måndag, augusti 18, 2014

Skolstart

Idag var det skolstart (nolleklass) och den började kl 09. Ida och hennes mamma åkte med oss till skolan. Ida och Elliott hade lite fjärilar i magen. Sen gick man till sina klasser (på skolgården). Barnen fick vara i ett klassrum och föräldrarna i ett annat. När infon för oss föräldrar var klar gick jag in och kollade läget i barn-klassrummet. Där hade de det hur bra som helst! Elliott och hans tre kompisar från förskolan satt och la pussel vid ett bord. De höll ihop och verkade verkligen tycka det var kul att träffas igen :-D. Så Elliott ville inte gå hem. Han fick stanna kvar till kl 13. Och när jag kom och hämtade honom så berättade han att han ätit JÄTTEGOD mat och hela 3 portioner. Det var visst pytt i panna. Han ville gärna stanna kvar längre, men det var dags för oss att gå hem.

Det blir nog jättebra där faktiskt! Roligt var att det precis utanför klassrummet satt en hare. Så söt! Den satt där jättelänge. Lovely.
Taget med mobilen, så suddigt. Men söt! Och satt alldeles nära fönstret.
Och de har gjort fint utanför barackerna med gräs och lekplats o gungor. Så det kändes bra! Dessutom verkar lärarna vilja lära känna barnen ordentligt. Det gillar jag. Första två veckorna ska ägnas åt att alla ska lära känna varandra och prat om hur man är bra kompisar. Det är nolltolerans på brottningslekar & fysiskt busande då det lätt går överstyr. Det tycker jag låter bra. Sen får vi se hur det blir i praktiken ;-). Men mysigt med den lantliga miljön och de väldigt ljusa lokalerna.

När vi kom hem lagade jag lunch (blev kycklingfärsragu som är lite av en favorit för mig). Lagade så jag kan ta med till lunch imorgon också. Elliott och jag slappade här hemma, spelade lite och lekte lite och kollade lite tv. Sen kom Ida och de har lekt sen dess. Själv tänkte jag gå på gruppmeditation ikväll.

Inga kommentarer: