lördag, november 06, 2010

Helgen

Häromkvällen var Ernst här. Det var vovvemys på hög nivå för Elliott :-)

I förra veckan var det bokslutsarbete och nu är vi i stort sett klara. Även om jag fick jobba mycket så var det himla trevligt att vi blev bjudna på lunch både torsdag och fredag. För första gången var jag på "Delikatessen". Hela eko var med och det var kul! I torsdags kväll åt vi middag på Hilton. Även denna restaurang var det första gången jag åt på och det var mycket gott!

På fredagen var det fortsatta bokslutsmöten, när vi lunchade på La Couronne så ringde de från dagis och sa att Elliott hade feber. Vi ringde mina föräldrar som var snälla och hämtade honom. Lillskrutten hade typ 40 grader feber på kvällen. Oscar kom hem från djursjukhuset på fredagen, dock utan att ha fått någon diagnos... Han var ganska hängig.

Martina och Henning skulle på fest i Helsingborg så vi fick passa Liam! Sötskrutten! Han blev glad när han såg mig. En stor dos charm och personlighet följde med till kontoret :-D. Det var himla kul att få umgås med honom igen. Det var planerat redan innan att mina föräldrar skulle ha Elliott över natten, så att vi kunde mysa med Liam och Oscar utan att vara oroliga över kombinationen Liam/Elliott :-)
CharmLiam med favoritvildsvinet (som Oscar fått av Ernst)

På lördagsmorgonen ringde jag mamma och hörde hur det var med gullungen. Han var piggare och hade inte så mycket feber längre. Det var jätteskönt att höra. Han hade sovit hela natten. Vi kom överens om att hämta honom efter att Liam åkt hem igen. Barnfri passade jag på att städa på bottenvåningen, där var hur skräpigt som helst. Hann plocka iordning i vår fullbelamrade hylla och rensa ur några byrålådor också. Tog en snabb sväng om Mobilia när jag var klar. Michael och Liam var ute en tur på stranden med Ernst, Tobbe och Désirée. Efteråt kom de hit och drack en kopp kaffe.

Martina och Henning kom för att hämta Liam och då fick de träffa Ernst också ju! Kul med alla tre vovvarna och kul att de gick så bra ihop! Det är så fina alla tre! När Liam åkt hem så var det dags att åka och hämta Elliott.
Oscar ville inte stanna hemma utan stod redo vid grinden.

Så Oscar fick följa med och på vägen till mian föräldrar köpte vi med oss landgångar. När vi kom dit så fikade vi på dem och pratade. Elliott var så glad så! Finaste pojken!!! Oj vad jag hade saknat honom! Vi åkte hem framåt kvällen och jag lagade vegetarisk pastagratäng. Jättegod! Fast det tyckte inte Elliott, tyvärr...

Idag är det söndag och Elliott vaknade kl 06. Vi steg upp efter lite mys och så fick han välling. Sen så gick vi ner till källaren och badade. Mysigt. Vid 10-tiden gick Michael, Elliott, mamma och jag på barnmässan "varning för barn". Det var kul! Där var ett hopptorn och lite annat som Elliott uppskattade. Vi köpte ett jättefint pussel, några leksaksfrukter i trä, en ABC och en 1,2,3 målarbok och så anmälde vi Elliott till simkurs. Det ska vara 35 grader i vattnet så då kan jag ev. tänka mig att gå med honom. Det är ju himla bra om han lär sig simma.

Efteråt fixade jag i ordning present till Helene och vi träffades för en fika på Espresso. Sen firade vi genom att gå på bio och se "Till det som är vackert". Jag tyckte mycket om den, trots att den var obehaglig. De spelade bra och jag kommer nog att tänka lite på den då och då. Efteråt gick vi till "La Couronne" och åt. Det var mysigt och gott! Helene kände sig väldigt firad och jag hade en riktigt trevlig eftermiddag/kväll.

När jag kom hem var det en livlig, pigg och glad liten son som kom mig till mötes. Han är så rolig! Just nu är det väldigt mycket "fått av mormor, fått av pappa, fått av doktorn, fått av...". Hehe. Allting han får (mat, böcker, bilder, tja vad som helst) har han fått av någon. Gulle! Och om man inte orkar göra en sak som han ber om (tex jaga honom, krypa efter honom eller så) så säger han "mamma kan göra" (om det är Michael som inte orkar), eller "pappa kan göra" om jag inte orkar. Hemma hos mina föräldrar så var det "mormor kan göra" om inte pappa orkade/ville och "morfar kan göra" om inte mamma orkade/ville. Hehe. Sötskrutten.

Jag nattade honom och vi sjöng våra visor och sen somnade han sött efter att ha sjungit alfabetssången viskande för sig själv. Nu ska jag själv också nanna. Ser framför mig en lång arbetsvecka full med revisorer...

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Ojoj, lyckades ni inte klämma in lite mer på en helg?! ;)
Kul att Liam var på besök! Han verkar har det så bra hos Martina, har varit inne och kikat på hennes blogg någon gång då och då.
Och den första bilden med Elliott och hundarna är supersöt. Toppen att få växa upp med fyrbeningar sådär!

Kattalena sa...

Hehe, eller hur! Jag måste försöka ta boka upp lite mindre saker alltså... Får boka lite tomma dagar också.

Jätteroligt att träffa Liam, så kul att du har tittat på Martinas blogg om honom! Han har det verkligen fantastiskt bra :-)