tisdag, maj 26, 2015

Tisdag, picknick och meditation

Idag jobbade jag hemifrån och det var bra. Uppskattades även av katterna som ville kela båda två :-).
Sweet låg på sängen bredvid skrivbordet medan jag jobbade
Michael hämtade bilen som nu är klar och sen åkte vi till KungSängen och jag beställde en säng som jag hoppas ska göra underverk för min rygg :-D. Moster Berit har varmt rekommenderat just denna säng och puffat mig dit på ett fint sätt! Så det känns mycket bra och det tackar jag för!

Något som var lite tokigt idag var att jag satt och jobbade med månadsbokslutet, det är ett excelark jag jobbar i och jag satt och jämförde koncernbolagsbalansen mot excelbalansen då det diffade på någon tusenlapp och jag behövde hitta felet. Plötsligt vaknade jag av att Michael knackade på dörren och sa att han skulle hämta Elliott på skolan. Jag hade alltså suttit och somnat med huvudet i händerna! Har aldrig hänt förut! Måste vara trött, hehe. Hade inte sovit mer än 20 minuter eller så men var alldeles knallröd om kinderna eftersom de lutats mot händerna hela tiden. Det var i alla fall en bra power-nap för jag var mycket pigg efteråt.

Elliott kom hem och ville spela Mix-Max. Han hade nog väntat sig att vinna men det gjorde han inte. Så han var lite besviken. Hehe. Men vi byggde lego och spelade musik och sen var det dags för picknick i Hammarspark. Där var det föräldrar och barn i Elliotts klass som samlats på gräset. Vi började med att fika. Michael hade kokt korv och hade med dem i en termos, så vi åt varm korv med bröd. Jag hade med melon, ballerinakex och lite nachos. Det var trevligt, lite blåsigt men inte jättekallt. Det var en frågetävling och sen var det dags för mig att åka till meditationen. Så jag var med ca en timme. Efter att jag gått så hade de spelat brännboll, föräldrarna mot barnen och barnen vann :-D.

Meditationen var som alltid himla bra.
Så här fint var det när jag gick hem från meditationen.
Nu har jag kommit hem och tänkte lägga mig i tid. Det verkar vara svårt nu för tiden om inte Elliott är här. Är Elliott hemma så lägger jag mig samtidigt som honom. När jag är själv så är det så mycket jag vill hitta på först. Städa undan, gosa med katterna, se på TV, läsa tidning, läsa bok... Det är inte svårt att sysselsätta sig precis. Men just idag tänker jag faktiskt laga ett halsband som jag fått av mamma. Det är väldigt fint, ett hjärta där det står Katarina på ena sidan och Elliott på andra.

Jag fick blommor av Åsa och Jörgen i söndags, de är också fina. Katterna är tokiga i dem. Vill äta upp brudslöjan så just dessa är nu söndertuggade. De verkar inte vara giftiga som tur är... har googlat på dem.

Och jag behöver hitta ett sätt att röra på mig som inte känns jobbigt utan roligt. Jag borde cykla till jobbet. För det var jätteskönt att cykla med Elliott till skolan i morse. Frisk luft och så rör man på sig. Men jag behöver mer. Något där man får jobba med lite styrka och kondition. Om jag bara hittar namnet på sjukgymnasten som jag blev rekommenderad på vårdcentralen så kan jag ju gå dit och se om jag kan få lite tips på vad jag bör göra. Det får jag ta tag i imorgon.

Och här är så kallt, det är verkligen en kall vår! Även om solen skiner och det ser skönt ut så är det kallt. Så jag längtar väldigt mycket till Grekland dit Elliott och jag ska åka med mina föräldrar om några veckor! Detta är vi så glada för och ser oerhört mycket fram emot!

Inga kommentarer: