fredag, september 21, 2012

Blandat från veckan

Igår var det torsdag och efter jobbet så mötte jag mamma på Kramer där vi åt tapas och drack vars ett glas champagne :-). Mycket trevligt! Sen gick vi till Spegeln och såg "Palme". Den var bra! Den fick mig att tänka till. Rekommenderas.

När jag kom hem var sötnosen vaken, trevligt! Michael gick ut med Oscar. Elliott och jag pratade och sen gjorde han en liten koja i soffan och somnade. Gullunge! Han är så fantastiskt fin och en sån underbar personlighet.

På morgonen när vi lämnade honom på förskolan blev jag lite irriterad. Det var nämligen ingen som tog emot honom, eller sa "kom här Elliott". Och då blev han lite osäker och ledsen när vi skulle gå. Det hade man lätt kunnat förhindra genom att en av fröknarna kunde sagt "Hej Elliott, kom här". Så enkelt...
Men han hade haft det bra ändå, tack och lov. De hade haft inskolningsfest och ätit popkorn och fått saft och suttit vid långbord så det var ju kul!

I tisdags var det jag som hämtade Elliott på förskolan efter jobbet. Då hade han och ena fröken gjort en fågel i av papper, jättefin och sen hade Elliott själv skrivit en saga på ett papper. Så fint!!! Han var glad och go när vi gick hem.
Den lilla fågeln (Guldnäbb) till vänster och sagan på pappret :-D
Fröken hade skrivit fel datum på pappret och det uppmärksammade Elliott för när vi kom hem sa han: "Mamma jag ska kolla på iPaden vilket datum det är idag". Sen kom han tillbaka och sa att det var den 18:e och inte den 15:e som fröken skrivt. Så vi ändrade... hehe. En sån uppmärksam påg vi har!

Jag lagade mat (varmrökt lax med kokt färskpotatis och romsås till) och vi åt när Michael kom hem. Sen skyndade jag iväg på oljemålningen. Det var lika kul som alltid! Nu har jag nästan målat klart en liten tavla med ägg och en med potatis... hehe. Nästa gång ska jag ha en stor tavla med och så ska vi måla med bred pensel, abstrakt. Det blir spännande!

I onsdags var jag på massage (ännu en groupon deal) och den varade i 2 timmar, det var ansiktsbehandling också. Det var intressant. Annorlunda massage och ansiktsbehandlingen bestod egentligen bara av en ansiktsmask och en kräm. Men hon fick mig lite nyfiken på "detox fotbad". Får se om jag ska testa det...

Efter massagen hämtade jag upp Uppsala Annika och vi åkte och hämtade lillskrutt på förskolan. Han var så glad, men blev lite blyg när Annika var med. Så han drog ner mössan till näsan så han inte såg något på hela vägen hem. Om han drog upp mössan så skulle han ju se Annika... hehe. Men så fort vi kom hem släppte blygheten. Annika och jag gjorde fruktsallad med hackade valnötter och vit choklad och till den åt vi lite yoghurt blandat med vaniljsocker. Mycket mumsigt!
Sen lagade jag chicken tikka masala med ris och raita som vi åt när Michael kom hem. Annika skulle på KB och se Patti Smith.
Själv var jag glad att stanna hemma även om det säkert var en jättebra konsert :-).

Och nu är det redan fredag och i förmiddags var jag på fantastisk fotmassage (2:a gången). Och det är jobb, jobb och åter jobb... Ikväll ska vi ha tacos och jag längtar redan hem! Ska nog inte jobba hur länge som helst idag.

6 kommentarer:

åsa sa...

Fast det var ju faktiskt så att det var Patti Smith som Annika skulle se... :-)
Och ja, det var en fantastisk konsert! :-)

Kattalena sa...

Shit, jag blandar alltid ihop dem! Helt utan logik :-D
Ändrar i texten, tack!

Petra sa...

Men jisses så försigkommen han är Elliott! Vad duktig han är som både kan skriva och läsa datum! Nu får jag bestämt lägga Alex i hårdträning här hemma. ;-)

Kattalena sa...

Hehe, han har ju alltid älskat bokstäver och att skriva och så! Så det är hans grej :-D
Fem myror har nog stor del i det hela också!

mossfolk sa...

Det är så intressant (och nyttigt) att läsa föräldraperspektivet av relationer med förskolan. Jag tycker verkligen det.

Och han är verkligen superduktig på det här med att läsa och skriva! Su kul! Och kul för förskollärarna, kan jag inte låta bli att tänka ;)

Kattalena sa...

Mossfolk: Ja, kan tänka mig att man har lite olika perspektiv. Förskolärare och föräldrar :-D

Därför tycker jag att det är så kul att läsa om när du skriver om hur det är från förskolelärarperspektivet också!

Viktigast tycker jag nog är att förskoleläraren är engagerad och bryr sig om barnen :-)