onsdag, september 03, 2014

Gottegott och hu och puh!

Igår var det tisdag och jag jobbade hemifrån. Började redan 07 på morgonen. Elliott sov här och Michael hämtade honom och ett grannbarn och åkte med dem till skolan kvart över sju. Jag fick mycket gjort jobbmässigt och slutade tidigare för att hämta Elliott och gå till läkaren för uppföljning. Det var ett kort möte och vi tog oss till piratlekplatsen efteråt. Där var nämligen skolan och när vi hämtade Elliott skulle de just gå iväg dit och Elliott ville också leka lite där. Så jag sa att vi kunde åka dit en sväng efteråt. Han lekte och hade kul med de andra. När han lekt klart så åkte vi hem till mina föräldrar. jag åkte till frissan kl 16, en let´s deal som jag testade. Hon var bra. Mitt hår blev ju lite konstigt klippt förra gången så hon hade lite bry med att få rätt på det där framme, men det blev OK. Jag färgade det mörkt och hon lämnade kvar lite slingor av min gamla färg uppe på huvudet.

Efter frissan åkte jag hem till mina föräldrar. Mamma hade gjort couscousgryta och den var sjukt god. Jag åt hur mycket som helst! Mums! Sugen på den idag med. Och så lite tiramisu till efterrätt. Mums för det också! Vi kollade på Idol och jag kunde inte slita mig :-). Elliott sov dagen innan vid samma tid som vi åkte hem igår, hehe. Hemkomna gick vi över till Michael för att säga godnatt - Elliott skulle sova där, men vi ombestämde oss så Elliott sov hos mig istället. Min lille goseunge! Han var väldigt trött och somnade snabbt.

I morse fick jag väcka Elliott och vi åkte till skolan. På jobbet var jag i en timme, sen var det dags för seminarium i Lund. Lika intressant idag! Efteråt mötte Michael upp mig vid Triangeln och vi åt lunch på vietnamesen. Min vanliga rätt var hur stark som helst idag! Knappt jag kunde äta den :-(. Tur att den är så god i smaken att jag ändå åt. Efter lunchen jobbade jag på och vi hade bl a ekomöte. Jobbade tills det var dags för mat i kollektivet och jag var där precis till kl 18. Idag var Beckafamiljen där, hennes mammas matlag fixade maten. Det var skoj! Jag gick hem och pluggade efteråt, Elliott sov hos Michael. Hjälp vilka svåra böcker vi fått. Engelskan är inte att leka med. Jag får slå upp vart och vartannat ord och förstår ingenting... eller jo, lite.... men hu!!! Det kommer att ta evigheter för mig att ta mig igenom dessa texter... Kolla in den här meningen...

"Though there was evidence of incitement of the anti-Chinese riots by the Indonesian Army as part of a broader agenda of political destabilization, news reports still made it quite clear that there was widespread and popular rage directed against ethnic Chinese as perceived national enemies benefitting from the misfortunes they saw imposed on them by the Suharto New Order regime and the International Monetary Fund (1MF)-the drastic devaluation of the Indonesian rupiah, drastic inflation in food prices, and widespread unemploy- ment and misery, including food scarcity. "

Alltså kan man göra längre meningar? Typ alla meningar är så långa! Man förstår dem men de är VÄLDIGT knöliga.... Puh! Det har tagit mig 1,5 timme att läsa 10 sidor :-( Så hur det här ska gå vet jag då inte??? Vi har 987 sidor att läsa klart innan slutet av september.... i denna takt blir det 147 timmar!!! Får hoppas att jag läser fortare när jag blir van? För 147 timmar har jag inte att lägga på studier inte... Men imorgon är jag ledig! Då ska jag till Ullared med mamma :-D

2 kommentarer:

Petra sa...

Haha, jag är bestämt rätt trött (nyvaken). För ett ögonblick fick jag för mig att det var Elliotts engelskabok du citerade! (Som om de ens läser engelska i den åldern liksom.) :-)

Men ja, det var långa meningar! Inget man skumläser precis.

Kattalena sa...

Hehe, ja jäklar alltså, vilken tid det tar!
Hade det varit Elliotts bok då hade jag blivit lite rädd alltså :-D