måndag, september 19, 2011

Mera Småland!

Det var så fint i Småland och vi hade tur med vädret, soligt och fint både fredag och lördag!

Pappa, ladan och stugan :-)

På fredagen när vi kom hem från skogen med alla trattar och kantareller så åt vi kantareller (såklart!) och kräftor med bröd och vitlökssmör. Mycket mumsigt. Vi tittade på "Dobidoo", "Gäster med gester" och Skavlan och mumsade på brie och chips. Myskväll och sen la vi oss samtidigt som Elliott vid 22-tiden.

På lördagen gjorde vi stor-frukost och tog det lugnt hela förmiddagen. Mamma, Elliott och jag åkte in till Tingsryd och gick på Börjes. Där var jättemycket folk för hela hockeylaget var där och det var modevisning mm. Vi gick i en leksaksaffär också. Pappa, Michael och Oscar gick i skogen och plockade mer svamp under tiden. Sen möttes vi alla upp på Tingsryds Camping där Elliott fick leka på en lekplats och så fikade vi lite.

Efteråt åkte vi till Ryd för att se om det var marknad. Men det var det inte, den var nog på fredagen. Så vi åkte till en kulturgård som tyvärr var stängd. Där tog vi lite bilder.

Finaste Elliott på en tjusig bänk!

Tjusigt gruppfoto!

Och så ett till där jag fick vara med! 

På kvällen bjöds vi på rostat bröd med lök, cremefraiche och sikrom. Supergott!!!
Och sen fick vi oxfilé med ugnsstekt potatis, kantareller och trattar, pepparsås och bearnaise till :-). Mums mums!
Efteråt var Elliott jättetrött och vi nattade honom redan kl 20. Vi andra spelade Ubongo och det var hur kul som helst! Bästa spelet!

På söndagen var det dags att åka hem och vi packade ihop oss och på hemvägen körde vi till Kristianstad och gick på matmässa. Där fick man smaka lite olika saker och jag köpte lite tidningar och chips :-). Sen åkte mina föräldrar hem till sig och vi hem till oss. Jag är så glad att Elliott tycker att det är helt OK att åka bil så länge. Nästan 3 timmar både dit och hem. Det gick hur bra som helst!

När vi kom hem ville Elliott pyssla i sitt rum. Vi lagade mat (spagetti, trattar och parmesanost) och när vi hade ätit så pysslade jag också i Elliotts rum. Tänkte att han och jag skulle städa och sortera lite saker. Han stoppar typ alla saker som finns i rummet i olika lådor. Så allt är en enda röra (tycker jag, det tycker nog inte han). Jag började sortera upp sakerna så att spelpjäser hamnade i spelkartonger, verktyg i hans lilla verktygslåda osv. Elliott hjälpte till och stoppade sakerna där jag sa att de skulle vara. Sen tog han allt som vi stoppat ner så fint och hällde i en annan låda, hehe. Lite moment 22 det där. Men det var roligt! Vi hade kul och fick nästan bort allt från golvet i alla fall. Plötsligt var klockan över 21 och vi fick skynda på med nattningen. Elliott ville inte sova, han ville fortsätta att pyssla :-D. Men han var väldigt trött så han kröp ner i sängen när jag hade lagt mig där och så läste vi sagor och i sista sagan så somnade han. Min sötskrutt!!!

1 kommentar:

mossfolk sa...

Men vilka fina gruppfoton!!!
Och så en massa god mat igen. Ni verkar verkligen ha haft det så himla mysigt!