söndag, september 04, 2011

En heldag på Österlen mm

Igår styrde vi kosan mot Österlen och Micke och Anna. Vi kom fram vid middagstid och började med fika på mackor och ett ovanligt gott grönt te!
Vi åkte ner till havet, det var soligt och varmt! Kändes som sommar! Deras dotter följde också med. Elliott plockade stora stenar och kastade i vattnet.Stenar är vackra!

Vi var på stranden ganska länge, det var så skönt! Men ett öronbedövande ljud från vågorna som vällde in... Det blev alldeles tyst när vi gick från havet sen.
Jag tog med mig några stenar och fina grenar (till framtida pysslande) :-)

När vi kom hem till Micke och Anna igen gick vi en runda i trädgården, alltid kul att titta på blommor och bär! Elliott hittade en lekstuga med en massa roliga saker i och där pysslade han länge! "Jag kommer sen mamma", sa han när jag frågade om inte han skulle äta med oss andra :-D
Vi blev bjudna på jättegod fisksoppa och det var så varmt att vi kunde sitta ute i solen och äta. Efterrätt fick vi också! After Eight päron med grädde och glass. Vi satt och pratade om allt möjligt. Trevligt! Innan vi åkte hem så fick vi chips, hehe. Elliott somnade direkt i bilen på vägen hem. Michael och jag såg ett avsnitt av "Mördare okänd" innan vi gick och la oss.

Idag fick jag sovmorgon. Efter frukost och lite hemmabestyr så åkte Elliott och jag och hämtade mamma och så körde vi till Jägersro och tittade på travderbyt! Det var kul! Det var varmt och skönt men lite blåsigt. Direkt när vi kom in på Jägers så såg vi en fiskdamm för barn. Den fiskade Elliott upp en godispåse ur :-D. Vi sprang på både en fd kollega, Anita och så morbror Olle. Trevligt! Precis när vi skulle köra hem kom regnet! Vilken tur att det väntade tills travet var slut! Vi var ju ute mest hela tiden.

Hemma hade Michael klippt gräset och satt upp en hylla på väggen. Han hade även kört en massa skräp till tippen och fixat annat smått och gott. Det tycker vi om! När Elliott och jag kom hem så var middagen påbörjad. Elliott hade fått med sig en liten burk havrefras och kex av mormor så han inte skulle somna i bilen på vägen hem. Den lyckades Oscar hitta och välta ner så locket flög av och till Oscars stora lycka fick han tag i en hel del havrepuffar. Tokvovven!

Efter maten gjorde jag klar Elliott för natten medan Michael gick en kvällsrunda med Oscar. Och nu är det dags att nanna! Imorgon är det jobb igen...

3 kommentarer:

Anne-Grethe sa...

Å så vakre stener. Så mange forskjellige farger. Jeg bruker å kjøpe sånne på hagesenter. Tenk å kunne gå og plukke selv.
Han er veldig fin han som kaster sten også :-).

Kattalena sa...

Ja, visst är de vackra stenarna! Jag tror inte att man får plocka dem egentligen.... så jag tog bara några stycken. Väldigt mycket färger i stenar, inte alls grå och tråkiga :-)

Ja, tack, han är en riktig fin pojke! :-D

LYCKLIG MOR sa...

Tack för inbjudan!
Vilka fina bilder!!!