söndag, augusti 03, 2014

Nu är det semester! Grillkväll, minigolf och barnpassning

Igår var det sista jobbdagen innan semestern och jag blev nästan klar med allt jag skulle. Tyvärr fick jag inte vissa grejor från andra håll så lite blev det kvar. Får bli lite jobb på måndag också, men sen är det semester!

Efter jobbet åkte vi hem till mina föräldrar. De hade haft Elliott hela dagen och de hade haft det bra! Catta, Magnus och Nea kom också dit och mamma och pappa bjöd på mycket mumsig grillad karré med ris, potatisgratäng, såser och sallad. De hade en ny grill som var jättebra och vi satt ute hela kvällen vilket var väldigt mysigt! Catta och jag cyklade ner till affären och köpte kladdkaka och mandeltårta till efterrätt. Det är så ovant att vi har så varma kvällar här hemma, det har ju varit varmt jättelänge och jag klagar inte. Jag hoppas att det kan hålla i sig lite till nu när jag har semester :-).
Det enda som är jobbigt med värmen är det här med att det är så svårt att sova på nätterna. Eller lite jobbigt är det iofs när det är för varmt ute också... men hellre det än för kallt.
Nåväl, efter denna fina kväll åkte vi hemåt och Elliott sov hos Michael.

Idag har jag städat här hemma. Vattnade och fixade på balkongen också. Sen cyklade Elliott och jag  till Ribban där vi mötte upp Camilla vid minigolfbanan. Det var väldigt vad jag cyklade fel väg dit, tog jättelång tid. Hem gick det snabbare. Minigolfbanan var hur fin som helst. Jättemysig faktiskt! Där var två små dammar som det simmade grodor i :-D. Vi spelade en runda minigolf och sen fikade vi efteråt. Jag fick en orkidé och en present (födelsedagspresenter). Så snällt!

Vi pratade och sen blev det blåsigt och regnigt och då cyklade vi hemåt. Det regnade så pass mycket att vi tog en paus och gick in på Malmborgs i Limhamn och handlade lite till maten. Sen cyklade vi hem och då hade Emmi och Ebba kommit och Åsa och Niklas åkte iväg på bröllop. Emmi och Ebba skulle sova över. Två av de andra barnen i huset kom också och lekte. Vi var mest hos Michael men jag var en sväng i min lägenhet tillsammans med Ebba. Vi byggde pärlor och lite annat. Väldigt lätt att passa, talar om precis vad hon vill (så mycket som hon nu kan prata) och är väldigt självgående.

Vi grillade i kollektivet, det blev korv och bröd till barnen och högrev till oss själva. På kvällen kollade vi Rio 1 och hade lite snacks till, vi och 5 barn :-D. Jag nattade Ebba och det gick superbra.  Emmi och Elliott la sig samtidigt och där tog det lite längre tid. Elliott somande snabbt men Emmi var vaken och kände sig alldeles pigg. Jag vet hur det är att inte kunna somna fast man egentligen är trött så jag la mig hos henne och hon somnade efter lite prat, en saga och kli på ryggen :-). Nu sover de alla hos Michael och jag är hemma hos mig. Har mobilen bredvid sängen så Michael kan ringa (och jag hör det) ifall det skulle vara något (att de vaknar alla på samma gång och inte kan somna om tex). Vi får väl se :-). Klockan är massor. Jag ska försöka läsa mig sovbar, trött och pigg på en och samma gång.

Inga kommentarer: