söndag, januari 18, 2015

Fort går dagarna

Jisses vad tiden springer iväg!

I tisdags efter jobbet var det styrelsemöte. Jag var bara med en stund i början, sen åkte jag hem till mina föräldrar som hade hämtat Elliott. De bjöd på sushi och det var hur gott som helst. Verkligen supergod lax. Jag fastnade framför "Så ska det låta" och hade svårt att slita mig :-). Så Elliott och jag kom hem lite senare än vi hade tänkt. Han sov hos mig och vi la oss meddetsamma. Han somnade själv, jag fick gå ut. Jag passade på att gosa med katterna under tiden han somnade. Sen gick jag också och la mig. Somnade alldeles för sent, jättesent faktiskt och sov dåligt och vaknade för tidigt så gick upp kl 06 och tömde och tvättade rent kattlådan nu när Mango blivit bättre. De fick ny sand och så. Sen duschade jag och det gjorde Elliott också när han hade vaknat.

På onsdagen jobbade jag halvdag på jobbet och halvdag hemma. Mango mår äntligen bättre! Nästan normal i magen. Så himla skönt! Så nu får de äta dietfoder ett tag, tills nästa vecka i alla fall. Jag hämtade ut "kattnaglarna" på posten. Spännande. Hoppas att de funkar bra! Michael hämtade barnen på skolan. De lekte hemma hos dem. Jag jobbade. Sen var det middag i kollektivet. Fiskgratäng a la Charlotte Perelli. Den var god. Det tyckte Elliott också. Fast han tyckte bara om såsen och räkorna, inte laxen. Men ris och sås åt han en del av. Det var kaka till efterrätt, mazarin som en hade bakat.
Elliott och jag gick upp till mig och han sov hos mig. Denna kväll var han lite mörkrädd och ville att jag skulle sova hos honom från början. Han hade svårt att somna så vi låg och pratade ganska mycket, det är mysigt. När han somnat var det dags för mig att sova också så det gjorde jag.
Sov dåligt, vaknade hela tiden. Hoppades varje gång det skulle vara morgon...

På torsdagen gick jag upp tidigt och Elliott vaknade bara lite efter mig. Vi åkte till skolan. Jag jobbade hemifrån och hade tänkt ta lite lunchpaus och fixa hemma, men det var alldeles för mycket att göra så det blev ingen paus. Jo liten för att koka pasta med tomatsås. Men jag åt det vid skrivbordet. Mango kom och gosade lite då och då. Jag jobbade och jobbade. Och sen gick jag över till Michael och Elliott och åt middag. Det blev lövbiff med ris och sås. Sen fick jag ont i magen. Jag stannade en liten stund och kollade början på en film som Elliott började titta på. Sen gick jag hem och skruvade upp en hylla i Elliotts rum. Sen jobbade jag med BoAktivs bokföring. Bokade december och fakturerade alla hyror. Det tog hela kvällen så jag var inte klar förrän vid 22.45. Elliott sov hos Michael eftersom jag behövde jobba. Jag som hoppats bli klar tidigt nog för att hinna kolla lite TV, så blev det inte.

Jag har förresten satt på nagelgrejorna på Mango, på framtassarna. Inte alla men några. Det gick smidigt och det verkar riktigt bra!

På fredagen jobbade jag på kontoret på förmiddagen och sen hemma på eftermiddagen. Dagen gick hur snabbt som helst. Jag hämtade Elliott på skolan när jag hade jobbat klart och vi åkte hem till mig. Jag satte in kycklingvingar och kycklingben i ugnen och Michael och Dexter kom över. Vi mumsade i oss detta med klyftpotatis och fetaostsås och sen kollade vi en film som inte var speciellt bra, Elliott blev okoncentrerad mot slutet. Michael och Dexter gick hem. Elliott byggde en koja och när vi läst i boken om fjärilar som han fått i julklapp av Gittan (och där jag fick lära mig att fjärilar luktar med antennerna och hör med hår på kroppen) så gick han och la sig i sin koja och somnade där :-D.

På lördagen vaknade vi vid åtta tror jag och gick upp. Jag åkte till Ica för att handla frukost och Elliott var kvar hemma med katterna. Jag ringde upp honom på FaceTime och kollade läget när jag var i affären. Allt var lugnt. Så skönt att man kan ringa till iPaden liksom. Vi gjorde frukost och åt och sen löste vi korsord. Elliott gick över till Michael en stund och dit kom Erik för att leka. De kom över till mig efter ett tag och de byggde lego och pratade och hade roligt. Det var skoj. Mamma kom hem till mig för att få lite rundvisning kring att ta hand om katterna när jag ska iväg. Det var jättekul att ha mamma här och vi mumsade i oss lite ostar och annat. Elliott och Erik var också där men gick innan vi fikade då de skulle hem till Erik och äta lunch och sen på bio och se Paddington.

Jag skjutsade mamma hem och sen satte jag mig framför TVn och tittade på några avsnitt Parenthood medan jag pysslade lite i lägenheten och planerade packning till Stockholm.
Vi hade tacos till middag och jag fixade grönsakerna och Michael köttet. Så åt vi hemma hos Michael och Elliott när Elliott kom hem. Sen tittade vi på "Trassel" som var rolig. Sen hängde Elliott med mig hem och sov hos mig på natten. Vi somnade så sent båda två att jag inte hann fixa något inför resan där hemma.

På söndagsmorgonen gick jag upp tidigt. Elliott sov fortfarande. Jag packade klart, fixade i ordning, tvättade och bytte sand i kattlådan och sen duschade vi när Elliott vaknat. Det blev lite stressigt där på morgonkvisten innan jag skulle iväg men Michael var snäll och skjutsade mig till Hyllie så jag fick lite mer tid på mig än om jag skulle tagit bussen.

5 kommentarer:

Petra sa...

Vad är det för "nagelgrejer" du skriver om, som du satt på Mango? Jag måste ha missat nåt för jag fattar inte vad det är? :-)

Kattalena sa...

Hehe, jag la dit en länk nu. Men det är små silikon kloskydd som man klistrar på klospetsarna. Det var en tjej som rekommenderade det så jag tänkte jag skulle testa :-D. Jag har ju inga utekatter som måste klättra i träd eller så...

Petra sa...

Aha! Smart! Tror jag? Men blir inte klorna snabbt väldigt långa då? Och vad händer om katten vänjer sig vid att det inte rivs om den "klöser" och så tar man av skydden och den inte fattar att det blir rivmärken när den drar med klorna? :-) Eller problematiserar jag i onödan nu kanske? ;-)

Kattalena sa...

Jag tror inte det, för tydligen så trillar klorna av någon gång varje månad och då följer kloskydden naturligt med (sägs det). Hehe. Vi får väl se? Tycker inte det verkar som att katten själv fattar att han river med sina klor när de är vassa, så det är nog ingen skillnad? Men skönt att slippa få klorna i benen när katten är hungrig och vill visa det genom att klättra på mitt ben varje gång jag står i köket :-D

Petra sa...

Va?!? Trillar katters klor av? :-O Jag trodde de bara växte och växte...? Man brukar ju behöva klippa innekatters klor ibland för att de inte ska bli så långa att de växer in i trampdynan. Ja, inte för att jag är nån kattexpert då alltså... Men det där hade jag aldrig hört talas om. ;-)

jaja, du lär ju märka om de blir för långa eller inte. Förstår att det ä'r skönt att inte bli riven!