onsdag, februari 25, 2015

Veckostart

Söndag: 
Elliott kom över på morgonen och åt frukost med mig. Vi spelade Uno och lyssnade på musik och städade undan lite i Elliotts rum. Elliott byggde en koja i soffan och satt där och tittade på iPad medan jag dammsög lite snabbt.

Klockan 11 var det matmöte och efter det så åkte Elliott och jag till Ikea där vi träffade Catta o Nea och även Cattas mamma som hade följt med dem. Elliott och Nea lekte i lekrummet en stund. Innan de gick in där råkade Elliott landa fel på foten när han hoppade ner från en grej så han vrickade den och hade lite ont. Men han ville ändå leka där inne och vi andra gick runt och tittade på det vi skulle. Sen hämtade jag Elliott och Nea vilka ville gå från lekrummet när jag kikade in. Vi gick till restaurangen och åt allihop. Sen gick vi en sväng till och Elliott och Nea lekte på andra lekstället innan vi drog oss hemåt. När vi kom hem igen så var jag så trött så trött. Jag köpte ett litet lack-bord för 49 kr på Ikea och det skruvade vi ihop när vi kom hem, Elliott o jag. Det blir Elliotts legobord. Vi byggde lego vid det meddetsamma :-). Sen spelade vi Uno tills vi var så trötta att vi la oss i sängen och vilade en stund båda två.

Elliott gick över till Michael och jag åkte och handlade till mat. Det blev portergryta enligt ett recept som jag hittade här. Den var god, men blev lite svagt besk av enbären, så nästa gång ska jag inte ta så mycket enbär som receptet säger. Det räcker nog med ett :-D. Och jag stekte svamp i bitar och hade i också, det var gott! Så det kan man absolut lägga till i receptet.

Michael och Dexter kom över och åt med oss. Sen spelade vi lite memory. Jag poppade lite popkorn och hällde på smör och så åt vi det och såg några avsnitt Fåret Shaun. Dexter och katterna sammanstrålade en stund också och det gick bra.

Måndag:
Elliott och jag vaknade tidigt och sen åkte vi till skolan och släppte av Elliott o Lenny.
Vi hade måndagsmöte på jobbet och sen var det fullt upp hela dagen. Jag hade så mycket att göra och jobbade hemifrån på eftermiddagen. Gick till köket i kollektivet där de redan påbörjat kvällens mat och frågade om jag behövde vara med. De tyckte att de kunde klara sig själva så jag behövde inte komma förrän 17.30. Lennys mamma hämtade barnen och de var sen hemma hos Michael och lekte, så jag kunde jobba i lugn och ro ända tills halv sex. Så himla bra. Pratade med mamma också idag, hon hade blivit förkyld. Inte skoj. Hoppas inte det är vi som smittat henne med vår Elliott o jag.

När jag jobbat klart så gick jag ner och hjälpte till med det sista av middagen och vi åt kålpudding som var jättegod. Elliott tyckte inte om det såklart... hehe. Men han sa att han inte alls var hungrig, så det var nog lugnt. Han hade ätit tre portioner korv stroganoff i skolan. Elliott sov hos Michael. Jag var i köket och plockade undan och sånt med de andra tills det var dags för mig att gå till meditationen. Jag gick upp och sa godnatt till Elliott och sen åkte jag till meditationen.

Som vanligt var det så himla bra! Jag är så glad att ha hittat detta ställe med så trevliga och snälla människor. De saker de säljer där tar de inte ens någon andel själv för. Utan är det någon som stickat sockar och vill sälja så får de göra det utan att affären tar något för det... Jag köpte några par stickade sockar :-D. Efter meditationen är det fika och det var en himla god president bleu ost till brödet som hade valnötter och russin i och var jättegott.

Sweet hittade ett gummiband att leka med
Tisdag:
Oj oj, vilken dag. Möten hela förmiddagen och det var så mycket att ta tag i och många problem så chefen och jag kunde inte mer än skratta åt det hela. Så det var en ovanligt rolig förmiddag, för det är så tokigt. Det bara regnar in grejor vi ska ta itu med... Nåja, det är ju bra att man kan ha roligt i alla fall :-D.

På eftermiddagen jobbade jag på så mycket jag kunde och Michael och Elliott var snälla och hämtade mig halv fem. Vi åkte hem och Michael lagade mat hos sig. Elliott och jag var hos mig med katterna. Sen gick vi över till Michael och åt spagetti med köttfärssås. Vips var klockan 18 och vi hade styrelsemöte i kollektivet hos Michael (eftersom Dexter inte vill vara själv).

Det var mycket att prata om och vi var klara kvart över åtta. Då gick Elliott och jag hem till mig och han sov här. Sötnosen.

Onsdag:
Och idag är det onsdag och jag har jobbat hemifrån för att få så mycket gjort som möjligt, men tyvärr var jag ganska ineffektiv på förmiddagen då jag fortfarande har ont i bihålorna. Åkte iväg och hämtade ut medicin till katterna (droppar för att få bort skabb från deras öron) och köpte med hamburgare till mat och lämnade av en hos Michael :-). Gick hem och åt vid skrivbordet, tog alvedon och nasonex och sen kände jag mig bättre och fick betydligt mer gjort på eftermiddagen.
Fina Mango
Klockan 16 gick jag ner till köket och vi började skala räkor och fixade iordning maten. Det blev mycket gott! Vi var inte så många som åt idag, bara typ 10 stycken. Men de som var där verkade tycka det var gott :-D. Elliott hade varit med en klasskompis efter skolan, en som han inte brukar leka så mycket med. Det hade varit jätteroligt och de hade ätit tacos i mjuka bröd, spelat SuperMario och varit på lekplats. Nu i matsalen hade Elliott skattjakt med mig. Han ritade en karta på tavlan och var man hittar skatter. Sen springer vi runt och letar och hittar skatter och han ritar hur vi går. Hehe.
Han räknade även alla pengarna i matkassan, så vi kunde stämma av den. Han är riktigt bra på att räkna nu, så han hade räknat helt rätt visade det sig när jag kontrollräknade.
De hade varit och åkt skridskor med skolan också. Nu har han ett par skridskor ju så han fick övat lite. Det tyckte han var skoj!

Inatt sover Elliott hos Michael och jag ska jobba lite men max till halv nio. Sen tänker jag sätta mig framför TVn och koppla av.
Mango igen

Inga kommentarer: