måndag, december 29, 2014

28-29:e december

Igår när jag hade vaknat så åkte jag och hämtade Elliott hos mina föräldrar. Han hade haft det jättebra, men de hade kanske inte sovit så jättegott på natten, hehe. Elliott och jag åkte hem, han gick över till Michael och Dexter medan jag åkte till Emporia för att fixa lite ärenden. Jag fick gjort det mesta, men inte riktigt allt. Åkte hem och då var klockan redan 13 och Elliott kom över och var hungrig så jag satte på makaroner, gav katterna mat, försökte lösa ett ATG-problem, tömma kattlådan och göra mig redo för avfärd till eftermiddagens efterjulsfirande.

Elliott och jag blev klara nästan i tid och så åkte vi hem till Pelle, Mynta, Malva och Mire dit mina föräldrar redan kommit. De hade dukat upp med massor av fika! Elliott berättade att han fått hund och sen spelade han pingis med Mynta och Malva och sen fikade vi på allt det goda.
Lussekatter och fruktkaka 
Kakor, de ljusa till vänster var otroligt goda, jag kunde inte sluta äta av dem :-D
De har öppen spis så det var varmt och skönt också! Pappa hade gjort quiz till barnen så de hittade sina julklappar. Elliott fick också julklapp av Pellefamiljen, två handledsband - angrybirds (som han haft på sig idag) och ett spel. Av pappa fick han också julklapp, en jättegodispåse och 50 kr :-).
Elliotts bokstavspussel som ledde honom till julklappen. 
Deras kissemisse
Vi letade huvudstäder (med omkastade bokstäver). De hade lagat jättegod mat, det blev renskav med trattkantareller och kokt potatis, kokta morötter och bönor och lingon till. Och vi spelade spel, ett spel som alla var delaktiga i. Det var jättekul! Vi fick efterrätt bestående av hallon, björnbär, svarta vinbär, glass, grädde och kladdkaka. Mumsmums!
Jättefint julljusarrangemang
Sen blev Elliott plötsligt väldigt trött och vi skyndade hem, för han skulle ha sitt penicillin också. Han sa i bilen att han var så trött så trött. Han skulle sova hos mig men ångrade sig när han träffade Dexter och ville sova hos Michael :-D. Så det fick han, jag gick ut med Dexter så Elliott kunde få lägga sig meddetsamma. Himla trevlig vovve, rolig att gå ut med! Glad och pigg och verkar väldigt läraktig.

Hemma igen kom katterna direkt och ville gosa, så jag satte mig i soffan och tittade på http://www.svtflow.se/gift-vid-forsta-ogonkastet. Svårt slita mig. Katterna var nöjda med lite tv-mys innan det var läggdags.

Idag var det jobb och Elliott hade blivit tillfrågad om Tivoli med Erik men då behövde en förälder följa med. Michael har ju Dexter men jag jobbade så Michael fick följa med Elliott och jag tog med mig Dexter till jobbet :-). Han tyckte nog det var sådär kul alltså. Han låg lite men var ganska rastlös och pep lite då och då. Så jag jobbade till kl 14 ungefär och hoppade över lunchen. Köpte en hamburgare på drive in på vägen hem. Gick hem till Michaels lägenhet med honom och Dexter somnade som en stock i soffan, helt klart utmattad av dagens äventyr :-D. Jag tittade på TV. Sen gick jag ut med Dexter och då kom Elliott, Erik, Michael och Eriks pappa med bussen som stannade på Skånegården, så jag mötte upp dem.

De hade haft jätteroligt på tivoli och Elliott och Erik hade åkt massor av karuseller :-). Kul! Jag gick hem till mig och katterna. Michael lagade spagetti med köttfärssås som jag gick över och åt. Elliott kom med hem till mig efteråt och var där tills jag skulle på meditationen. Han ville väldigt gärna sova hos mig och jag sa att om han var vaken när jag kom hem så gick det såklart bra!

Jag var på meditationen och den var så himla bra! Som alltid. Jag ska verkligen gå så ofta jag kan nästa år. Det är ett så bra ställe. När jag kom hem var Elliott fortfarande vaken och redo att nanna hos mig. Vi läste ett kapitel i boken han fått i julklapp innan vi somnade (jag somnade också). Nu har jag vaknat igen och ska lägga mig på riktigt :-D. Mango ligger här och gosar hos mig medan jag skriver.

Inga kommentarer: