torsdag, augusti 07, 2014

Mera semester, tivoli, kattvaktande, lek, fika och grillning

I måndags hade vi en riktig slappedag! Det var inte alls fint väder så vi läste, spelade dataspel och tog det allmänt riktigt lugnt hela dagen. Mycket skönt. Elliott lekte med kompisar på kvällen och sen sov han hos Michael så då passade jag på att jobba. Bara pyttelite kvar att göra nu.

I tisdags bestämde vi oss för att åka till Tivoli, Michael, Elliott och jag. Det var en perfekt dag att åka, det var lagom molnigt och inte superdupervarmt, bara varmt... hehe.
Vi startade med en pizzabuffé innan vi gick in. Det var gott! Sen var vi på Tivoli hur länge som helst. Elliott tyckte det var jätteskoj med leklandet (som jag också älskade när jag var liten) och han åkte berg- och dalbana för första gången! Så himla kul! Den är bara bäst den bergodalbanan tycker jag.
Det är så fint på Tivoli och vi gick runt och beundrade allt och stod i långa köer för att åka karusell.
Fint på Tivol


Två åk-armband, en på varje arm. Så fick en av oss vuxna åka med i de karuseller han ville åka.
En av de kortare köerna, pariserhjul. Gillar jag inte att åka så Elliott fick åka denna med Michael :-)
Klart man ska få en klubba på Tivoli!
Vi var även inne på akvariet och beundrade fiskarna.
En grön muräna tittar fram
En bläckfisk som kryper omkring
Där är Nemo, utropade Elliott.
Vi avslutade med att äta på en av restaurangerna. Det var mumsigt, jättestor portion så jag orkade inte äta allt. På nedanstående blid är jag ganska säker på att det är en påfågelhona och hennes unge. Men Michael hävdade att det skulle vara en hane och en hona. Men det tror jag inte alls på. Alldeles för ofärggrann hane och för liten hona...
En påfågelhona och hennes unge. 
När vi kom hem var klockan nästan 21. Det var en riktig heldag på tivoli och en väldigt trevlig sådan.

I onsdags var Elliott, mamma och jag i Gislöv och för att kattvakta. Vi passade på att åka till Sydligaste udden och äta. Vi satt ute vid havet, men det var en väldans massa getingar så vi fick byta plats ganska snabbt :-).
En liten pirat
Sen åkte vi till Beddingestrand och spelade minigolf.
Minigolf
Det var varmt, så en vattenkran bredvid minigolfen uppskattades
Vi åkte till katten och fikade, vattnade blommor och tömde kattlådan. Och vi spelade kubb.
Mycket trevlig utflykt som varade hela dagen! Elliott sov hos mig och när han hade somnat tänkte jag googla på lite grejor men somnade till med datorn i knät. Så det var lika bra att släcka och nanna istället :-).

I morse sov Elliott ända till kl 08.30 minsann! Elliott och jag har varit med Becka, Josephine och Isabelle. Jag hade lådcykeln och den fick Josephine och Elliott åka i medan Becka gick med Isabelle i vagnen bredvid. Vi gick till brandlekplatsen och så kollade vi in Josephines fina skola. Efteråt fikade vi på Skånegården. Jag har inte varit där på hela sommaren, men oj vad det var bra där! Jag och Elliott delade på en Crepes med fetaost. Den var hur god som helst och med en bra sallad till. Mmmm! Hade jag vetat att det var så mycket gott att fika på där, då hade vi nog varit där flera gånger i sommar redan :-).
Skånegården

På eftermiddagen passade Michael whippeten Ernst. När hans matte skulle hämta honom så stannade hon kvar och grillade med oss (och kollektivet). Trevligt! Elliott lekte med Ida och Oliver och sov hos mig när det var dags att nanna.
2 kommentarer:

åsa sa...

Oj vad du hinner med! 😄
Och ja, måste ju vara en hona! Den har ju ingen lång svans ju! :-)

Kattalena sa...

Tack! Eller hur!? Visst är det en hona! :-D