söndag, april 28, 2013

Så var det inte...

... att det halsonda var över alltså. Nu har jag i alla fall ätit hela penicillinkuren och det är lite bättre men inte borta. Det har bytt ställe så det är inte lika störande och det är ju bra i alla fall. 

onsdag
På onsdags morgon åkte Michael till Sthlm och skulle komma hem först på torsdagen. 
Jag gick lunchrunda med Oscar. 
Oscar bland vårblommorna
Han var inte så sugen på att posera :-)
Mina föräldrar hämtade Elliott på förskolan. Jag åkte dit när jag jobbat klart. Mamma hade lagat jättegod fisksoppa och den mumsade vi i oss med aioli och bröd till. Mycket gott! Innan vi åkte hem så gick Elliott, mamma och jag en kvällsrunda med Oscar. 

Hemma läste jag lite bok för Elliott innan han somnade. Pratade med Michael och sen gick jag och la mig. Sov ovanligt bra för att vara själv hemma. Jag brukar sova jättedåligt. Men jag är så trött nu i kroppen (säkert för halsontet) så jag somnar lite lättare på kvällen. Dock vaknade jag hur många gånger som helst (och hade ont i halsen), men det gör jag ju för det mesta nuförtiden... 

Torsdag
Jag lämnade Elliott på förskolan, gick morgonrunda med Oscar och sen jobbade jag hemifrån. Tog en paus och åkte till Lidl. Lustigt nog kom jag dit exakt samtidigt som mamma :-D. Vi shoppade loss bland jordgubbar och andra trädgårsblommor/saker. Det var kul! Jag tog med några stora saker i bilen (som var svåra för mamma att ta på cykeln) och körde hem och ställde dem i mina föräldrars trädgård. Sen körde jag hem och gjorde lite frukost och fortsatte jobba. 

Hämtade Elliott och hade tänkt att vi skulle vara hemma resten av dagen. Men så ångrade vi oss och åkte till Leos lekland. Det var toppen att vara där på en vardag, det var nästan inga andra barn där och väldigt lugnt och stillsamt! Elliott åkte rutschkanor och vi spelade lite lufthockey och han hoppade på studsmattor. Vi tog en minifika och lekte lite till, sen åkte vi hem. Han fick titta runt i kalasrummen också. Han vill så gärna ha kalas där. Första dagiskalaset han var på var på Leos och han är helt inställd på att han ska ha sitt kalas där också. Vi tänker att det är precis innan vi ska resa och vi orkar inte fixa och hålla på så det blir nog ett Leoskalas i år. Men det är väldigt dyrt så jag tror att framöver sen får det bli hemmakalas. Hur som helst så tyckte han att Starwars rummet var coolast. Så om det blir kalas där så blir det nog i det rummet :-D

När vi varit på Leos åkte vi en sväng till Mobilia och åt lite. Hade en liten toaincident också, vi råkade hamna på en riktigt grisig toa och det såg jag inte förrän Elliott redan fällt upp locket och var redo att kissa. Så jag ville gärna speeda upp besöket på denna äckliga toa, men det föll inte i god jord. Så det tog snarare längre tid än vanligt och det var ju inte tanken precis :-) 

Elliott hittade ett par Super-Mario badshorts som han tyckte mycket om, så de köpte vi :-).
Egentligen var vi ute efter en tunnare jacka i rätt storlek, då den han har är alldeles för stor! Men de hade inga bra jackor, så det blev ingen. 

Michael kom hem på kvällen och han nattade Elliott. Jag gick kvällsrunda med Oscar.
Som vanligt svårt att motstå att fota när det är så fin solnedgång.

Fredag
På fredagen hade jag en lång arbetsdag. Vi hade en konsult från Sthlm på besök, vi gick igenom bokföring och hur vi ska hantera ett nytt bolag som vi ska ta hand om delar av administrationen för. Det var roligt och bra, kommer att bli en del mer att göra såklart. Får hoppas det får plats! Vi blev även bjudna på jobblunch av chefen på en trevlig restaurang i närheten av kontoret. 

Jag köpte med mig ostar hem och vi dukade upp meddetsamma då jag var ganska sen. Tyvärr var jag helt osugen och mådde jätteskumt hela kvällen. Hade världens halsbränna och kände mig allmänt "apig". Så jag åt inte mycket och spenderade natten i soffan då det var skönare att halvsitta än att ligga. Och tog pepcid som inte kändes som att den gjorde någon större nytta.

Lördag
Konstigt nog vaknade jag på lördagen och mådde mycket bättre. Så det var ju hur skönt som helst! Halsen är ju som den är... men den börjar jag vänja mig vid :-D. Elliott och jag var uppe först. Vi gick ut en lite längre runda med Oscar och vi var i Afrika-parken och Elliott klättrade i klätterställningen. Det tycker han är himla kul.
Morgonrundan

Klätterapan
Kommer ganska högt upp nuförtiden.
Det är hur många vinbergssnäckor som helst i Afrikaparken, Överallt är de!
När vi kom hem igen var Michael uppe och vi åkte till Scandic och åt hotellfrukost. Den är så bra. Är man medlem får man 20% rabatt och Elliott äter gratis. Mätta och belåtna åkte vi sen in om Bauhaus och kollade deras paviljong, sen till IKEA och kollade om de fått in de färgglada ljuslyktorna som är solcellsdrivna. Det hade de inte, men troligtvis ska de komma nästa vecka. 

Resten av dagen var vi hemma. Michael fixade med muren ute i trädgården (en liten mur som satt sig och trillat lite). Han byggde om den och gjorde den längre. Ser mycket bättre ut nu. Jag planterade det jag köpte på Lidl och flyttade påskliljor från en rabatt (som ska bort) till en kruka. Elliott var inne och löste korsord och spelade datorspel. Sen åkte han och jag till Malmborgs i Limhamn och handlade till maten. Vi grillade idag. Det blev inte så bra, vi satt ute och allt blev typ kallt på en sekund. Godast var haricot verts och grillade ölkorvar. Vi gjorde även banan med choklad, inte ens den blev lyckad, chokladen var alldeles konstigt stel-hård på vissa ställen... Men men, så kan det bli ibland.

Efter maten gick vi in och åt lite godis/chips och tittade på TV och sen nattade jag sötskrutten medan Michael var ute med Oscar. Efter det blev det två avnsitt Vampire Diaries och sen var det läggdags.

Inga kommentarer: