måndag, januari 12, 2015

Helgen

Oj vad det blåser här, blåser och regnar. Så tråkigt väder alltså. Tur att man roar sig med annat än att vara utomhus :-)

I fredags hämtade mina föräldrar Elliott på förskolan. Själv åkte jag hem för att jobba hemifrån på seneftermiddagen. Men Mango var dålig i magen och trampade i sitt bajs så jag fick duscha både honom och mig och Sweet. Det kändes så taskigt att duscha honom när han mår dåligt. Men jag var tvungen. Och Sweet hade inte duschat förut och var måttligt förtjust. Han ville därifrån! Jag hade sån tur att han försökte klättra upp på schampohållaren, så han "stod" liksom upp och var jättelätt att tvåla in och duscha när han stod så :-D.
Mango, min lille sjukling...
Efter den pärsen åkte jag till mina föräldrar. Uffe, Anna-Carin, Frej och Tor kom bara en liten stund senare. Vi la pussel och försökte hinna lägga det klart innan middagen, det hann vi inte :-D.
Vi blev bjudna på Jogan Rosh gryta. Så himla gott! Med tillbehör som cocos, banan, jordnötter, mangochutney och gurka. Elliott hade haft hur kul som helst med Tor och Frej,  men han hade verkligen väntat på att Embla skulle komma också :-). Hon kom vid halv niotiden efter sin träning.

Vi fick marängsviss och ris a la malta till efterrätt och jag blev så mätt så mätt och sen fick vi se foton från Uffefamiljens resa i Argentina. Massor av pingviner, valar, delfiner och andra djur fick vi se. Det var en rolig kväll som blev mycket sen. När vi kom hem gick Elliott till Michael för att sova.

På lördagsförmiddagen kom Elliott över till mig och vi bestämde oss för att ta tag i projekt byta rum. Så vi flyttade möbler och hade oss. För att inte tala om hur många saker vi flyttade. Mango var fortfarande sjuk och det kändes jättejobbigt. Jättedålig i magen var han. Jag kokte fisk som de båda fick att äta. Vi höll på med byta rum projektet i stort sett hela dagen!

Jag hade entrecote i kylen. Michael satte på potatis hemma hos sig. Han kan ju inte lämna Dexter. Elliott och jag gick över och jag stekte kött och gjorde pepparsås. Det var sååå gott kött! Ovanligt gott! Sen tittade vi på Madagaskar 3 och åt snacks. När det var läggdags gick Elliott och jag över till mig. Vi pysslade lite i hans rum. Det blir nog bra det där alltså!

Och sen ville Elliott väldigt gärna somna själv i rummet när vi hade nattat och han skulle till att somna. Han kom ut flera gånger och hade druckit upp sitt vatten och ville ha mer, sen ville han säga något annat och något tredje typ. Hehe. Så fick jag gå in där igen och då var det nog bättre om jag inte var där sa han så jag gick ut igen. Men det slutade med att jag fick sova hos honom. Då var klockan så mycket att det var läggdags för mig med så jag försökte somna tidigt. Låg och lyssnade på ljudbok tills jag somnade. På natten gick jag på toa och trampade i något blött. Suck! Någon av katterna hade kissat framför toastolen!? Så jag fick tända och torka och tvätta golvet och tvätta fötterna och sen var jag alldeles för vaken... så det tog ett tag att somna om.

På söndagen trampade Mango i sitt bajs igen så han fick återigen duscha. Stackarn... Inte lätt det här alltså. Nu kan det väl vara dags att han blir bra snart? Jag bakade scones till frukost för Elliott och mig. Vi var hemma hela dagen och pysslade med rummen och jag försökte få mitt lilla rum i ordning. Har man inte saker att göra så gör man sig det, hehe. Det var mysigt att pyssla tillsammans och vi kom ganska långt. Men oj så rörigt det är i lägenheten nu.
Sweet gillar alla kassar med böcker och kläder :-)
Elliott gick över till Michael vid 10-tiden. Kl 11 var det matmöte hos Michael eftersom han inte kan lämna Dexter. Vi bestämde middagarna inför vår matvecka. Ida hade just kommit över för att leka med Elliott. Elliott och jag skulle fika med Helene vid 12 så jag sa åt Elliott att det var dags att gå. Ida ville också följa med så jag kollade med Helene om det var OK. Det var det. Så det blev så att jag tog med mig både Elliott och Ida till Triangeln.

Vi gick till Bodyshop och köpte en liten julklapp till Helene. Sen mötte vi henne på Epressohouse och fikade. Det var mysigt. Jag hade sagt till Elliott innan att Helene och jag kommer att prata en del också. Då sa Elliott att då skulle han och Ida också prata fast med varandra. Så det var så roligt för när Helene och jag började prata om något, då började Elliott och Ida också konversera varandra :-D. Sen lekte de kurragömme och följa John när vi hade fikat klart och de blev alldeles svettiga och jag tyckte det var bäst att de tog det lite lugnt. Så de satte sig igen och fick spela lite på iPad o telefon innan vi gick därifrån. Elliott fick jättefina julklappar av Helene och Torkild. En minion-tröja och ett par jeans. Han gjorde tummen upp för dem :-D.

