söndag, april 15, 2012

Fredag och lördag


Igår var det fredag och det första Elliott sa när han vaknade var "vilken dag är det idag?". "Fredag",svarade jag. "Då är det dom som trillar!", utropade Elliott lyckligt. Hans absoluta favoritprogram är Americas Funniest homevideos. Så vi brukar titta på det på fredags och lördagskvällar... Veckans höjdpunkt enligt sötnosen! :-D

 Det var hur mycket som helst på jobbet, mina föräldrar hämtade Elliott på dagis. De hämtade på torsdagen också. Vi jobbade på och sen åkte vi hem till dem. Vi stannade kvar på middag, mycket god stekt lax med räkor och vitlök, vitvinssås, broccoli och ris. Mums! Denna fredag var det om möjligt ännu mer att göra på jobbet och jag jobbade till strax efter 18. Sen cyklade jag hem till mina föräldrar. Michael kom dit lite senare med bilen och hämtade med indisk mat till oss allihop. Vi hade fredagsmyskväll där med chips och dipp. Några ostar hann vi också med innan det var dags att åka hem med en trött pojke. Han somnade nästan direkt vi började köra hemåt, hehe.

 Idag är det lördag. Elliott och jag var uppe redan halv sju. Vi badade och sen gick vi till ICA och köpte frukost.
Elliott cyklade till affären. Han älskar att cykla! De rosa plasttofflorna från förra året är hans favoritskor. De vill han alltid ha på sig. 
Elliott är så rolig att gå och handla med. Han plockar ner allt i korgen, kör korgen (som har hjul och handtag), packar upp allting i kassan, ställer tillbaka korgen på sin plats och efteråt packar han ner allt som vi köpt i påsen. Underbart! Och han tycker verkligen om att gå med mig och handla. Speciellt på ICA, hehe. När vi kom tillbaka hade Michael stigit upp och vi åt frukost allihop.

Klockan tjugo i tio körde jag iväg in till stan efter att ha varit ute en kort promenad med Oscar och Elliott. Hämtade upp Åsa C och vi gick på reiki-träff. Den var så bra! Vi fick göra reiki-healing på varandra. Jag hade nästan glömt bort hur jag skulle göra, kände mig helt ringrostig. Men kom ändå in i det ganska snabbt och det är verkligen mysigt att få från de andra. Och Carina som har arrangerat det hela bjöd på massor av fikatilltugg (som rotsakschips, rostade sojabönor, kex, vindruvor, japan-mix, nötter, kaffe, te mm.). De andra som var där var jättegulliga och det blir nog fler träffar någon gång framöver hoppas jag. Jag får ta och öva lite mer på mig själv så jag kommer igång igen.

Efter träffen mötte jag upp Michael och Elliott på Triangeln. De hade tagit buss och tåg in till stan och sen varit inne på Triangeln och ätit glass. Elliott var jättenöjd och glad och väldigt trött. "Jag är trött" sa han flera gånger i bilen och försökte blunda för att sova lite. Och det kan jag verkligen tänka mig så tidigt som han är uppe på morgonen ;-). Vi tog en tur till T-bryggan och Elliott lekte lite på lekplatsen och så gick vi ut en sväng på bryggan. Elliott var hungrig och ville väldigt gärna ha pizza. Så vi köpte med oss en pizza hem, den delade vi på allihop.

När vi hade ätit klart så tittade pappa in. Han hade med sig min cykel (som jag lämnat hos mina föräldrar efter cykelturen dit igår) och så kom han för att hjälpa mig i trädgården. Michael åkte till PGM för att jobba lite. Elliott och jag var ute med pappa i trädgården. Vi grävde och sen tog vi en liten kaffepaus allihop (fast Elliott drack förstås inte kaffe, han fick chokladmjölk). Han grävde upp en hel rabatt, på den sida där jag tänkt sätta pallkragar för hallon, smultron och jordgubbar.
Pappa i arbetstagen!
Så himla snällt! Och trevligt med sällskap i trädgårdsarbetet! Michael kom hem med sopsäckar. Dessa hade Elliott hur kul som helst med, länge. Det gäller att vara påhittig. Och det är han minsann, sötnosen!
Man kan hitta på mycket med sopsäckar!
Koncentrerat arbete! 
Pappa åkte hem vid 18-tiden. Vi lagade middag (kycklingklubbor med klyftisar och fetaostsås) och sen hade vi myskväll med Elliott och tittade på dem som trillar och mumsade på lite ostbågar. Jag nattade sötnosen som läste tre böcker för mig. Han läser verkligen så himla bra nu. I vissa böcker läser vi varannan sida, men de flesta läser han helt själv. Och så är han så gosig min lille påg. Världens mysigaste! Michael och jag såg en Greys och en Roswell innan det var dags att nanna, lite i senaste laget.

2 kommentarer:

Anne-Grethe sa...

Å så deilig det ser ut og kunne jobbe i hagen. Og at Elliott går med bare ben!!
Her er det minusgrader om natta, og endel snø ennå :((
Men vi har sol, så det er fint på dagen =)

Kattalena sa...

Hihi, ja vi tyckte nog att det var lite för kallt för bara ben, men han vägrade ha något på sig och verkade inte frysa :-)

Äntligen har våren kommit! Vi hoppas slippa mer minusgrader nu!