tisdag, maj 21, 2013

Bokslutsmöte, läkarbesök och strandkalas i Klagshamn

Igår var det viktiga halvårsbokslutsmötet och jag hade ingen röst att prata med...
Jag var hos specialisten på morgonen. Hon sa att mina stämband är inflammerade, men att annars ser det bra ut i halsen. Hon bedövade med nässpray och så körde hon in en lång slang i näsan, den gick ner i halsen så hon kunde titta där :-D. Lite läskigt men bra att hon kollade ordentligt!

Hon klämde och kände och konstaterade att mitt ensidiga halsonda beror på att mina käkmuskler är jättespända och överansträngda. Det kan göra att man får smärtor i halsen, upp mot örat och susningar. Allt det där är precis vad jag haft! Och när hon klämde på min käkmuskel gjorde det så ont så det var inte sant! Så för att bli av med det ska jag slappna av så mycket jag kan i käken och göra lite käkgympa. Och går det inte över ska jag boka tid hos sjukgymnast. De kan hjälpa käken genom massage och akupunktur. Det ska inte bara vara övningar att ta hem, utan hon sa att det är viktigt med ordentlig handpåläggning för att hjälpa musklerna på traven. Funkar inte det så kan jag prova att gå till en logoped. Jag har ju bara en halv bettskena (bitit sönder den), så kanske det bidrar till det hela tänker jag. Så jag ringde och bokade tid för en ny bettskena efter läkarbesöket (men de är oerhört dyra, så hade helst sluppit:-)). Om min förkylning/viruset övergår i bakteriellt så fick jag faktiskt en penicillinkur att ta med mig till Grekland, vilket känns väldigt skönt! Så att man inte måste åka till sjukhus där ifall det skulle bli så.

Sen åkte jag tillbaka till kontoret (fast jag mest ville hem och vila) och där kändes det väldigt tokigt att ha möte och inte kunna prata ordentligt. Jag fick skriva mess och så prata i nödfall. Mycket irriterande. Det är verkligen frustrerande att inte kunna prata som man brukar. Det gör väldigt ont. Vi var och åt lunch på Smak. Det var väldigt gott! Och det var ett bra möte trots att jag inte kunde bidra så mycket. Jobbade till kl 17 ungefär, sen mötte jag upp Michael och Elliott på Emporia där vi köpte en present till Mynta. Vi blev nämligen inbjudna till ett spontant födelsedagsfirande av Myntas 11-årsdag!

Mina föräldrar och vi åkte strax efter 18 i förväg till Klagshamn och förberedde grillen. Jag har nog inte varit på den badplatsen sen jag var liten. Och varför har jag inte det? Där var ju hur mysigt som helst. Vi hittade en jättefin grillplats alldeles nära stranden och med utsikt över havet. Lugnt och skönt och grönt!

Pelle, Lotta, Mynta och Malva dök upp bara en liten stund efter att vi kom dit. De dukade upp en massa gotter! Olika sorters korvar, bröd, grönsaker, sallad, smör, dricka, oliver osv. Och de började med att bjuda på jättegoda hembakade bullar! Mamma hade med halloumi, jag hade med varm choklad och te.
Salladsbuffén
Elliott fick presenter
Elliott fick en jättebra håv! Och här är han med Malva o Mynta
Det kastades boll
Det dansades!
Det började skymma (heter det så?)
Här är de nere vid stranden och letar platta stenar för att kasta macka med
Det var hur mysigt som helst! Det sjöngs för Mynta (jag kunde inte sjunga med min röst), Elliott fick också presenter, dem blev han jätteglad för och han har lekt massor med badbollen här hemma idag :-).
Han lekte med Malva mest hela tiden! Och Mynta. De klättrade i klätterställning, hade springtävling, spelade bollspel och kastade stenar i vattnet. Oj så bra han hade det! Och det hade vi också! Det var supermysigt! Och vi var där tills klockan nästan var halvtio, det var svårt att slita sig! Så det blev en sen men underbar kväll för sötskrutten. Jag tror nog att det blir fler besök i Klagshamn, vilken pärla!

Tråkigt för mig var att jag ju inte är frisk. Det gjorde ont att äta pga förkylningsblåsor i munnen, jag kunde inte prata så bra för stämbandsinflammationen och jag var helt slut :-(.
Och idag har jag inte kunnat prata alls och halsen värker och luftrören också och hostan är kvar. Så blääääää! för det.

Men idag tog jag i alla fall sovmorgon och steg inte upp förrän kl 09. Gick en runda med Oscar och började jobba först efter 10, hemifrån. Såklart krånglade en massa och jag skulle behövt ringa lite hit och dit, men det går ju inte när man inte kan prata :-). Så det blev många mail istället, hehe. Och jag jobbade tills 19.30 för att komma undan lite. Det var skönt att få jobbat i lugn och ro. Elliott satt bredvid och ritade ett tag. Mysigt! Finaste Elliott! Vi la pussel innan han skulle lägga sig, han har ju fått så himla många fina presenter så vi har mycket att pyssla med här hemma :-D. Jag nattade utan att prata. Han vet att jag nickar och hummar lite. Det gick bra!

2 kommentarer:

Petra sa...

Stackars dig! Hoppas din hals kryar på sig snart!

Kattalena sa...

Tack snälla! Tycker att det känns lite bättre idag faktiskt! :-)