Vi sa hejdå till Helene och åkte hem. Jag släppte av Ida och Elliott och körde till Ica och handlade till middag. Michael fick ingredienserna till maten (fajitas). Jag var hemma och bekymrade mig över Mango som fortfarande inte mådde bra. Han var dock pigg och så. Jag pysslade med att flytta grejor mellan mitt och Elliotts rum och undrade hur jag skulle få till det hela på ett bra sätt. Mycket som ska skruvas upp på väggarna men jag har inte några pluggar och skruvar så måste skaffa det. Jobbigt med gipsväggar. Ida och Elliott var här och lekte i hans rum. Så mycket bättre plats nu. Innan har de lekt i vardagsrummet, nu kan de leka i hans rum istället.

När Michael lagat Fajitas klart så gick vi över dit och åt. Det var gott! Ida och Elliott hängde med över till mig efter maten. Jag ville ha lite koll på Mango. Sen var det dags för "sjung ut julen" i Andreaskyrkan så då fick Ida gå hem och Elliott och jag åkte och hämtade mamma och vi körde till kyrkan. Där sjöng vi ut julen och Elliott tyckte det var skoj! Vi släppte av mamma på vägen hem och fick en halvfull chipspåse med oss av mamma när vi släppte av henne. Oj vad gott det var. Jag var så sugen på det och Elliott också. Så bilresan hem satt vi och ojade oss över hur gott det är med chips :-D

Elliott sov hos mig och när det var dags att släcka lampan för natten sa Elliott att "mamma du kan gå ut nu", är det säkert sa jag? Vi kan inte ha en så sen kväll som igår när du ska till skolan imorgon. Jo det var helt säkert. Och minsann. Jag gick ut och satte mig i soffan och gosade med Mango som hade kräkts på mattan vid soffan :-(. Stackars Mango, så dålig. Men han ville gosa länge. Och Elliott somnade själv. Han är för gullig som bestämmer sig själv bara sådär. Jag lyssnade på ljudbok och gick också och la mig efter att ha gosat med Mango en timme eller så.

På måndagen steg vi upp och duschade. Sen var det dags för skola och jobb och jag ringde veterinären och diskuterade Mangos tillstånd. De tyckte att så länge allmäntillståndet är bra så är det ingen fara, men jag skulle köpa skonmat (dietfoder) och lite probiotika och en termometer så jag kan ta tempen på honom. Så det gjorde jag. Var orolig på jobbet för att Mango skulle trampa i sitt bajs och springa runt i lägenheten. Åkte hemåt vid 13-tiden men först in om veterinär och handlade foder. När jag kom hem var det lugnt, inga olyckor hade skett. Och när Mango gick på lådan var det lite bättre. De fick dietmat och Mango probiotika. Jag jobbade och det kändes jättebra i det "nya" rummet. Mycket varmare där faktiskt. Och jag tycker det blivit bra! Det blir nog lite trångt med en större säng, men det gör mig inte så mycket. Ska ju bara sova och jobba i rummet liksom.

Lennys mamma hämtade Elliott och Lenny kom hit efteråt. De var hemma vid halv fem. Ida kom också efter en liten stund och de två förstnämnda lekte så vilt och var inte så jättesnälla mot varken Ida eller katterna så jag fick säga till dem flera gånger. Suck! Helt uppjagade. Sen gick Lenny hem för att äta och lugnet la sig. Ida lekte stillsamt och Elliott ville lösa Suduko. Så det gjorde vi. De gick över till Michael efter ett tag. Jag fortsatte projekt städa och röja efter rumsbytet. Sen var det dags att äta i kollektivet så jag gick ner till matsalen. Elliott var med men tyckte inte maten var så god så han åt lite lagom innan han gick upp till Michael. Jag tyckte maten var mumsig och pratade med lite folk.
När jag var klar gick jag och sa godnatt till Elliott. Jag skulle på meditationen och åkte dit efter att ha pysslat lite hemma. Mango fortfarande ganska OK.

Meditationen var jättebra som alltid! Jag stannade inte och fikade utan åkte hem direkt efteråt. Var hungrig och colasugen och kunde inte stå emot så det blev en pepsi och några chokladbitar, fast jag helst inte ska dricka läsk mitt i veckan... Sen tittade jag på ett avsnitt Homeland och höll på att somna. Gosade med katterna. Mango är bättre men inte bra än. Jag som hoppades att han var helt bra nu. Men inte då... dock inte lika akut som i helgen. Hoppas hoppas han blir helt bra snart.

Inga kommentarer: