torsdag, december 25, 2014

22-24 december

God Jul önskar vi er alla!
Här har det julstökats så jag har inte hunnit med ett inlägg om dagen inte :-)

måndag:
Elliott och jag vaknade ganska sent, typ halv åtta. Michael föreslog frukost på Espresso då jag skulle shoppa inför julen på Malmborgs i Limhamn på morgonen. Så vi åkte iväg och frukosterade. Michael och Elliott satt kvar på fiket medan jag gick i affärer och handlade till julmaten.

Hemma gjorde vi chokladkola och knäck med turkisk peppar. Det sistnämnda brändes vid ordentligt och smakade apa så gick i slasken meddetsamma. Mamma och pappa tittade in och hämtade Elliott vid 13-tiden. Han ville vara hos dem på eftermiddagen. Själv städade jag undan där hemma och fixade grönkål och skrev ut quiz mm. Planerade inför julen och lyssnade på ljudbok samtidigt, så himla bra alltså.

När grönkålen var klar åkte jag hem till mina föräldrar och stannade tills Elliott skulle nanna. Vi beställde en pizza som faktiskt var ovanligt icke-god, varken Elliott eller jag tyckte om den.
Sen tittade vi på AFV och Elliott fick chips och melon :-).
När vi kom hem så gick Elliott hem till Michael och sov där. Själv julstökade jag hemma och la mig alldeles för sent.

tisdag: 
Dan före dan så åkte jag till Malmborgs i Limhamn så fort jag vaknat. Där mötte jag Michaels bror o fru och vi önskade varandra God Jul. Jag handlade allt det sista inför julen och köpte även frukostbröd med hem och gick över till Michael med det. Sen gick jag hem och lagade julmat som revben, leverpastej och brunkål.

Michael och jag gick över till en i kollektivet och planerade middagen och handlingen inför annandagens kollektivmiddag. Hon gav mig en kattleksak som hennes katt inte var så intresserad av.
Mina katter älskade leksaken och var helt upptagna med den hela dagen! Elliott kom över och vi tog fram och satte upp den vita julgranen. Katterna brydde sig inte om den för de var fullt upptagna med nya leksaken. Tack och lov! Elliott klädde granen. Den blev jättefin! Vi lyssnade på julmusik och jag lagade mer julmat och vi laminerade bladen med julvisorna (Elliott laminerade de flesta). Tog lite paus och gick hem till Michael som hade lagat middag, vi åt rostas med klyftpotatis, vitlökssmör och sallad. Elliott sov över där och jag gick hem och fortsatte med julematen. Jag gjorde mandelmusslor och lite annat och kom i säng sent även denna kväll.

julafton:
Jag vaknade lite senare än jag tänkt mig, steg upp och duschade och sen kom Elliott springande över för att öppna sista julklappen i kalendern. Det var en papperslapp med ett litet korsord, sen fick han leta upp flera lappar. En med baklängesord, ett korsord hos Michael och så en rebus som ledde honom till hans "riktiga" julklapp.


Han blev jätteglad för den, det var ett stort jul-lego. Han fick även en radiostyrd bil som han önskat sig. Michael och jag bytte julklappar och jag fick nagellack som jag önskat mig! Sen var jag hemma och förberedde för julfirandet och Elliott var också här och väntade på att det skulle bli julafton och alla skulle komma. Han var hos Michael också. Jag dammsög och ställde fram saker och la upp sill och lax på fat och i skålar. Michael åkte till fiskehoddorna och hämtade min beställning men de hade missat att packa ner en sak så när han kom hem fick han åka dit igen. Jag gnällde lite på ålen och vi fick en ny plus en burk sill gratis :-).

Klockan tre var vi färdiga med förfixet och katterna instängde och julbordet dukat.
Nästan färdigdukat bord
Elliott och jag satte på Kalle Ankas jul med hjälp av Michael (min TVdosa funkar inte) så vi fick den via nätet istället.
Elliott väntade och väntade på gästerna :-D
Och knäckte nötter
Strax efter halv fyra dök mina föräldrar, Berit och Olle upp. Jag fick fina julblommor, glögg och en väldigt söt liten orkidé. Och jag fick nagellack av mamma, nu har jag alla färgerna! Så himla coolt! Det är såna man kan "rita" på naglarna med och jag ska göra "minioner" på Elliotts naglar vid tillfälle.

Sen kom Annika och Rolf och Michael såklart. Vi drack glögg och tjejerna hälsade på katterna som var nöjda i sovrummet. Sen dukade vi fram julmat och hade en väldigt rolig och mysig julafton! Vi sjöng julvisor, Elliott sjöng med för full hals och skålade med vatten :-D. Vi gjorde quiz och sjöng julvisor (enligt en jullista på youtube som jag hade fixat innan). Katterna blev utsläppta och fick vara med i julfirandet.


Tomten knackade på dörren och Elliott öppnade.
Hej Tomten!
Klappar till världens bästa och finaste pojke
Elliott fick massor av julklappar. Han fick korsordsböcker, matteböcker, klistermärkesbok med flaggor, lego av olika slag, färgpennor och en armbandsklocka. Sen höll han koll på vad klockan var hela kvällen :-D.

Vi spelade julklappsspel och fick roliga julklappar. 
Några klappar i julklappsspelet
Efter detta åt vi ostar och ris a la Malta. Jag hade även mandelmusslor med grädde och sylt men det var det ingen som orkade, hehe. Elliott var pigg och vaken ända tills gästerna gick hem (fast då hade han bäddat ner sig i sängen så när alla gått nattade jag honom och han somnade meddetsamma). Det var en riktigt finfin jul!

Inga kommentarer: