onsdag, september 26, 2012

Simkurs, kalas, Ullared & föräldramöte

I lördags var Elliott och jag på simkurs och det var jättekul. Vi var lite sena, men det blev bra ändå. När vi kom hem ville Elliott att jag skulle ta foto på honom och Oscar.
Goseri gosera.
På eftermiddagen lämnade vi Elliott hos mina föräldrar, han skulle sova över där. Vi lämnade Oscar hos Ernst, Oscar skulle sova över där :-). Sen gjorde vi oss klara inför Åsas födelsedagsfirande. Vi hämtade upp Ingrid på vägen dit. Hemma hos Åsa och Jörgen var det så fint! Vacker dukning och massor av tända ljus överallt. Mysigt!
Några av ljusen
Vi fick fördrink och sen underbart goda delikatesser. Hembakat bröd och hemmagjort smör! Mums!
Fat fullt med godsaker
Till middag fick vi porterstek, pressad potatis, sås, brysselkål, rårörda lingon och gelé. Mums! Åsa hade bakat tårta, den var hur snygg som helst! Och god! Hallonbrownie och hallon-smör-maräng fyllning.
Tårtan. Den var randig inuti, brunt och rosa. Himla fin både på ut- och insidan alltså.
Vi pratade, åt chips och hade det bra och plötsligt var klockan massor :-).

Sötnosvovve, en av tre...
De flesta av mina bilder blev väldigt suddiga, men två personer lyckades jag fånga.
Jörgen
Ingrid
På söndagen vaknade Michael och jag inte förrän 08.30! Det händer nästan aldrig! Då blev det lite bråttom att fixa fika till Knytte. Michael åkte till mina föräldrar och hämtade sötnosen och så var de på Knytte. Själv fick jag mess från Åsa som undrade om det kanske var mina nycklar hon hittat på golvet där hemma. Hehe. Ja, såklart det var! Jag är ju världens klant! Jag stod och skulle just ta på mig jackan för att åka in till stan och träffa Helene... Som tur var hittade jag en bilnyckel till gamla bilen och en dörrnyckel därhemma. Så jag kunde köra till Åsa och hämta mina nyckar. Fick ringa Helene och säga att jag blev något försenad... Det var lugnt!

Hämtade mina nycklar hos Åsa och pratade lite, sen åkte jag och träffade Helene. Vi gjorde en meditation (som alltid så himla bra) och pratade. Sen gick jag och handlade lite innan jag åkte hem.
Elliott var glad och hade haft kul hos mina föräldrar och på Knytte. Jag var hur trött som helst och gjorde inte många knop resten av dagen... Michael jobbade en del och Elliott och jag pysslade.

I måndags tog jag ledigt och mamma och jag åkte till Ullared! I love Ullared! Det är så himla kul att gå omkring där och jag fyndade massor :-D
Köpte dockhus till Elliott (mindre än halva priset) och satin-lakan, tröjor mm. Kanon! Vi åkte halv nio på förmiddagen och kom hem vid 19.30. Gosade med min påg, han är så underbar! Han berättade att han skulle på cirkus med förskolan dagen efter.

Igår var det tisdag och jobb igen. Vi lämnade Elliott på förskolan. Mina föräldrar skulle hämta på eftermiddagen. Vi skulle på föräldramöte på kvällen där. Sen skulle Elliott sova över för dagis var stängt idag (onsdag). Han tycker väldigt mycket om att sova där. Vi var på föräldramötet och oj vad föräldrarna var upprörda och det är visst hur turbulent som helst med massa personal som slutat och det finns inte en enda utbildad förskolelärare på hela förskolan (tre avdelningar). Det är jättebrist på förskolelärare, de har haft annons ute utan att hitta någon. Men nu är det annons ute igen så vi får väl se hur det går. De har planer på att fixa gården också och det är nog en väldigt bra idé. Den är inte jätterolig... Det var kul att se alla föräldrarna.

Vi var hemma vid 20 och då hade det varit ett "kort" föräldramöte. Nästa gång (nytt möte redan 23 oktober) ska det vara ett långt möte och man ska sitta i grupper mm. Ser lite fram emot det, kan bli intressant ju. Michael jobbade när vi kom hem, själv kollade jag på en film "Vackra lögner". Fransk komedi. Den var rätt konstig, men lite smårolig ibland. Hon är så himla söt att titta på "Audrey Tautou". Sen hamnade jag framför dokumentären "Bully". Så hemsk och sorglig. Jag bölade större delen av filmen :-(. Idag var jag tidigt på jobbet och fick gjort månadsbokslutet, vilket ju var himla bra! Sen fastnade jag i kontroll av årets momsredovisningar och det hann jag inte ens bli klar med. Strax före 16 åkte jag hem till mina föräldrar och lillskrutten. Han var så glad och hade haft det så bra! Han berättade om cirkusen från dagen innan. Det hade varit två hundar som var roliga, de hade hoppat över varandra och så hade det varit en stor hund också. Och där var hästar. Det är så himla kul nu när Elliott kan berätta så mycket om vad han hittat på om dagarna. Plus att han pratar så bra i telefon! Man kan liksom ha en riktig konversation med honom. Älskar att höra honom prata!

Idag hade min moster Annika varit och hälsat på också. De hade ätit pizza-slices. Jag drack en cola och vi spelade en liten runda "Groda som ska hoppa i burken". Jag hade Oscar med och när klockan närmade sig 17 ville han ha mat och gjorde allt för att få uppmärksamhet. Skällde och pep tex. Hehe. Så det var bara att åka hem. Elliott gav Oscar mat när vi kom hem. Jag ringde till mamman som skickat ut kalasinbjudan och sa att vi gärna kommer. Elliott råkade ringa upp henne efteråt, jag såg det inte. Men upptäckte att mobilen hade samtal igång när jag tittade på den. Elliott sa "Jag ringde David". Ojdå sa jag, det får du ju inte göra. Undrar så hur mycket hon hört. Hoppas hon la på meddetsamma. För Elliott och jag sjöng och dansade där hemma. Hehe. Jag bara la på luren, utan att säga något...

Vi satte upp dockskåpet som jag köpte i Ullared. Det var kul. Elliott hjälpte till, hämtade skruvdragare och så. Nu är huset uppe, nu vill jag skaffa lite lampor och så lite inredning så man kan leka med det. Elliott började bygga lego utanför huset (en mur eller nåt)  och la en massa småsaker på taket.
Michael kom hem och lagade mycket goda laxknyten med potatis, morot, lök, fetaost och annat gott i.
Nu är det kväll, Elliott sover och jag tänker också gå och lägga mig nu. Natti natti.

2 kommentarer:

VellingeMamma sa...

Den såg jag bara ett par minutrar på. Jag tyckte att den var hemsk från början och att man fångat allt på film! Det kändes hemskt att någon med filmkamera stått och lyssnat utan att säga något….

Kattalena sa...

ja, eller hur!!!? Men samtidigt var det ju ingen som fattade hur illa det var så på så sätt var det ju tur att det blev filmat. Men usch, fruktansvärt hemskt alltihop :-(