tisdag, januari 05, 2010

Dagis

Idag var vi på Elliotts dagis för andra gången. Det är så roligt att titta på alla barnen! De är jättegulliga! Elliott har hittat sina grejor. Precis som igår gick han direkt in till kylskåpet och bokstavsmagneterna. Sen satt han där och pysslade tillsammans med några av fröknarna (de avlöste varandra). Sen sprang han och pillade på låset till ytterdörren, hehe. När det var sångstund så var han mer nyfiken än igår och klappade händerna efter varje låt. Man får inte ta bilder där, så därför blir dagisinlägg bildlösa :-)

När vi hade fikat och det var dags att gå hem ville Elliott vara kvar... han var typ sista barnet som gick. Då hade han fullt upp med att leka i en "borg" som står i en hörna. Man kan titta ut genom fönstren, öppna och stänga en dörr, dra undan en gardin och leka tittut. Den var toppen! Vi lyckades till slut locka honom därifrån. Hehe.
Det blir nog toppen det här dagiset alltså!

Igår träffade Elliott och jag Becka och Josephine på Mobilia. Vi hann inte med någon lek för barnen tyvärr, det var ju det som var tanken egentligen :-). Det får bli en annan gång. Men vi hann med en fika och Elliott fick busa runt på Mobilia. Söt fikande Josephine!

Efter Mobiliabesöket åkte jag hem till Camilla (själv). Hon dukade fram massor av chips och ostbågar. Camilla, Jonas och jag kollade på film (Mammoth). Det var mysigt! Sen åkte jag hem och la mig i tid, himla skönt. Tyvärr hade jag bestämt att jag skulle ha natten och Elliott vaknade massor med gånger... Så typ 3 timmar var jag vaken i natt. Men jag fick ju sova till 07.30 i alla fall :-)

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Så skönt att han verkar tycka om dagis! Är det blandade åldrar eller en avdelning med bara små barn?

Kattalena sa...

Ja, det är fantastiskt skönt att han verkar gilla det!!!
Det kommer att vara 50 barn i åldern 1-2 år.
Så inte blandade åldrar. Han kommer alltså att ha väldigt många kamrater att välja mellan ;-) och inget stort barn kommer som knuffar omkull honom (hoppas jag). Men heller ingen som kan mer saker och som han kan lära sig av. Så det är säkert både för- och nackdelar med icke-blandade åldrar.

Ridgekatten sa...

Åh vad spännande med dagisdax! Och så kul att han verkar digga det så bra!
Så sött att han klappade händerna, lille gubben!
Ja du, det låter som det kommer passa honom fint, en ny värld att upptäcka och ta sin plats i! ;-)
Kram från oss

Kattalena sa...

Ja, det är verkligen spännande! Han har ju inte varit där själv än men det känns som att han nog kommer att gilla att vara där :-)

Funderade lite på det där med dagisidag. Jag har inte gått på något dagis själv, men kan tänka mig att det måste vara lite kul med vissa rutiner som är på dagis. Typ sång när man kommer och sång när man går hem. Att det blir speciella minnen för Elliott. Och de där böckerna man gör med foton. Och säkert en himla massa annat! Spännande!

Kram!