måndag, september 13, 2010

Småland


I fredags åkte vi till Småland och mina föräldrars stora fina stuga!
Elliott somnade direkt vi började köra och sov ända till Olofström. Bilfärden gick ovanligt fort och vi kom fram till mina föräldrars stuga vid halv fyra tiden.

Elliott som tjatat om "mormor och morfar" hela dagen blev lite förvirrad när vi kom in i stugan. Han förstod nog inte var vi var? Men det tog inte lång stund innan han sprang omkring glad och nöjd!

Vi bjöds på fika.

Jättemumsiga räkor med ägg, dill, citron och majonnäs. Mmmmm!!!

Sen klämde jag i mig en vaniljbulle, chips och lite annat också, hehe. Pappa och jag spelade två parti bräde. Det är himla kul! Elliott busade runt.

Sen åt vi middag! Först fick vi ugnsbakade paprikor fyllda med getost och sen åt vi supermumsiga kräftor och vitlöksbröd!


En klar favorit!

Elliott var trött tidigt, han sov bara lite mer än en timme i bilen på dagen ju. Så vid åttatiden nattade Michael Elliott. Han kom tillbaka sen och vi satt uppe och tittade på TV och åt goda ostar tills det var dags att nanna :-).

På lördagen åkte vi in till Urshult och handlade lite, sen satt mamma och jag i bilen och internettade ett slag. Det var ingen mottagning i stugan. När vi kom tillbaka gjorde vi storfrukost med ägg, bacon och prinskorv.
Mätta och belåtna bestämde vi oss för att åka ut i skogen och leta efter kantareller. Michael stannade hemma för han kände sig febrig och matt.


Oscar tyckte att det var toppen i skogen!


Elliott gick jättelångt själv och klättrade på stora stenar.

Det var perfekt väder för skogspromenad och det luktar så fantastiskt gott i skogen! Vi hittade kantareller också. Jag bidrog inte med så många men mina föräldrar fick ihop massor.


Delar av kantarellskörden


Pappa och Michael spelade bräde. Det är ett himla fint brädspel mina föräldrar har!


Elliott klappar sin Oscar!

Till middag åt vi oxfilé, stekta kantareller, klyftpotatis med vitlökssmör, pepparsås och tzatziki. Supergott!!! Gittan fyllde år denna dag så vi tänkte på henne när vi åt, hade gratulerat henne innan på dagen och hon skulle också ha oxfilé :-)

På natten hade jag jätteont i magen. Verkligen superkonstig magont och jag kunde inte sova på hela natten. Först kl 06 slumrade jag till och sov någon timme. Steg upp vid halv nio och var helt darrig och kunde knappt stå på benen. Så jag gick och la mig igen. Somnade och sov en timme till.

Elliott fick glass innan vi skulle åka hem, den intogs i sängen :-)

Jag var fortfarande ur form när vi skulle åka hem. Michael som också kände sig lite kass preparerade sig med alvedon så att han kunde köra. Vi sa hejdå till mina föräldrar och Småland! Elliott och jag sov i bilen hela vägen hem. Jag och Elliott "vaknade" inte förrän vi var typ några kvarter hemifrån. Himla skönt att sova bort bilresan, jag gillar ju inte att åka bil, bara att köra själv.

Idag är det måndag och jag har haft ont i magen idag också. I morse var jag helt matt och orkade inte ta många steg. Michael hade 40 graders feber under natten med frossa och ont i hela kroppen. Han har förmodligen någon influensa. Jag lämnade Elliott på dagis och han var helt förtvivlad när jag lämnade honom. Jag fick ringa dit sen och höra så det var bra. Det var det! Han var jätteglad och hade busat och skrattat massor med några dagiskompisar. Puh!

Mina underbara, fina föräldrar hämtade Elliott på dagis och erbjöd sig att ha honom hela eftermiddagen och kvällen så att Michael och jag kunde vila och bli friska. Pratade med dem på kvällen och mamma undrade om jag ville att han skulle sova över där. Jag vill ju inte att Elliott ska få Michaels sjuka plus att jag har svårt att sova då jag oroar mig för att Elliott ska vakna. (sover i vardagsrummet nu när M är sjuk och har jag öronproppar hör jag inte om gullungen vaknar). Så han sover hos mina föräldrar i natt. Jag saknar honom jättemycket! Min fina pojke!
Pratade med honom i telefon och han verkade så glad hemma hos mina föräldrar. Han sover säkert gott nu.

Jag ska också nanna nu och hoppas vakna frisk i morgon! Har fortfarande ont i magen men känner mig inte lika darrig längre. Orkar vara uppe och stå mer än 2 minuter :-)
Värre är det med Michael... håller tummarna för att han mår bättre imorgon stackaren. Han har legat helt totalt däckad hela dagen och säger att han aldrig varit så sjuk förut :-(

Förresten så var min moster och hennes handbollsungar med på tåget som krockade. Jätteotäckt ju! De blev inte skadade som tur är. Sånt tror man liksom inte kan hända... tåget ska ju vara säkert.

Inga kommentarer: