vara picknick i Hammarspark med Elliotts klass. Vi har inte fått veta så mycket om det så det känns lite skumt? Vet inte var vi ska mötas eller någonting?
Jag ska på meditation ikväll så jag kan inte vara med så jättelänge. Men en stund ska jag vara med i alla fall :-).

3 kommentarer:

Anne-Grethe sa...

Gratulerer så mye til din fine gutt Elliott ! Tenk at han er 7år alt,tiden går så fort. Kakene ser veldig gode ut :)

mossfolk sa...

Sju år?!! Grattis i efterskott!
Så praktiskt att kunna använda matsalen! Annars är det ju alltid det där med att bord och stolar ska räcka...
Och vad roligt att Elliott fick hitta på frågorna till tipspromenaden!

Kattalena sa...

Tack!!! Ja himla skönt att det finns bord och stolar - det skulle jag knappast lyckats skrapa ihop själv :-D. Elliott tyckte det var himla skoj att göra tipsrunda!