tisdag, augusti 26, 2014

Veckosammanfattning...

På måndagskvällen var jag på meditationen för första gången på länge och det var så himla bra. Jag kopplade av helt  och hörde inte ens att meditationen tagit slut, märkte bara att folk började gå ut ur rummet (man avslutar i egen takt när han som väglett meditationen säger att den vägledda är slut men man får sitta kvar så länge man vill). Så då tittade jag upp och gick efter en stund ut jag med. Till fikarummet där det bjöds på bröd och allehanda god fika samt trevligt prat.

I tisdags var min första arbetsdag efter semestern. Jag fick skjuts till jobbet av Michael som skulle lämna in vår bil för att de skulle fixa belysningen på framlamporna. Det var skoj att börja jobba igen och många möten den första dagen. En liten mjukstart.

Mina föräldrar kom och hämtade mig efter jobbet och vi åkte till Elliotts nya skola, så fick de se var man hämtar Elliott. När vi hämtat sötnosen så följde mamma och pappa med upp på en fika. Jag gjorde lite fetaostfyllda smördegsrullar och tog fram lite annat vi hade hemma. Jättekul att de följde med hem på fika!

På onsdagen var det jobb och sen åkte jag hem och lämnade av min dator och så. Hälsade på och kramades med Elliott som lekte med Ida hemma hos Michael. Sprang sen till bussen och var inne på Triangeln 15 min senare, hade väldigt flyt med både buss och tåg. Där mötte jag upp Catta och vi gick runt på festivalen några timmar. Vi åt friterad camenbert (mums!) och sen dansk fläskstek med rödkål o äpplemos. Det gör jag varje år och det gör visst Catta också :-D. Tydligen är det Husie IF som har det ståndet (jag bodde i Husie när jag var liten) så Catta har gått dit för att stötta dem plus att en från vår paralellklass (i högstadiet) har jobbat där varje år de senaste 30 åren typ... Hade inte Catta sagt vem det var hade jag aldrig känt igen honom... Vi tittade lite på konsert också, Emil Jensen.
Den konsert Catta ville se, Timbuktu. Den såg vi däremot inte :-).
Någon hade klätt statyn väldigt fint
Innan vi åkte hem så satte vi oss på Espressohouse på Centralen och fikade. Jag tog en islatte och en liten minichokladkaka. Sen kom jag på något nytt. Jag tog kanel- och lite kardemummapulver på tallriken. Mosade ihop det med rörsocker och så doppade jag kakan i det. Gud så gott det blev! Jag var så sugen på kanel (jättekonstigt det brukar jag aldrig vara) och det var supermums att ha på. Även gott till islatten :-D. Det var trevligt med fika och jag tog tåget hem från Centralen.

På torsdagen hämtade jag Elliott och åkte hem och spelade lite wii. Vi skulle egentligen ha kräftskiva på fredagen men vädret gjorde att vi bestämt oss för att vara på kontoret istället och det behövdes hjälp att ta ner tältet (som redan var uppsatt) i Gislöv. Så Michael och jag tog med oss Elliott och körde iväg. Vi hade lite otur då det var en trafikolycka alldeles vid en avfart så det var låååååååång bilkö och ingenstans att köra av utan alla blev avledda på en liten avfart precis före olycksplatsen. Men tillslut blev det uppklarat. En liten bit senare på andra sidan vägen låg den en vält lastbil....
Som tur var hade vi köpt med oss en pizza och hamburgare på vägen så vi hade mat att äta :-)

När vi kom fram så tog vi med gemensamma krafter ner tältet och det gick jättebra! Sen plockade vi lite björnbär också. Där finns hur mycket som helst. Vi kom hem lite senare än jag hade tänkt. Då var det dags för mig att baka. Jag gjorde två hallon cheesecake och två kladdkakor. Dock misslyckades jag med att lägga upp den ena av dem, så jag åt upp en stor bit och gjorde sen en ny :-D. Elliott sov hos Michael och jag var klar ganska sent.

Steg upp kl 06 och gjorde en getost- och grilladpaprikapaj. Elliott kom över innan han skulle till skolan och sa hejdå. Han skulle sova hos mina föräldrar på kvällen då vi skulle ha kräftskiva på jobbet. Michae kom tillbaka och vi bar ut kräftor o kakor mm till bilen. Sen körde vi till kontoret. Jobbade undan det som måste göras och sen dekorerade vi och pyntade en massa hela dagen och det blev så fint så fint och mysigt!!! Roligt var det också!

Vi hade två olika quiz som vi satte upp. När danskarna (från kontoret i Köpenhamn) kom så började kräftskivan! Även VD från Sthlm var med någon timme. Mycket lyckad kräftfest var det! Det sjöngs och snapsades och åts hela kvällen. Kul med quiz och mycket musik som spelades.

På lördagen åkte jag till mina föräldrar när jag vaknat. På väg dit såg jag polisens otäcka pikét bilar köra mot Limhamn. Hos mamma var en glad Elliott som hade haft det jättebra och också fått kräftor till middag kvällen innan :-). Vi stannade hos mina föräldrar ett par timmar och spelade blandannat ipad... hehe. Mamma började bli förkyld, Elliott är också lite förkyld. Vi sa hejdå på eftermiddagen och åkte till Emporia och åt lite lunch. Vi hittade även byxor och ett par skor till Elliott, vilket var himla bra. Elliott är så rolig att gå och handla med och han provade snällt både byxor och skor. Vi var hemma vid halv fem och då gjorde jag mig klar för att gå på fest hos Becka och fira hennes födelsedag. Elliott och jag gick dit och kom sist av alla.

Elliott tyckte det var jätteskoj och pratade o lekte mycket med de andra barnen (Josephine och två barn till). Han tyckte om allt som vi fick att äta, löksoppa och beuf bourgignon och sen badade han och barnen i deras pool på kvällen. Michael hämtade honom vid halvniotiden. Michael hade varit på demon på Limhamnstorget och tyckte att poliserna uppfört sig väldigt illa.
Jag hade en mycket trevlig kväll med god mat, tårta, massor av snacks och mycket prat. Tiden sprang iväg och plötsligt var det jättesent och dags att gå hem.
Väl hemma somnade jag inte förrän kl 05 då jag inte alls mådde bra och jag sov väldigt dåligt. Så jag var väldigt trött på söndagen. Tror inte jag tål att dricka vin. Har märkt det förr. Så det får jag vara utan framöver. Öl däremot verkar gå mycket bättre :-).

På söndagen var Michael och Elliott ute på lekplats hela förmiddagen (och lite till). Jag försökte sova ut och gick sen upp och borde städat men började röja i garderoben istället. Det har jag tänkt länge! Elliott kom över och vi spelade wii och tog det lugnt. Sen lagade jag middag. Michael kom över och åt med oss. Det var jättegott. Gratinerad kyckling med ingefära, sweetchili och parmesan.
Elliott ville inte kolla TV hos mig på kvällen för min soffa är inte lika skön som pappas... hehe. Han tyckte vi skulle köpa en likadan som Michael har men jag sa att den är så dyr och jag har inte så mycket pengar. Då föreslog han att vi kunde ta av hans pengar (de han har i sin sparbössa). Gulligt! Men sen ångrade han sig och tyckte att nä han ville nog inte ta av dem... Jag sa att jag ska försöka komma på en lösning. Sen gick han över till Michael för TV-mys och jag gick också dit en stund senare. Sen gick vi hem till mig och la oss att sova, Elliott och jag.

Så var det måndag och skola och jobb. Elliott såg fram emot att gå till skolan och det var en bra jobbdag om än lite seg. Fortfarande trött och med magont. Men det blev bättre framåt eftermiddagen. Hämtade Elliott på skolan och han hade haft jätteroligt. Vi åt sallad till middag och sen byggde vi med plusplus och lekte med Angrybirdsspelet.
Dagens plusplus kreationer
 Elliott gick över till Michael och jag åkte iväg på meditationen. Den är så himla bra! Speciellt när man är så trött som jag var igår. Jag var helt väck. Kom hur djupt ner i avslappning som helst (utan att somna) och det är ca en timme man sitter. Jag var alldeles groggy en stund efteråt men sen kommer energin! Den var välbehövd! :-D

Inga kommentarer: