lördag, mars 22, 2014

Ledig lördag (22/100)

I morse väcktes jag av att Oscar pep och behövde gå ut halv sju. Han var dålig i magen igen, stackarn. Väldigt ofta nuförtiden. Kan vara att han inte blivit riktigt bra sen sist, eller så är det något annat. Det lutar ju mycket åt att han har Cushings sjukdom. Då får man ibland även tumörer. Så vi får fundera ordentligt över hans livskvalitet och så utan syn... Den är ju inte speciellt stor. Det är ju fortfarande även ryggen som han har problem med. Plus att han (precis som andra hundar) inte visar när han har ont. Så vi vet ju inte om han kanske har ont någonstans? Finaste Oscar. Nya prover i veckan som kommer, en heldag med tre tester förmiddag, middag och eftermiddag.
Finaste Oscar på promenad
 Nåväl, efter att vi varit ute på runda så bakade jag bröd. Det blev dock inte gott, jag hade tänkt vi skulle ha det till frukost. Det blev ganska så döbakt. Så jag åkte till Ica och köpte frukostbullar istället och så kom Michael och Ellliott över på frukost. Elliott var här tills han skulle gå och leka med Erik vid halv elva. När Elliott var där så åkte Michael och jag till IKEA och jag skulle byta min bäddmadrass. Jag lämnade tillbaka den jag hade och gick för att köpa en ny och så var den slut! Snyft! Jag kan inte sova utan, alldeles för hård säng. Så när Michael hämtade Elliott hos Erik så åkte jag till Jysk och köpte en bäddmadrass där istället. Så håller jag tummarna för att den är skön och bra. Var en som var bäst i test... Hehe. Passade på att handla till dagens middag också. Bestämde mig för att koka musslor och göra sushi idag.
Middagsdags
När jag kom hem så fixade jag iordning maten (vi åt tidigt). Michael och Elliott kom över. Michael hade kokt sushiris och lite annat som han tog med sig. Vi hade så man fick göra sin egen sushirulle, massa ingredienser och så plocka ihop själv. Det blev gott! Fast jag lyckades för första gången göra gott mussel-spad (vitt vin, lök, vitlök och grädde) så jag åt så himla mycket av det (doppade mitt bakade bröd i) så oj vad mätt jag blev! Gott var det! Alltihop :-)

 Sen gick Michael till sitt. Elliott och jag spelade wii och sen gick vi ut på balkongen och la trätrallarna. Det gick som en dans, så enkelt att Elliott kunde göra det själv :-D. Han la minst halva golvet. Kul!


i golvläggartagen
Vi är inte klara, för jag behöver köpa lite fler. Men man ser hur fint det kommer att bli. Längtar tills jag får tag på blomlådor som jag vill ha, så att jag kan börja plantera lite! Har en rosenmandel full med knoppar, en klematis och så vindruvor. Det tog jag med från trädgården innan vi flyttade. De ser ut att ha överlevt allihop.

 Har lite vårblommor på framsidan också, på lilla smala loftgången.

 När vi lagt golv så byggde vi lego. Sen diskade jag undan efter maten och så på kvällen kom Michael och Oscar över och vi mumsade på ostar och lite chips och sen var vi alldeles för mätta. Tittade på en barnfilm som hette nåt typ "det regnar köttbullar". Den var ganska kul! :-D Sen gick Michael hem till sitt, jag och Elliott byggde lite mer lego och sen läste vi bok och nu sover den lille sötnosen.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Stackars fina Oscar! Fast vad skönt att han säger till när det blir bråttom. Cosmos är också ofta dålig i magen. Vi tror att det kan bli bättre när han slutar dagis- njurarna slår ju ut immunförsvaret och då är det klart att kroppen inte fixar alla dagisbakterier.

Vad stor balkongen ser ut! Ska bli kul att se bilder sedan på alla växter i sommar. Och så perfekt med en så duktig hjälpreda vid golvläggningen :)

Kattalena sa...

Hejsan! Ajdå, jag visste inte att Cosmos också var ofta dålig. Hoppas det blir bättre när han inte är på dagis mer. Så tråkigt att han inte är helt bra, vovven.

Ja, balkongen är 8 kvm så det är ju ganska stort! Kommer nog att få plats med många blommor och även bord och stolar. Ska bli jätteroligt! Måste planera noga så jag inte bara skaffar växter som sen inte passar in eller fungerar. Jag ska verkligen se till att vattna allt också. Det är ju oftast det det hänger på om det blir en blommande balkong eller inte, hehe.

Det var kanon med golvläggarhjälpen. Väldigt duktig är han :-D.