söndag, september 02, 2012

Lördagskul

I lördags var det simkurs igen.
På väg till simkursen
Så himla skönt att det är 35 grader i bassängen! Då kan inte ens jag frysa... Förra gången fick de göra lite väl avancerade saker och Elliott blev lite rädd. Så nu ser jag till att han bara gör sånt han verkligen är redo för. Som att hoppa ner i vattnet från en plattform!. Det tycker Elliott är hur roligt som helst, så länge jag är i närheten :-). Efter simkursen åkte vi hem och vilade och åt lite lunch.

Vid halv ett åkte Elliott, mamma och jag till Jägersro och V75. Det var familjedag och man gick in gratis med coop-kortet.
Fiskdamm för barn! Elliott fick en liten gottepåse!
Nöjd pojke på ganska stor häst :-)
Det är andra gången han rider på en ponny, jättebra gick det! 

Vi hoppade på bollar och vann pris (en gympaväska & en vattenflaska)
Vi tittade på travet och Elliott var med hela tiden. Han hade riktigt kul! Annika och Rolf var också där och hade fixat platser till oss på caféläktaren. Så vi var både ute och inne och på lekplats. Det var uppträden på scenen som vi också tittade lite på. Mycket trevligt! Olle tittade också förbi! Vi vann pyttelite på en andel, annars lyckades jag inte få några rätt alls... :-) Hemma igen så tvättade jag några fönster som jag retat mig på länge att de varit så smutsiga. Sen lagade vi och åt middag. Igår kväll hade Elliott lite ont i magen när han skulle sova så han fick somna i soffan med oss. Det tyckte han nog var väldigt mysigt för det ville han göra igår också. Så han fick somna i soffan medan vi tittade på TV. Sötnosen! Sen bar Michael in honom till sängen och vi kollade för ovanlighetens skull en film. En blomma i Afrikas öken. Based on a true story. Kollade upp statistiken sen på kvinnlig omskärelse... skrämmande. Fler än två miljoner flickor varje år könsstympas. Det är så man vill gråta. Idag är det söndag och det är rena höstvädret ute. Blåser och det är gula löv på trädet i trädgården bredvid. Elliott och jag sitter här i soffan och Michael har sovmorgon. Vi har varit uppe sen 06.40 och nu börjar jag bli lite hungrig. Kanske dags att ordna lite frukost?

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag tycker att det är så mysigt med det här höstvädret. Ja inte regnet, men den friska luften och färgerna som kommer.

Och det ser prima ut där på hästen. Kanske dags att fundera på hästlekis ;)

Hoppas att lämningarna på förskolan blir bättre och bättre. Oftast (faktistk i stort sett alltid) går det över så fort mamma eller pappa har gått. Jag tror att det i de flesta fall snarare handlar om separationsångest än att barnen inte trivs. Jag brukar säga till föräldrarna att de gärna får ringa upp om tio minuter. Då brukar barnen vara i full gång med helt andra saker än att sakna mamma och pappa :)

Kattalena sa...

Ja, jag måste säga att i år tycker jag också att det är himla skönt att det börjar bli höst! Tycker också om färgerna och den friska luften :-)

Jag visste inte ens att det fanns hästlekis, men jag är själv lite rädd för hästar så jag skulle nog inte våga låta Elliott gå på det...

Skönt att höra från dig som jobbar på förskola att du inte tror att de "otrivs". Jag hoppas det! Han säger att det varit roligt. Men separationsångesten är jobbig :-(. Även jag får separationsångest när lillskrutt är ledsen.