tisdag, september 02, 2014

Familjefest och regn...

I söndags var det familjefest i kollektivet. Det regnade och regnade! Det var tänkt att vara utomhus men fick ju bli inomhus. Vi hjälpte till att förbereda lite vid 10-tiden. Det sattes upp massor av ballonger blandannat :-). Sen började själva festen kl 13. Den var lite trögstartat och bara 2 barn först. men sen kom resten av barnen och då blev det fullt ös och jag arrangerade barnlekar. Det var skoj för barnen tyckte att det var jättekul och var i stort sett självgående. 

Vi gick tipsrunda, fikade på kanelbullar och sen grillades det korv (som var jättegod) och åts nudelsallad. Det var dansstopp o disco för barnen och vid 16-tiden avslutades det hela. Elliott fortsatte att leka med barnen. Själv åkte jag in till stan och mötte upp Camilla och Jonas. Vi åt sushi på Hai och sen fikade vi på Espressohouse. 
Mumsig sushi
Det var gott och roligt att träffas! Jonas och Camilla skulle på meditation i Limhamn, så jag släppte av dem där på vägen hem. 

Elliott var fortfarande iväg och lekte med sina kompisar när jag kom hem, men han kom hem till Michael en stund senare och jag gick dit och sa godnatt till honom. När jag kom hem så jobbade jag lite och sen tittade jag på ”Top of the Lake” tills jag somnade. 

Igår var det måndag och jobb. Jag hann mest bara snabbfixa lite på jobbet på morgonen då det tog extra lång tid att ta sig dit efter förskolan. Det var lite kaotiskt pga alla översvämningar. Så vi fick vända tillbaka och köra en annan väg. 
Det är väl ingen som missat att det kom MÄNGDER med vatten här i Malmö. Har sett helt galet ut på sina ställen :-)

Kl 10 började min högskolekurs i Socialantropologi Lund. Jag gick iväg till tåget och trodde att det skulle ta lång tid dit, men från stationen i Lund tog det bara 8 min att gå…. så jag var väldigt tidigt ute. Dessutom hade jag glömt bort att det är akademisk kvart, en sån löjlig grej! Så står det 10 så börjar det först 10.15… Så jag var i VÄLDIGT god tid. Ovant för mig som brukar komma rusande i sista minuten. 

Det var en hur rolig föreläsning som helst! Jätteintressant. Om globalisering och världssystem. Entusiasmerande föreläsare och vi är bara 9 stycken som går kursen! Så det går inte att sitta längst bak och inte märkas...  Jag som hade tänkt mjukstarta och testa det hela. Men det blir nog till att försöka ta mig igenom kursen som har MÄNGDER av kurslitteratur... Köpte tågkort Malmö - Lund 815 kr! Dyrt. Men billigare än om jag ska resa tur och retur varje gång. Och jag har föreläsningar typ 3 dagar i veckan, plus att jag åker buss och tåg annars också. Så det fick bli ett månadskort denna gång. 

Redan nästa onsdag är det seminarium som är en deltenta. Då ska vi muntligen och skriftligen presentera en sak. Och jag som inte ens skaffat boken än. Himla dyrt med böcker alltså, har beställt en men de andra ska jag försöka hitta på bibblan i Lund. Tänkte gjort det idag efter kursen men då ville jag tillbaka och jobba så tyckte inte jag hann med det. Får se om jag kan fixa det på onsdag då jag ska in nästa gång. 

De håller på och byter fönster i jobblokalen och när Mats och jag skulle gå hem så var inte fönstren igenbommade... så vi fick säga till dem och jag kom hem lite senare än tänkt. Jag gick upp till Michael (som var nere och pumpade ut vatten från hiss-schaktet, hissen har varit avstängd sen regnmassorna kom). Där var fullt av barn som lekte :-D. Men nu var det matdags i kollektivmatsalen så alla fick gå hem och jag och Elliott gick ner och åt. Det var jättegott! Tyckte även Elliott. 
Efteråt gick jag hem och jobbade. Elliott lekte med Ida hemma hos Michael. När det var läggdags så kom Elliott hem till mig och vi la oss ganska tidigt. När Elliott somnat gick jag upp och jobbade lite. Tänkte kolla in kursmaterial som ska finnas på webben, men hittade ingenting så jag gav upp och gick och la mig i tid jag med. 

Inga kommentarer: