måndag, augusti 04, 2014

Leklpats, fika och katt

Jag kunde absolut inte somna natten till igår. Jag vände och vred mig... men till slut kom jag på att jag kunde testa spikmattan. Och wohoo, den funkade! Så 02.30 somnade jag och sov 4 timmar. Min Sleep Cycle app som jag har på lite då och då visade att min sömnkvalitet var 27% (brukar vara typ 81%).... Vaknade alltså typ halv sex och kunde inte somna om. Så jag gick upp och duschade, tömde en balkonglåda på vissna blommor o jord + en kruka. Sen gick jag över till Michael där Elliott var vaken och Ebba just steg upp. En stund senare vaknade Emmi också. jag åkte iväg och handlade lite till frukost och vi åt frukost ihop allihop. Barnen lekte och vi la klart ett pussel, sen cyklade vi till en lekplats. Elliott & Michael cyklade på egna cyklar, Emmi, Ebba och Ida fick åka lådcykel med mig :-).
På lekplatsen
Halv ett kom Åsa och Niklas och hämtade barnen. Elliott och jag åkte in till stan och träffade Ingrid för en fika på Espressohouse. Hon hade (på min beställning) köpt en mys-fleece till Elliott när hon var i Ullared. Den var mjuk och fin! Snällt! Efter en god fika (på fetaostmacka & iskaffe för min del) så gick vi till Hemtex. Där hittade Elliott en kudde som han önskar sig väldigt mycket. En mjuk och luddig fin kudde :-).
Den vita kudden till vänster och längst ner till höger var Elliotts favorit!
Vi gick in om en affär som säljer örhängen och jag köpte några. Sen sa vi hejdå till Ingrid och åkte hem. Elliott gick över till Michael. Själv ställde jag mig och bakade 100 kanelbullar till "Annestadsdagen". Vårt kollektiv ska baka 500 bullar till denna dag och jag tyckte jag kunde dra mitt strå till stacken, gillar ju att baka :-). Det var varmt! Men det gick bra, inga bullar som brändes vid eller så. Till middag åt vi Ceasarsallad.

Elliott, Ida och jag gick och knackade på hos en som bor i kollektivet som har en underbart fin nakenkatt. Jag har nästan helt bestämt mig för att det ska bli mitt nästa husdjur! Det dröjer ju innan jag kan skaffa hund igen och katt är jag väldigt sugen på och speciellt en nakenkatt! De verkar himla trevliga, nästan lite hundlika. Konstigt nog verkar en del allergiker tåla just nakenkatten. Det skulle ju vara bra! Så nu googlar jag och letar efter en fin Sphynx :-D.

Lovely cat!
När Elliott och jag skulle lägga oss igår kväll så var det ett väldans blixtrande! Oj oj oj alltså. Men inget muller på väldigt länge.  Just när Elliott somnat så brakade det loss. Han sov sig igenom det hela :-). Jag somnade nog mitt i själv också faktiskt, var så himla trött! Och sov bra hela natten. Det gjorde Elliott med, ända till 07.45 i sin egen säng minsann.

Inga kommentarer: