söndag, juli 20, 2014

Hemmafixardag

Trots att Elliott hade hög feber igår när han la sig så vaknade han idag feberfri. Så skönt! Så vi har mått mycket bättre idag, både Elliott och jag. Vi skulle ha träffat Camillafamiljen och spelat minigolf på eftermiddagen, men jag sa till dem igår att det nog inte skulle gå så bra med tanke på att vi var sjuka. Så det ställdes in. Istället tog vi en riktigt lugn hemmadag. Så himla skönt! Det är inte så ofta jag skrotar runt här hemma i lägenheten en hel dag. Välbehövligt och bra!

Jag städade hissen på förmiddagen, man städar den både inuti och utanpå, alla dörrar på varje våningsplan. Jag gillar ju att städa och här ser man ju dessutom resultat, så himla mycket som det blåser så blir hissdörrarna väldigt skitiga. Sen spelade jag lite dataspel med Elliott. Han har lärt mig Plants v/s Zombies. Så himla kul spel alltså. Hehe. Alldeles beroendeframkallande...
Spelet :-D
Men sen fixade jag massor på min balkong. Det var blommor med löss och golvet var skräpigt och det behövdes planteras om en massa blommor. Så jag hade storstädning och omplantering. Det var skoj. Fick lite hjälp av Ida och Elliott som vattnade och sopade. 
En klematis
Smultron
Krusbär
Tomater på G
Oregano och pepparmynta 

Elliott har varit ute och lekt mycket idag. Michael satte upp poolen i "trädgården" så de har badat i iskallt vatten. Och de har målat med kritor på asfalten.
Poolen nere på gården
Lek nere på gården - foto taget från loftgången (med mobilen)
Michael lagade lammfärsbiffar med couscous och grönt till. Vi satt ute på loftgången och åt. Improviserat med soffbordet som bord och sittandes på puffarna. Det var trevligt. Fördelen med Michaels loftgång är att den är stor och att man sitter så man kan se och höra barnen nere på gården.
Middag på loftgången
 Hemma fixade jag klart balkongen.
Några andra balkongblommor
Sen spelade Ida, Elliott, Michael och jag wii allihop en liten stund. Det var skoj. Jag har suttit på balkongen i solstolen och läst lite tidningar också. En riktig slappedag! 

Nu är barnen ute och leker, jag kollar ett avsnitt Glamour (hehe), det sista jag har kvar på TV4 Play. Elliott ska komma upp och sova hos mig när han lekt klart. 

5 kommentarer:

Petra sa...

Vilken otroligt fin och prunkande balkong du har! Så mysigt att Elliott har så många lekkamrater i närheten också. Det saknar jag lite här, där vi bor. Det bor visserligen mycket barn i radhusen på andra sidan vår häck, men det är inte vidare roliga ungar. De som flyttat in mitt emot oss har två barn som kommer till vår häck ibland och står och retas med Alex på ett rätt elakt sätt (?!?!). Sen har vi ju "Devils Child" som lekte med Alex förra sommaren och höll på att driva mig till vansinne genom att vara TOTALT ouppfostrad och riva sönder halva vår trädgård om man inte punktmarkerade henne hela tiden (men hon har inte kommit hit i år till min stora lättnad). Önskar det fanns lite normala ungar i Alex's ålder som han kunde leka lite med, men på vår gata bor mest pensionärer eller folk med antingen betydligt äldre barn.

Kattalena sa...

Tack snälla! Älskar min balkong! Får ju plats med massor :-D. Och det var verkligen en bra grej att flytta hit alltså, mycket trevligt och socialt.
Där vi bott i hus innan, var det inte så många barn att leka med och ingen naturlig mötesplats. Trots att denna gården är pyttepytteliten så är det ändå en bra mötesplats för barnen i huset. Så himla bra!
De som bor i hus nära en park eller grönområde har nog lite lättare att hitta lekkamrater bland sina grannar än när man bor i hus vid vanlig gata typ. Jobbigt om det skulle vara en lekkamrat som man inte vill att ens barn leker med som kommer och ringer på, hehe. Vad gör man då liksom?

mossfolk sa...

Men så fint du har det! Kul att till och med ha krusbär på balkong.
Och vad skönt att ni blev friska så fort!

Kattalena sa...

Tack söta du! Ja, krusbär måste man ju ha. Två buskar har jag minsann :-D.
Jättejätteskönt att febern tog slut bara sådär! Konstig grej!

Kattalena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.