fredag, juli 27, 2012

Kusinträff och allsång

 I tisdags efter jobbet hade vi kusinträff i Sibbarp! Det kunde inte ha valts en bättre dag, strålande sol och riktigt varmt och skönt! Många badade (inte jag dock). Det spelades boccia och krocket och picknick åt vi också. Himla trevligt!
Mamma och Elliott på Sibbarp
Pappa som skojar till det för Elliott med senap på näsan... 
Min kusin Bosse blir matad av sin fina dotter Lily
 När vi kom hem så gick jag kvällsrundan med Oscar. Det var så himla skönt ute och vacker himmel! Älskar att bo här så att man kan gå ner till vattnet och titta på himlen och bron och alla fåren som betar.

Finaste Oscar
Fina himlen
Fina gräset
 På onsdagen jobbade jag och på kvällen åkte Elliott och jag till Kajutan för att gå på allsång. Denna gång var mina föräldrar också där och hade fixat väldigt bra platser. Det var hur bra som helst och fantastiskt väder! Elliott busade runt med en tjej som går i hans Knyttegrupp. Att det var hon kom jag inte på förrän jag såg hennes föräldrar :-). Elliott dansade och dansade till allsången. Det var en riktig höjdare för honom! En jättebra fiolspelare och rolig allsångs-ledare var det också.
Elliott dansar runt
Elliott med sin egen ryggsäck och picknickfilten. 
 Mina föräldrar hade cyklat dit och slog följe med oss till bilen efter allsången.

På onsdagen hade Michael och Elliott varit och köpt en lite större pool än den vi hade innan. Det var en riktig hit! Elliott hade badat massor på dagen :-).

På torsdagen hade jag semester och lämnade Elliott hos mina föräldrar kl 09. Sen hade jag en riktig hemmadag, den behövdes! Jag var så trött så trött redan när jag vaknade. Mest i kroppen. Så det var väldigt skönt att kunna sitta framför TVn hela förmiddagen framför. Jag såg "Black Swan" och ett avsnitt av "Irene Huss". Sen ringde jag och frågade Elliott om han ville komma hem, det ville han inte, han ville vara hos mormor och morfar, sa han. Så då fick jag två timmar till och jag gick ut och satte mig att läsa en timme i solen. Så skönt! Sen cyklade Michael och jag via Kalkbrottet hem till mina föräldrar. Jag fick äntligen pumpat cykeldäcken. Vilken skillnad det blev att cykla sen!
Elliott hade badat i lilla poolen, lekt med vattenstrilen och haft det toppen som vanligt!!!
Mamma tog en bild på pappa och Elliott, de ser ut att ha roligt! :-D
Vi cyklade hem via videoaffären i Limhamn (där vi lämnade tillbaka filmer). När vi kom ut från affären såg vi pappa, han kom med Elliotts badbyxor. Dem hade vi glömt! Alltid glömmer vi något, hehe.

När vi kom hem så badade Elliott massor. "Titta vad jag gör!", ropade han och sen gjorde han diverse konster :-).
Plask i vattnet efter baklängesfärd på rutschkanan
Kul med badringen! 

Jag tog några bilder i trädgården också.
Röd solhatt, en planta jag fått från mina föräldrars trädgård
Fina surfinior som jag fick i födelsedagspresent av mina föräldrar :-)
Blåbärsplanta med många goda blåbär på
cocktailtomater
Idag är det fredag och Elliott och jag drog oss i sängen på morgonen. Han spelade spel och jag läste. Jag var himla trött i morse också och ville helst dra täcket över huvudet och sova lite till... Men vi steg upp och åt frukost. Sen tog vi oss till slottsparkens lekplats där vi mötte upp Marie, Vanja och Ludde. Elliott lekte massor. Marie hade med picknickfilt så vi satte oss där tills det lekts klart. Michael var en sväng på jobbet men när han var klar så kom han också till lekplatsen och vi gick allihop till trädgårdscaféet och fikade. Trevligt!
 Marie går på spinning tre gånger i veckan och dansar även Zumba. Jag hade önskat att jag tog tag i det där med att röra på mig! Är alldeles för försoffad...

När vi fikat klart skjutsade Michael mig till ett ställe där jag fick gjort naglar (jag har aldrig vare sig haft eller gjort några fina naglar förut). Herregud vad mycket pilleri det var och vilken tid det tog. Och nog blev de lite väl långa men det är kul att ha naglar för ovanlighetens skull!  Det var ett groupon erbjudande som jag skaffade, jättebilligt alltså. Roligt att testa! Så nu ska jag se om det går bättre att lacka dem.

När jag kom hem var det fullt ös i poolen. Michaels kusin Anders var här med sin dotter Tindra och Elliott och Tindra hade lekt och badat i två timmar :-D. En liten stund efter att jag kom hem gick de hem till sig. Elliott och jag gick till Ica och köpte bananer, choklad och glass. Grillade och satt ute och åt och så hade vi mumsiga grillade bananer med choklad och glass till efterrätt.

3 kommentarer:

Petra sa...

Fina bilder! Åh vad jag är avundsjuk på er som har så nära till vatten och solnedgångsvyer!

Anne-Grethe sa...

Jeg er litt avundsjuk på det fine sommerværet dere har.Her har det vært mye regn og kaldt :(
Håper vår Santo blir like god og snill som deres Oscar, han er så fin:)
Nydelig solnedgang :-)

Kattalena sa...

Petra: Tack! Ja, det är faktiskt himla mysigt att ha så nära till fina solnedgångsvyer :-D.

Anne-Grethe: Det fina sommarvädret kom och gick, det varade bara en vecka... men vi vill gärna ha mer! Idag är det regn igen...
Santo verkar helt underbar! Han kommer alldeles säkert att bli hur fin som helst även som vuxen. Ska bli så roligt att följa!