lördag, september 20, 2014

Lördagspyssel

Igår blev de soltorkade tomaterna som jag gjorde pyttesmå men otroligt goda! Det ska jag göra fler gånger. Jag hämtade Elliott på förskolan när jag hade jobbat klart för dagen. Jag älskar denna skola. Det är så himla bra där och Elliott trivs verkligen! De gör så mycket och lärarna är gulliga. Fantastiskt att man får veckobrev varje vecka, med bilder och texter som berättar vad de gjort i veckan. De hade målat höstträd. Jättefint höstträd hade Elliott målat tyckte jag :-).

Vi stannade en stund och lekte på skolans lekplats. Jätteskönt väder ute. På vägen hem handlade vi på Ica.

Jag hade inte satt upp mig på middag i kollektivet, men det fanns mat så det räckte så jag fick vara med och äta där ändå. Det var bra då det var mycket god mat! Rimmad kycklingfilé med ugnsbakad klyftpotatis, tzatsiki, en annan sås och flera olika sallder (bla en med kål och avocado som var jättegod). Elliott älskade kycklingbitarna och åt massor av dem. Till efterrätt var det fruktsallad med valnötter, glass och grädde. Jag blev mycket mätt och belåten. Efteråt hade Elliott, Michael och jag fredagsmys och såg på film och åt lite snacks. Elliott sov hos Michael och jag gick hem och skulle lägga mig tidigt. Det gjorde jag också. Somnade strax efter 22.

Idag kom Elliott över till mig vid 08 och lite senare kom Michael över till oss (med äggröra, bröd, kokt ägg och lax) och vi åt frukost. Sen Michael hem igen och Elliott och jag tittade på barn-tv och spelade lite spel. Vid 11 gick vi ut och trädgårdsarbetade med de andra i kollektivet. Det var skoj! Men jag är ändå glad att det är begränsat det här med trädgårdsarbetet och att jag inte har någon stor trädgård att ta hand om :-). Elliott var jätteduktig och hjälpte till att dra upp ogräs och sätta tulpan- och pingstliljelökar. Roligt! Sen grillades det korv. Efter trädgårdsarbetet gick jag upp till en av grannarna och pratade lite (hyra mm) och av dem fick jag en påse med te som kom från något annat land och som jag har glömt vad det hette. Men det var väldigt gott för jag blev bjuden på det när jag var där. Men när jag försökte göra det själv smakade det inte alls likadant så jag får nog fråga hur de gör sitt te.

På eftermiddagen sparkade jag boll med Elliott nere på gräsmattan. Två andra barn kom och var med också. Efter ett tag så lämnade jag dem att spela själva och så gick jag upp och fixade i lägenheten. Elliott kom upp ganska direkt. Vi spelade wii och sen hämtade Michael & Elliott pizza som vi åt hos Michael. Efter maten gick Elliott och jag hem till mig och jag strök soffklädseln som jag just tvättat. Försöker få sålt min vita ektorpssoffa nu. Då måste den ju vara ren och fin :-). Vi tittade på film "Madagaskar 3" och snacksade lite på kvällen.

Det har varit skönt med en dag helt på hemmaplan! Jag har inte läst en enda sida kurslitteratur idag.  På måndag får jag hemtentan. Det blir intressant. Har aldrig gjort en hemtenta förut (inte vad jag minns i alla fall). Hoppas att det inte är allt för svåra frågor. Tänkte att jag pausar tills jag vet hur hemtentan ser ut, så får jag läsa allt jag behöver då. Nu tänker jag gå och lägga mig.

Inga kommentarer: