fredag, augusti 15, 2014

Sista semesterdagarna...

I måndags tyckte jag att Elliotts hosta var lite väl rosslig/pipig så jag ringde vårdcentralen och hörde om det fanns någon tid. Det fanns det. När jag fått tiden så spenderade jag resten av morgonen liggandes på knä, rensandes avlopp på toan. Det flödade vatten över hela golvet när tvättmaskinen försökte tömma vattnet + att när jag duschade så rann det vatten över hela golvet för att det var stopp i avloppet. Tur nog hade vi en lång metall"tråd" som jag kunde rensa med... Det var ett skitgöra, hehe. Det var hur mycket som helst som satt fast i mina rör kan jag säga. Ändå rensades de för bara några månader sen. Det tog lång tid och när jag var klar med det så var det dags att gå till doktorn med Elliott. Jag hann inte äta någon frukost, men Elliott hade fått sin i alla fall :-).

Det brukar gå snabbt på vårdcentralen. Men denna gång var det lite trångt i Elliotts luftrör så han fick andas in luftrörsvidgande och det skulle gå en viss tid mellan, så vi var där i en timme. Där föll min tidsplanering. Vi skulle hämtat Helene och Torkild kl 12 för en tur till Ystad Djurpark. Men kl 12 var vi fortfarande kvar på vårdcentralen. Så vi sköt fram tiden lite och när vi var klara hos doktorn och fått recept på luftrörsvidgande spray så skyndade vi hem. Jag hade lovat Elliott smördegsrullar med fetaost (att ta med på utflykten) och Elliott var lunch-hungrig. Så jag satte på en kastrull och kokte pasta till lunch och snabbrev fetaost och bredde ut på smördeg och rullade ihop och skar i skivor och satte in i ugnen. 20 min efter att vi kom hem hade Elliott ätit lunch och smördegsrullarna var klara att packas ner och sen åkte vi iväg och hämtade upp Torkild och Helene strax före 13 :-).

Vi körde till Ystad Djurpark och gick omkring där och beundrade djuren och naturen. Hur trevligt som helst hade vi!
Beundrar långhåriga får
Vi gick motsatt håll mot hur vi brukar gå när vi är där. Så fikan kom på slutet, då var jag helt slut och det satt verkligen fint med en fika. Det blåste himla mycket så vi satte oss inomhus. Fikan var inte speciellt prisvärd, men det var gott med lite kaffe (med mycket mjölk). Dricker sällan kaffe nu för tiden, men det funkar faktiskt ibland :-D.
Klappar get
Efter att vi lämnat av Helene och Torkild hemma hos sig så körde Elliott och jag vidare till Lund. Det var väldiga köer pga en trafikolycka på vägen in. Så vi blev lite sena. Hos Annika och Rolf hade mina föräldrar och Olle just kommit och vi bjöds på mumsiga tilltugg! Sen var det surströmmingspremiär och det var lika gott som jag mindes det! Det var två år sen sist. Mums! Till efterrätt fick vi äpplekaka med vaniljsås vilket var mycket gott. Tyvärr var jag så mätt att jag inte orkade äta så mycket av den...

Vi satt ute hela kvällen, i tält för det blåste en hel del. Det var mysigt! Elliott och jag åkte hem någon gång efter 22. Han var så trött att han sa att han hellre ville sova i bilen än spela iPad, hehe. Det säger inte lite.

När vi kom ut på motorvägen så fungerade inte ljuset på bilen! Det var beckmörkt. Läskigt! Det har jag aldrig varit med om förut. På yttre ringvägen finns inga lampor som lyser upp vägen och jag såg verkligen ingenting. Tog av första avfarten och så körde vi bara ljuskantade vägar hem.
Denna var till Annika och Rolf men sistnämnde tål inte liljor så jag fick med den hem igen :-)
På tisdagen ville Elliott hem till mina föräldrar, men inte förrän kl 14. Jag hade bestämt lunchträff med några på jobbet för att planera den kommande kräftskivan. Vi gick till den nya mexikanska restaurangen. Jag var inte speciellt hungrig så jag tog bara nachos med guacamole. Det var himla gott!
Lagom lunch!
Elliott gick med Michael och åt lunch medan jag var där. Efteråt gick jag in om jobbet och letade efter två skivor som jag lyckats bli av med. Jag har lånat dem av en granne... så det är lite småjobbigt att jag inte hittar dem kan man säga. Elliott och jag åkte sen hem till mina föräldrar. Michael fick skjuts på vägen, han tänkte ta bussen hem från Limhamn. Men när jag och Elliott kom fram till mina föräldrar mässade Michael att bussen inte skulle gå förrän om en timme, hehe. Så han fick knata sig till oss och åka med mig hemåt sen. Elliott stannade hos mina föräldrar. Jag hade först tänkt åka till Rusta och lite andra affärer, men ändrade mig och körde hem och satte mig i soffan och kollade TV och surfade på datorn istället. Kändes som väl investerad tid :-D. Nice! Strax efter 17 åkte jag hem till mina föräldrar och stannade kvar på middag (en mycket mumsig couscousgryta). Vi kollade på TV och hade det bra hela kvällen. Chips mumsade vi i oss också! Och Elliott hade ätit massor med plommon. Själv glömde jag ta, det som är så gott!

