lördag, maj 04, 2013

Måndag till fredag

I måndags jobbade jag. Det var mycket att göra. Jag var hos läkaren på vårdcentralen på dagen, de vet inte vad som är fel med halsen, uppenbarligen var det inte streptokockerna. Så nu är jag remitterad till en öron, näsa, hals specialist. Hoppas att jag får tid innan det är dags att åka till Rhodos! Vill inte ha ont i halsen där...

När jag kom hem efter jobbet var Elliott tydligen grymt sugen på bananer, så jag gick till Ica och köpte några. Han åt två på en gång när jag kom tillbaka från affären :-). Michael lagade mat och vi åt och sen tog vi det mest lugnt på kvällen.

Igår var det Valborg och då fyllde Catta år! Vi var hemma hos henne och firade födelsedag. Mina föräldrar, Cattas mamma och lillebror var också där. Vi blev bjudna på jättegod pasta med rostbiff och sallad till och så fick vi Glace au four till efterrätt. Mycket gott! Elliott och Nea busade omkring på vars en liten "bil" där inne :-). Vi hade en mycket trevlig kväll!
Mums!

På onsdagen var det 1 maj. När jag var liten älskade jag 1:a maj för då åkte vi och majade. Dvs mina föräldrar tog med mig till en affär där jag fick välja precis vilket godis jag ville och sen åkte vi ut i skogen och satte oss på en filt och åt godis! En tradition från när min pappa var liten. Mycket uppskattad! :-D

Men denna första maj följde vi inte någon tradition. Vi låg kvar och drog oss i sängen på förmiddagen. Sen åt vi frukost och Elliott och jag bakade rulltårta. Vid ett-tiden åkte vi in till Slottsparken där det var hur mycket folk som helst och superlånga köer till matstånd och fullt i hoppborgen som vi tänkte Elliott skulle vilja leka i. Så vi stannade på lekplatsen som ligger vid parken istället :-).

Jag är så glad att det var så många människor som samlades vid Vänstern (som anordnar jippot i Slottsparken). Även om inte deras politik är 100% rätt så har de i alla fall hjärtat på rätta stället. De vill inte sälja ut alla statens tillgångar för att få in cash och sen inte ha ett något kvar. Det skapar bara trygghet åt den som tjänar massor med pengar och kan betala för sig. Jag förstår inte hur någon kan rösta på de partier som monterar ned välfärden och privatiserar hej vilt?

Det är i mina ögon helt galet att driva sjukhus och annat enligt samma modell som en detaljtillverkande industri. Alla pengar som förloras när man säljer ut statens (dvs vår allas egendomar och tillgångar) och sen betala till privata bolag istället. Där man inte kan kvalitetsstyra eller sätta några villkor... Privata företag drivs för att tjäna pengar. De bryr sig (oftast) inte mycket om kvalitet eller humantiära värden. De vill ha billigast tänkbara lösning och tjäna så mycket pengar som möjligt på sin verksamhet. Så hur kan det vara bättre för någon än om vi gemensamt betalar för att få bästa vården/skolan/omsorgen? Där inte vinster ska vara målet utan en verksamhet som fungerar och passar de flesta. Det gör mig något orolig inför framtiden.

Jaja, efter lekplatsen gick vi till Slottsparkens trädgårdscafé och fikade innan vi åkte hem igen.
Den lilla klätterapan och vårblommorna
Fina Möllan
När vi kom hem så vattnade jag krukorna i trädgården (alldeles torra var de) och sen spelade Elliott och jag Uno. Vi hämtade pizza från pizzerian här i våra kvarter och slappade i soffan resten av kvällen.
Några penséer som fick lite vatten

På torsdagen var det jobb igen, det kändes som måndag :-). Massor att göra, olika saker så det kändes som att jag hoppade hit och dit och tillbaka igen mest hela tiden. Men jag fick en del slutfört och annat lämnade jag kvar i högar till dagen efter :-).

Efter jobbet tog jag bussen till mina föräldrar, de hade hämtat Elliott. Embla praktiserade hos pappa så hon var också där. Elliott var så nöjd och lycklig över att få träffa henne och leka. Hon är gullig och leker med honom och han är så glad bara av att sitta bredvid henne och lösa korsord tex.

Mamma hade lagat Paella och det var himla gott! Länge sen jag åt! Elliott var skeptisk först men när han väl smakade tyckte han jättemycket om det och speciellt musslorna :-).
Till efterrätt hade pappa och Embla gjort citronfromage och den var också mycket god!
Det gick bra att få med oss Elliott hem, jag trodde kanske han skulle vilja stanna eftersom Embla skulle sova över där, men det var inga problem! Sötskrutten. Jag fick med mig lite hembakadekakor som mamma gjort.

Idag var det fredag och jag jobbade bara till strax före 14. Sen gick jag till frissan och färgade och klippte håret. Så skönt att få det gjort! Nu är det mörkt och med koppartoner i.

När jag kom hem kom jag på att jag var tvungen att fixa en jobbgrej så det blev några timmars jobb, dock i soffan tillsammans med familjen. Så det var helt OK! Och sen åt vi kräftor och räkor och vitlöksbröd.

Vi gick en promenad med Oscar efter maten. Det var himla skönt att komma ut.
Promenaddags
Elliott hade sparkcykeln med
Fåren är ute och har massor av lamm. Inga lamm på denna bild dock.
Som vanligt mycket vacker himmel
Vi tittade på fåren och när vi kom hem så var det nannedags för sötnosen. Jag nattade och han somnade fort. Michael och jag kollade ett Greys och ett avsnitt Modern Family. Nu är klockan 23.23 och det är dags att sova. Michael har sovmorgon så jag ska upp tidigt med morgonpigger.

Oscar i solen bland täcken och kuddar...

Inga kommentarer: