söndag, november 17, 2013

Bra helg

I torsdags ville Elliott inte gå på dagis, det kan man ju förstå! Först en kanondag hos sin mormor och morfar och sen en kanondag på vårt jobb :-D. Men han gick dit och när han väl var där hade han hur kul som helst och försvann iväg innan vi hann säga hejdå. Jag hade halvfastedag, vilket var VÄLDIGT skönt då jag kände mig helt uppblåst av allt onyttigt som ätits på senaste tiden. Efter jobbet var jag på yogan och det var väldigt avslappnande och bra. När jag kom hem så lagade Elliot massor av (låtsas)mat till mig och serverade både förrätt, middag och efterrätt. Han kokte och stekte och fixade :-). Sen tog vi det lugnt tills dag var dags för nattning av sötnosen.

På fredagen var det full rulle på jobbet och jag hittade en massa diffar som jag inte fick rätt på...  På lunchen var Michael och jag på Sultan Palace och sen var jag i ostaffären med Åsa. Jag fick inte rätt på diffarna innan jag åkte hem, det uppstod bara nya konstigheter hela tiden. Men jag gick ändå vid 17 och fick skjuts nästan hela vägen hem, vilket var tacksamt!

Handlade lite fredagsgotter på ICA och gick hem. Vi gjorde en ost i ugnen och så hade vi lite ostbricka med salami och lufttorkad skinka. Vi kollade på Alvin och gänget och hade fredagsmys. Jag nattade jag sötnosen som numer somnar i stort sett direkt efter att vi läst lite bok. Ett tag snurrade han massor innan han somnade, men det har han inte gjort de senaste två veckorna. Så det är ju bra.

På lördagen var vi uppe med tuppen och vi gjorde jättegod frukost. Jag jobbade så mycket jag kunde under förmiddagen. Fick rätt på diffarna. Puh! Klockan ett tog jag paus för lite afternoon tea med Ingrid på Te och Kaka. Det var väldigt gott och trevligt.
Fina tekoppar
Afternoon tea
Väldigt litet ställe typ 5 bord eller så :-D. Allt hembakat och hemlagat. Mycket god lemoncurd.

När jag kom hem igen (efter att ha handlat lite också) så gick Elliott och jag ut i trädgården och grävde upp maskrosor (det är något av det bästa Elliott vet, jag gräver så de släpper och så drar han upp dem med roten). Inte för att vi behöver nu när vi ska flytta, men det skadar ju inte :-).
Vi rensade och klippte lite i rabatten också. Jag delade ett rosenmandelträd som tydligen var två rotbitar. Så jag kan ta med en del och så lämnade jag kvar en. Får fundera ordentligt på om det är något jag kan ha på balkongen? Det är ju inte så mycket plats. Men kanske jag kan ha lite i alla fall. Och det får ju fixas innan de som köper huset kommer för att besiktiga det. Det som finns i rabatterna är ju deras. Men dela saker kan man ju om det går.

Vi lagade jättegod middag. En ovanligt lyckad matlördag! Det blev lammstek som Michael kryddade kanongod, till det färdiggratäng, sparris, pepparsås och tzatziki. Mums! Elliott åt massor, så han uppskattade det också. Vi kollade på "Dumma mej 2". Den var rolig! Gillar den :-D.
Michael fick natta Elliott denna kväll för jag ville ut en runda med Oscar. Oscar och jag gick till kollektivhuset, där vi ska bo sen. Det tog 15 min dit. Det var väldigt skönt att komma ut en runda, det gjorde inte ens något att det småregnade på vägen tillbaka. Det ska bli spännande att flytta.

Spännande med egen lägenhet och att få fixa som man vill där. Svårt att komma på vilka möbler jag vill ha och hur det ska se ut. När jag har tillgång till lägenheten (om två veckor) så ska vi börja kolla och dela upp lite och se vad vi ska försöka sälja och göra oss av med (det är nog rätt mycket, inte så mycket som får plats i nya hemmet, hehe). Speciellt det vi har i garaget och på vinden bör vi försöka göra oss av med.
När jag kom hem sov Elliott sött och vi kollade ett avsnitt CSI. La oss ganska tidigt.

Idag är det söndag och Elliott ville absolut inte till dansen... Så han fick vara hemma. Själv jobbade jag på förmiddagen. Elliott satt bredvid och gjorde korsord lite då och då. Han är inne i korsordsfas och i lekfas. Han vill leka alla möjliga lekar, bla dagis. Hehe. Men inte mycket han vill leka själv. Hade varit kul om han hade haft en kompis att leka med nu när han vill leka mycket rollspelslekar.

Vi var även på Lutz och åt lunch samt kollade på deras grejor, för att få inspiration och idéer till våra nya lägenheter. Sen åkte vi hem. Jag jobbade vidare och så dammsög jag och så löste Elliott och jag korsord. Michael rensade lite i uthuset. Sen åt vi lite smått och kollade på 5 myror med Elliott.
Sen var Elliott och jag ute en kvällsrunda med Oscar
Månskenspromenad
Oscar ville hem hela tiden, längtade väl efter sin dentastix
Och nu ska jag på meditation, lite mental avkoppling är aldrig fel :-)

Inga kommentarer: