onsdag, juli 18, 2012

Semesteronsdagen

Idag bestämde vi oss för att cykla in till Limhamn och gå på biblioteket där. Det var kul! Vi stannade där i en timme ungefär.
Lässoffan på barnavdelningen på biblioteket. Där satt vi och läste ett par böcker, bland annat en bok om döden. Jag tyckte den var lite läskig men Elliott sa att den hade de på dagis och ville gärna läsa den.
Jag lånade faktiskt två böcker, en kokbok och en bok om bildkomposition vid fotografering. Sen gick vi in om apoteket och hämtade ut medicin och så avslutade vi med en fika på bageriet.
fikar på princesstårta
Och lite grädde äts med fingrarna...
Det är så mysigt att vara ute med Elliott. Han är så glad och go och söt! Min påg!!! Han har blivit så stor. Pratar och berättar. Mycket fabulerande, många långa historier får jag höra. Han har både lillasyster och lillebror, katter och rosa hus...

När jag gick från bageriet kom jag på att jag inte hade mina biblioteksböcker med mig? Vart kunde de ha tagit vägen? Vi kollade i cykelkorgen, inga där... Men så kom jag på det, jag hängde dem på en krok under disken när jag hämtade ut recept på Apoteket. Och puh! när vi gick in där så hängde de kvar... hehe. Vad hade jag annars gjort?

På hemvägen cyklade vi in om Lidl och köpte minimozzarella. När jag nu var där var jag tvungen att kolla lite bland alla "fynd"-grejor också. Hittade en hår-rakningsapparat som jag inte kunde låta bli att köpa. Behöver en sån när jag klipper Michael. En fransk ost slank också ner i korgen.

Vi åkte till båtlekplatsen och där lekte Elliott av sig och slog hur många kullerbyttor som helst på gräsmattan. Nedan kommer lite bilder från lekplatsbesöket :-D
Klättrande och sovande i snäckan

Det var nog inte tänkt att man skulle åka rutschkana på ankaret... 

Roliga stenkrabbor på marken

Mysgungan, vi gungade båda två en stund också sen.

Klättra inte så högt upp sa jag nervöst, då fick Elliott världens busmin men han stannade som tur var


Fåglarna satt på toppen på masterna på båten som är på lekplatsen, lite roligt tyckte jag :-)

Hemma lagade jag middag, det blev korv stroganoff, det var jag väldigt sugen på. Elliott ville dock bara äta rå falukorv, så det fick han till middag. Sen kom Michael hem och Elliott och jag åkte till Kajutan för veckans allsång. Mina föräldrar var inte där denna gången, så Elliott blev lite ledsen först och ville ha "mormor och morfar" där. Och han ville ha "mycket mat att äta", hehe. Som tur var hade jag denna gång med mig både digestivekex, minimozzarella, vatten och cola. Så vi slog oss ner på vår picknickfilt mitt bland en massa människor. Det var publikrekord denna dag tydligen. Och vi satt helt i lä så det var inte alls kallt trots väldigt grått väder och några regnstänk. Vi hade allsångshäfte och sjöng med i låtarna. Elliott verkade gilla musiken för han ville vara kvar och sjöng med i bland annat i "tio tusen röda rosor", den kunde han sa han :-).
Elliott ville slänga burken i papperskorgen
Någon ville ta en bild på oss med vår kamera, det fick han göra. Jag har inte så många bilder på mig och Elliott så det var ju ganska bra.

Elliott ville absolut klättra på skyddsrummet

Där var så roligt så han ville klättra upp och ner flera gånger

Man kunde klättra upp och ner på två olika ställen
Sen plockade vi kardborrar, såna som fastnar överallt.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

En riktig liten klätterapa tror jag alldeles bestämt :) Och vad mysigt ni verkar ha det. Hade verkligen önskat att det fanns någon liknande allsång här omkring, men det är dåligt på den fronten.

Kattalena sa...

Ja, klätterapa har han minsann blivit :-D. Tur att han ändå är försiktig i sitt klättrande.
Allsång är kul!