torsdag, maj 22, 2014

Tivolidag (83/100)

Idag lämnade vi en glad Elliott hos mina föräldrar vid 09 och sen åkte vi till jobbet. Efter en knapp timme samlades alla och vi åkte in till Köpenhamn och hälsade på det danska kontoret. De bjöd på smörrebröd och när vi ätit upp så gick vi till Tivoli. Det var strålande sol - jättevarmt och skönt väder.
Det första vi möttes av var två fina påfåglar!
Tjusig påfågel
Vit påfågel (har jag aldrig sett förut). Tjöt som en katt när den gick förbi... 
Fint är det på tivoli
Fina Allium
Vi hade femkamp, vilket var jättekul! Mitt lag vann (Åsa, Michael och jag).

En av femkamperna, se så koncentrerade alla är :-)
 Efter femkampen slog några sig ner för att dricka öl medan jag och några andra strosade runt en stund.
Popcornbil


Fina kameler
Vatten
Fin stentrappa
En vit och vacker klematis som satt mitt i ett krukarrangemang
Coolt hustak! 

 Efter tivoli så gick vi in om Irma och jag köpte kärnmjölk till pappa. Sen tog vi tåget hem, det stod redan på perrongen när vi kom ner så det var ingen väntetid alls.

Vi gick in om jobbet och hämtade dator mm och sen körde vi hem. En liten stund senare var det styrelsemöte och jag presenterade kvartalsrapporten och var med vid några frågor som jag var inblandad i, sen åkte jag hem till mina föräldrar. Elliott hade haft så roligt och de hade spelat minigolf innan på dagen. Mina föräldrar bjöd på grillad kyckling och Olle kom också förbi och åt med oss.

Jag bad Elliott ställa sig framför klematisen men han ville bara hoppa!
Till slut ställde han sig där i typ 1 sekund, jag hann precis ta en bild :-)
Får inga bra bilder på Elliott nu för tiden för han står inte still en sekund! Speciellt inte om han ser att jag tagit fram kameran. Hehe.

Jag fick med mig en tomat- och en chiliplanta (som mamma sått) hem. Michael fick chiliplantan och blev väldigt glad över den. Jag satte ut tomaten på balkongen. Så himla fint det är på balkongen på kvällen när mina färgglada lampor lyser, mysigt nu när det är varmt också, så man inte fryser öronen av sig när man går ut där och tittar.

 Jag nattade en glad Elliott (som precis innan vi gick hem från mina föräldrar fick en biljard-kö på läppen och såg ut att få fläskläpp. Men jag tror att med hjälp av isglass så fick vi ner svullnaden så det kanske inte syns imorgon). Vi läste två korta sagor sen somnade han. Nu är det hög tid för mig att lägga mig också. Har knåpat ihop morgondagens inköpslista.

2 kommentarer:

Petra sa...

Ja, visst är det svårt att fånga en femåring på bild. Men å andra sidan har dessa fångad-i-flykten-foton också sin charm! :-) Ett tips är att fota när han tittar på TV eller har uppmärksamheten fångad av något annat. :-)

Jag tycker i alla fall att det blev fina bilder på Elliott i ditt inlägg!

Kattalena sa...

Hihi, ja det är jättesvårt! Speciellt som denna lille man bestämt sig för att det inte är skoj att vara med på bild :-D. Smart tips! Ska testa det!
Tack så mycket!!!