söndag, mars 23, 2014

Sköna söndag (23/100)

Idag har det varit en fin dag! Elliott och jag steg upp vid halv sju. Vi låg kvar i sängen och Elliott spelade på min mobil och jag läste bloggar på den sega gamla iPaden. Sen gick vi upp och spelade lite wii. Vid nio-tiden gick vi över till Michael och åt frukost. Sen stannade Elliott där en stund och jag gick hem och fixade i lägenheten. Det var himla skönt att få gjort lite hemmapill. Jag fick äntligen stereon/tv-ljud-anläggningen att fungera. Alla sladdar på rätt plats och ljud i alla högtalare :-). Jag flyttade soffan ända intill fönstret och flyttade om lite annat så det såg bättre ut. Jag kom på en idé, att jag inte ska använda garderoberna i sovrummet som klädgarderober utan mer som hobbyrumsgarderober. Jag har ingen koll på mina kläder och de får inte plats där. Så jag tänkte att jag ska röja ut det lilla garderobsrummet i mitten av lägenheten och ha kläder där istället. Tror det blir bättre. Kläder och lakan och sånt. Det blir nog ett ganska stökigt och stort jobb så det är inte ett projekt jag kan sätta igång med nu direkt... Men jag vill, hehe.

Det sköna med en egen lägenhet är ju att jag kan möblera om och ha mig hur mycket som helst, det är ingen som blir irriterad eller tycker det är onödigt :-D. Jobbet blir mitt eget och jag kan testa fram och tillbaka tills jag blir nöjd och förändra om jag inte trivs med det längre. Jag passade även på att lägga lite fler plattor på balkonggolvet, nu fattas jag bara några få plattor. Och jag blev tipsad om att nu äntligen har blomlådorna som jag vill ha kommit till Lidl så jag ska dit och köpa dem imorgon. Då kan jag börja fixa med blommor och sånt också snart! Very nice!

Elliott kom över till mig just när jag lagt ut en massa foton på hela golvet. Jag har en massa utskrivna bilder och det är ju synd att de bara ska ligga där och skräpa. Så jag tänkte göra ett litet snabbkollage och sätta upp på väggen. Det var en bra idé i tanken men lite svårt att få bra i praktiken. Började fundera över alla andra bilder jag har som jag vill skriva ut och över kollage som kan vara lite mer tema-inriktade. Men ett blandkollage med bilder som är tagna under en kort period kan ju vara bra nog så länge. Ska jag göra riktiga projekt lär det inte bli klart på eeeeevigheter. Och det där med tålamod, det är inte riktigt min grej :-D

På eftermiddagen åkte Michael, Elliott och jag in till Lund för att gå på barnfesten - vattenfesten på Mejeriet. Det var brunch innan också om man ville. Det ville vi, men vi var lite sent ute så det blev en snabb-brunch. Det var synd för den var så himla bra! Den hade typ allt vi vill ha på en brunch. Vi trodde inte alls att den skulle vara något speciellt men det var den verkligen! Om en månad är det barndisco igen, då ska vi vara där i god tid och äta brunch innan. Själva discogrejen var också rolig. Det var både vanligt disco, sjung med och hitta på sånger/musik och danskaraoke där man skulle dansa som en stor figur på filmduken gjorde. Coolt! Elliott tyckte att det sista var roligast! Och det var en ballongkonstnär som gjorde ballongfigurer och så var det ansiktsmålning.

Efter denna trevliga tillställning åkte vi hemåt och jag sprang in om Eko-hallen och köpte lite tvätt- och sköljmedel på vägen hem. Hemma spelade Elliott och jag wii. Sen pysslade jag med kollaget medan han byggde lego. Plötsligt var det kväll och Michael och Oscar kom över. Vi tittade på samma film som igår och åt rester av ostar. Blev hur mätt som helst (igen) och sen nattade jag sötnosen och sen blev det ett avsnitt Greys. Känns som att det varit en väldigt bra helg, fått mycket ledig tid och samtidigt fått mycket gjort här hemma.

Jag hittar inte min kamerasladd???? Så det blir inga bilder idag. Men kanske kommer de in senare, när jag hittat sladden igen. Förstår inte vad det är för svart hål som slukar viktiga saker i mitt hem... hehe.

Inga kommentarer: