fredag, februari 21, 2014

Nice

I onsdags så jobbade jag på på kontoret och sen skyndade jag hem för träff med fd kassören i kollektivet. Vi gick igenom bokföringen och fixade årsbokslutet och det gick bra. Han hade med en flaska vin till mig som tack för att jag fixat det som inte blev gjort av honom... Det var ju snällt :-)
Mina föräldrar hämtade Elliott och jag åkte hem till dem så snart vi var klara med bokslutet. Mamma hade marinerat kronärtskockshjärtan o soltorkade tomater och grillat paprikor och det var hur gott som helst! Jag är så sugen på kronärtskockshjärtan idag (fredag) och har nu fått receptet :-). Så jag ska försöka mig på att göra några i helgen!
Smått o gott!
Efter att ha mumsat i oss dessa godsaker så åt vi middag, kött med potatis och pepparotssås och morötter. Mumsmums! Jag klippte pappa. Och sen tittade vi på TV och hade det bra tills det var läggdags för Elliott. Då åkte vi hemåt och mötte Michael vid hissen. Han hade varit ute med Oscar. Sa godnatt och gick hem till mig. Elliott sov i sitt rum, men kom in till mig senare på natten. Som vanligt. Och jag sover lite bättre när han kommit till mitt rum :-D.

På torsdagen var det förskola och jobb som vanligt. Jag jobbade på till kl 17 då jag skulle träffa revisorn och lämna över kollektivbokföringen. Förre kassören följde med dit och vi bjöds på kaffe och lussekatter. Så pratade vi om bokslutet och gick igenom lite olika saker. Jag var hemma strax efter halvåtta. Då gick jag till Michael och hämtade Elliott som skulle sova hos mig. Han fick spela lite wiii innan vi la oss. Sen somnade han sött i sin säng. Jag var jättetrött och gick och la mig redan halv tio och passade på att läsa ett antal veckotidningar som jag inte hunnit läsa innan, så det var ju bra! Somnade strax efter 23.

Vaknade trött på fredagsmorgonen. Elliott sov ända till tio över sju. Vi steg upp och gjorde oss klara för dagis och jobb. Jag jobbade hemifrån och det var massor att göra. Fick lite ont i armen och rumpan för det är inte skönaste skrivbordsstolen eller bästa arbetsställningen :-). Men, men fick gjort en hel del! På lunchen åkte Michael och jag till Ikea och jag köpte en lampsladd, sen gick jag in om Stof och Stil för att köpa tyger att sy Elliotts kuddar av, åkte även till Siba och fixade en skrivare och sen hämtade vi med hamburgare på vägen hem. Jag åt min vid skrivbordet, det gick bara en timme trots allt vi hann med :-). Fortsatte jobba tills jag skulle hämta Elliott.

Det hade varit lugnt på dagis idag, bara 7 barn på hans avdelning, resten var förkylda och hemma. Vi gick hem till mig och vi spelade Wiii båda två. Jag har typ nästan aldrig spelat Supermario, men det var faktiskt roligt! Kul att man kan spela båda, man springer på samma bana och hjälps åt. Även om Elliott nu tyckte att det var hemskt roligt att knuffa mig ut i lavan så jag tappade liv stup i kvarten... hehe.
Spelar Supermario med Elliott :-D
Klockan 18 gick vi ner i matsalen och åt coq au vin med pressgurka och sallad till. Mycket gott! Efteråt gick vi hem till Michael och mumsade på ostar och tittade på film "Kikis expressbud". Söt film! Jag var så trött så jag somnade typ mitt i. Men vaknade till av att Elliott klagade över hur äckligt något var. Sötnosen hade råkat ta mitt glas i stället för sitt med cola och i mitt var det vin... Stackaren! Vi skrattade gott åt det när han hämtat sig från chocken. Hehe.


Elliott sov hos Michael och jag gick ut med Oscar. Nu är jag hemma och snart ska jag nanna. Så mycket jag skulle vilja fixa i helgen. Som att nu när jag fått lampsladdar äntligen sätta upp en taklampa i hallen, sätta upp lite foton, sätta upp mina småspeglar som jag köpte för länge sedan, dammsuga, ordna i expedithyllorna och skruva fast lådor och dörrar till dem, skruva fast dörrarna till vitrinskåpet, sätta en affisch eller två i ramar, fixa klart nya årets kollektivbokföring, fixa klart Lucientes bokföring, planera vad jag ska ha på balkongen (vill ha en riktigt prunkande balkong)! Sy fordral till Elliotts kuddar, säkerhetskopiera mina foton så jag kan tömma telefonen på bilder (kan inte filma mer för minnet är helt fullt), installera skrivaren, skruva upp en fönsterkarm i vardagsrummet, möblera om i köksskåpen, sätta upp tavlor på väggarna, pilla med fotobiblioteket och skriva ut foton, ja listan kan göras hur lång som helst känns det som :-D. Vi får väl se vad som blir gjort i helgen. Det enda som är inbokat är meditation söndag kväll.
Fredagstulpaner