På onsdagen tog vi det lugnt här hemma på förmiddagen Elliott och jag. Strax före 12 åkte vi in till Konsthallen där vi mötte upp Helene, Torkild och Torkilds föräldrar. Så kollade vi in konstverken. Det var lite kul att gå med någon som själv är konstnär. Hade jag gått så hade vi tittat och sen gått. Men nu stannade man upp och såg lite annat som jag aldrig skulle tänkt på :-)
Konstverk som fick en kick varje gång dörrarna öppnades och då klingade alla vindspelen
Efteråt var Elliott och jag med på en snabbfika på konsthallen. Där fanns inget att äta för Elliott så vi delade bara på en kaka.
På väg från Konsthallen stannade vi till så att Elliott  fick klättra lite
Sen åkte vi in till Limhamn och gick till Espressohouse där Elliott fick en ägg o kaviarmacka. Han fick sen hänga med mig till kiropraktorn. Det går så snabbt så det blev inte lång väntetid för honom.
Pyssel hos kiropraktorn
380 kr för 10-15 min... förhoppningsvis väl investerade pengar? Å andra sidan sa hon idag att eftersom det går tillbaka hela tiden kan det vara något annat som är problemet så kanske det ändå inte går att fixa. Hon sa jag skulle gå till min vårdcentral igen... Ja, ja... Han som var fysioterapeut som jag gått till några gånger tittade in i väntrummet och visade en liten film för Elliott (på sin mobil). Det var hans katt som drack vatten ur en skål med guldfisk i. Den tyckte Elliott var rolig att se på :-D
När jag var klar så åkte vi hem och var hemma resten av dagen. Ida kom och lekte en stund.
Vi la oss tidigt Elliott och jag.

I torsdags morse var Elliott morgonpigg och jag hur trött som helst. Skulle velat sova mycket längre och kände inte alls för att stiga upp. Men efter en stund så pallrade jag mig upp och bakade scones och gjorde äggröra till frukost. Sen satt vi i soffan och spelade på våra ipads ett tag. När vi tyckte vi hade spelat nog så tog vi lådcykeln och cyklade ner till skolan som Elliott ska gå på. Den ligger hur långt bort som helst, men det tog faktiskt inte mer än 10 min att cykla dit. Fast gå själv kommer han ju inte att kunna göra alls, så långt borta som det ligger och med många stora vägar.
Skolan
När vi beundrat skolbyggnaden så hoppade vi av vid en lekplats. Där stannade vi ett tag och gungade och hittade på en saga :-). Det var varmt och skönt i solen.
Delar av lekplatsen
Efteråt cyklade vi till Skånegården och åt lunch. Michael som varit i Köpenhamn men skulle jobba hemma på eftermiddagen hängde med och lunchade. Vi tog crepes med fetaostfyllning. När vi ätit klart cyklade Elliott och jag till Ica och storhandlade. Men först lektes det lite på en minimal lekplats utanför Skånegården.

Kvällens middag blev tacos och det var ovanligt gott! Då vi inte är hemma och har fredagsmys imorgon så bestämde vi oss för att ha torsdagsmys idag istället. Vi kollade på Draktränaren 1 och åt chips med dippa hemma hos Michael.

Idag är det fredag och solen skiner. Lagom kallt i luften. Idag börjar även Malmöfestivalen och ikväll spelar Linnea Henriksson. Henne hade jag gärna gått och sett. Men ikväll är Elliott och jag bortbjudna till Catta, vilket ska bli trevligt! Synd att Linnea skulle spela just idag. Men det är många bra konserter denna festival, vi får väl se om jag orkar pallra mig in för att se några av dem?

Inga kommentarer: