fredag, januari 01, 2010

Nyår!

Nu är det ett nytt år och jag har faktiskt en hel del nyårslöften, eller i alla fall så har jag saker jag tänker rätta till under detta året om man säger så :-)

Igår var det nyårsafton och vi firade det och mammas födelsedag hos mina föräldrar. Det var jätteroligt och vi fick som alltid supergod mat! Vi kom dit strax efter 14 och efter presentöppningen drack vi lite glögg. Glögg är mums! Innan övriga gäster kom hann vi lägga lite pussel. Det är kul!
Elliott hjälpte mig att hitta rätt pusselbitar, han är en hejare på pussel

Pappa tände tomtebloss för Elliott, något han verkade uppskatta :-)

När övriga gäster kommit så bjöds vi på fantastiskt god smörgåstårta och mousserande vin till. Jag är inte alltid så förtjust i mousserande, men det här var riktigt supergott. Och jag älskar smörgåstårta! Egentligen borde man göra smörgåstårta och ha med till lunch på jobbet någon gång. Det är ju så himla gott och riktigt mättande. Skulle vara en riktig lyxlunch...
Elliott gillar verkligen att lägga pussel, nu sitt eget tillsammans med morfar :-)

Efter maten dukades det fram ostar och vi hann med att titta på TV, spela frågespel och dricka kaffe innan det var dags för middag. Då blev det oxfilé med klyftpotatis, pepparsås, aprikossås, bearnaisesås och sallad. Mums så gott!!!! Oj vad mätt jag var sen! Och ändå lyckades jag sätta i mig en stor bit brylépudding (som mamma gjort). Den var himla god och jag fick med mig en bit hem också :-D. Tror jag ska äta en bit om en liten stund, känns som perfekt fika idag!
Vi bjöds på ett litet förfyrverkeri inne i trädgården

Sen spelade vi "tjugo frågor" tills det var dags att gå ut och tända raketer! Elliott sov sött igenom allt smällande, Oscar tuggade tjurmuskel och Michael satt hos dem båda under hela fyrverkeritiden. Jag var ute med Olle och mina föräldrar och tittade på de fina fyrverkerierna! Pappa sköt iväg ett par stora och fina raketer och vi skålade in det nya året med mycket god dricka! Något som var väldigt vackert var alla thailändska ljuslyktor som skickades upp mot himlen.
När fyrverkerierna ebbat ut gick vi in igen och festade på hummer! Då var klockan hur mycket som helst! Vi tackade för ett mycket roligt nyårsfirande och packade ihop våra grejor. Vi virade in Elliott i täcke och filt och han sov faktiskt i stort sett hela vägen hem och hemma somnade han också nästan meddetsamma han kom i säng. Lilla sötgubben!!! Han är fantastisk!!!

Jag somnade väl vid 02.30 och Elliott vaknade kl 05.40 (tack och lov 40 min senare än han brukar). Han och jag gick upp då. Lite före 08 kom Michael ner och då gick jag upp och la mig. Jag hade jättesvårt att somna igen och precis när jag hade somnat till fick Oscar för sig att han skulle gå upp. Morr! Efter som jag stängt dörren fick jag snällt gå upp och släppa ut honom och sen kunde jag inte somna igen på ett tag. Men lite sov jag i alla fall och gick inte upp igen förrän närmare halv elva.

Nu är min frukost avklarad och snart ska jag hugga in på lite brylépudding :-D

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Ser ut att ha varit en jättebra nyårsafton! Så skönt när det fungerar med fyrverkerierna för både barn och hundar.
God fortsättning!

Kattalena sa...

Tack! God fortsättning önskar jag dig också :-)

Ja, det var toppen och vi är sååå tacksamma att varken barn eller hund verkar störas av smällandet!

Det var förövrigt väldigt mycket mindre smällande före och efter nyår i år. Säkert tack vara förbudet, jätteskönt! Det räcker ju med storfyrverkeri på själva 12-slaget :-)