tisdag, maj 20, 2014

Värme o förskoleklass (81/100)

Idag har det blivit varmt igen, nästan sommarvarmt här på kvällen. I övrigt har det varit jobb och möte med Medius om fakturaskanningen och nu äntligen verkar det gå framåt igen. Sen utvecklingssamtal på dagis (som var jättebra), mer jobb efter det och sen var vi på info om nya skolan som Elliott ska börja i till hösten.

Jag har ont i huvudet idag (och igår) och börjar se ett visst mönster. Ska notera när jag får ont i huvudet framöver och se om det är ett mönster som man kan tyda och förutse :-).

Idag var det  information om förskoleklassen och skolan. Det var intressant, men skolan ligger typ längst bort av alla skolor här... Tråkig utemiljö men fin skolsal och det blir nog bättre när de blir klara. Ett år får man ta sig dit själv (det går en buss från där vi bor ända fram till skolan, det är ju bra).
När han börjar ettan sen kommer han att kunna åka skolbuss. Det är ju bra.

Något som var jätteroligt var att en av Elliotts klassföreståndare är en fröken som han hade på sitt första dagis Strumpan. Hon hade känt igen honom direkt när han var med förskolan och hälsade på på skolan igår. Kul! Elliott kom dock inte alls ihåg henne. Hon var inte så länge på Strumpan men kom ihåg oss ändå :-D. Så det känns lite kul att han får en lärare som känt honom när han var typ 1,5-2 år! En annan bra grej är att Ida och han kan åka till skolan samtidigt. De går på samma ställe och kommer att gå på samma fritis och börjar samma tider.

Skola känns som någonting helt annat än förskolan, ska bli väldigt spännande att följa det hela. Men jag hade önskat att den låg lite närmare där vi bor.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Förskoleklass är ju tänkt att vara ett insteg i skolan och är ju något helt annat än förskolan... skola med en massa fri lek på schemat ;)
Trist att han får så långt till skolan, fast vilken tur att han fick med sig en kompis!

Kattalena sa...

Ja, det ska bli så spännande! Och jättebra att han har en kompis där, de kommer inte att gå i samma klass men de kommer förmodligen att vara på samma fritis :-)