söndag, mars 01, 2015

Ännu en sammanfattning :-)

Torsdag: 
Tokig dag på jobbet, massor av utredningsarbete. Josefin och jag satt med det hela förmiddagen. Sen på eftermiddagen hade vi möte om resultatet och det var mycket att reda ut där också. Inte mycket som flyter på smidigt just nu :-).

Lennys mamma hämtade Elliott och Lenny. Jag kom hem ganska sent, handlade på hemvägen. Idag blev det pasta med olivolja, salt och så friterade bläckfiskringar med vitlöksmajonnäs. Elliott tyckte det var supergott! Jag med :-D. Mikael och Dexter kom hit och åt med oss. Det ringde på dörren och Lenny kom hit och lekte med Elliott. Michael gick hem. Elliott och Lenny lekte tills det var dags att nanna. Vi byggde en koja, Elliott och jag. Sen skulle vi sova. Han kunde inte sova, det var för varmt och han var för pigg. Så ville han sova i min säng men det slutade med att han la sig i kojan och bad om två filtar, en att ligga på och en som täcke och sen somnade han :-)

Jag sov inte så jättebra denna natt, drömde en massa. Bland annat att jag var i Nepal...

Fredag: 
Idag gick Elliott och jag upp i lagom tid och var lika trötta båda två :-). Men vi kom iväg som vi skulle och Elliott hämtade Lenny och vi åkte till skolan. Dexter fixar nu att vänta i bilen medan vi lämnar på skolan. Innan tjöt han som en stucken gris så fort man gick från bilen, nu är han minsann tyst hela tiden. Framsteg!

På jobbet var det hur mycket som helst idag och det var möten och utredningar och jag hade tänkt jobba hemifrån på eftermiddagen, men det hann jag inte riktigt med för ville inte avbryta mitt i. Jag tog tåg och buss hem och hämtade sen Elliott och Lenny på skolan. Vi åkte hem och efter att Elliott gjort kort till kalasbarnen och presenterna var inpackade skickade jag över Elliott, Lenny (och Ida som också kommit) till Michael. Själv gick jag ner till köket och påbörjade såsen till kvällens middag. Michael hade redan fixat alla lammstekarna och satt in dem i ugnen. Potatisgratängen hade två andra fixat på eftermiddagen och kakorna till efterrätten var bakad på förmiddagen också av de andra. Vi fick allt klart i tid, det räckte till alla 25 personer som var där och åt idag. Det blev faktiskt hur gott som helst!!! Lammsteken hade täcke av parmesan, vitlök och citron. Mumsmums. Aprikossåsen blev god och gratängen också.
Mys-Mango
Efteråt städade vi hela köket och matsalen så behöver vi inte göra det i helgen. Så himla skönt. Elliott var inte med denna kväll för han var på kalas. Michael lämnade honom där och sen åkte vi båda och hämtade honom kl 20 efter att köket var städat. Det hade visst varit ett jätteroligt kalas med 24 barn!
De hade ätit pizza och dansat och haft skattjakt och gud vet allt. 

När vi kom tillbaka var klockan mycket. Elliott och jag gick hem till mig en stund för att hämta iPaden, vi spelade memory också innan vi gick över till Michael där Elliott skulle sova i natt. Jag stannade och kunde knappt slita mig från pusslet. Ska lägga ut ett pussel hemma också :-D.

Lördag:
Idag var det fullt upp. Jag började med att städa undan lite hemma när jag hade vaknat. Sen kom Elliott över och vi pysslade med lite av varje. Spelade wii gjorde vi också, det gör vi inte så ofta nu för tiden.
Elliott innan vi åkte iväg till simskolan
Strax före 12 åkte Elliott och jag in till stan och gick på Noodle Market. Det var mysigt och sen fick vi bråttom till simkursen. På simningen hade Elliott roligt och de fick simma mycket under vattnet och avslutade med ryggsim. Det känns så bra att han blivit så vattenvan nu! Det där med att flyta på rygg är visst väldigt svårt, men han fixar ryggsim ändå som tur är. Och det han tyckte var roligast igår var att dyka under vattnet och simma där, han nuddade botten med händerna sa han :-).

Efteråt åkte vi till affären och köpte lite ost och annat smått och gott till kvällsmys. Det var därför vi åt en rejäl lunch innan simninge, tänkte bara ha lite smått o gott på kvällen. Elliott gick över till Michael och jag gjorde iordning lite på balkongen, äntligen! Det var soligt ute. Men mycket är så blött att det är lite tungt att fixa med det just nu. Och det var för kallt för att binda fast kattnätet ordentligt, så jag kunde inte sätta upp balkonglådorna. Får vänta tills det blir liiite varmare. '
En liten vårkruka kom på plats också, fast utanför ytterdörren och inte på balkongen.
När jag var klar med detta satte jag mig för att titta på ett avsnitt Downton Abbey. Precis när jag satt på det kom Elliott över. Men han fick lägga lite pussel medan jag kollade på TV. Såg bara 20 min för sen tyckte vi det var dags att äta.
Lite katt-mys
Vi gick över till Michael och så åt vi ostar och kollade på världens konstigaste film (japansk). Det var besatta skogsandar och läskiga figurer.
Söndag:Idag är det söndag och jag var uppe halv åtta och Elliott messade och frågade om jag ville komma över till dem och äta frukost. Det ville jag, så jag gick över :-). Det var gott och sen la vi lite pussel.
Nu har jag gått över till mig och tänkte faktiskt jobba en stund, för jag ligger ganska mycket efter.
Till min stora glädje är jag nu äntligen av med mitt bihålebesvär!!! Tjohoo!!! Det är jag väldigt glad för! Dock är jag fortfarande trött i kroppen.

Idag ska en klasskompis till Elliott komma hit och leka, han har aldrig varit här förut, så det blir spännande! Och sen tänkte jag se om jag skulle spela Canasta här i kollektivet. De ska träffas i eftermiddag. Ikväll är det Kraftwerk konsert i Köpenhamn som vi ska gå på, Elliott, Michael och jag. Spännande! Hoppas att det är bra! Mamma ska passa Dexter under tiden. Jag hoppas att det går bra!

Just nu är Ida här och leker. De bygger med plusplus. Mycket fina grejor bygger det. Det gäller nog att ha fantasi, jag hade inte kommit på vad jag skulle göra med det...
Mango tyckte att han också skulle få plats på skrivaren...

Inga kommentarer: