lördag, september 23, 2023

Hosta, förlorat och upphittat, kalas och bärgning av bil....

I torsdags jobbade jag hemifrån pga hosta och trötthet. På lunchen tog jag en runda på Sibbarp med Spike, tänkte att det skulle vara minst ansträngande eftersom han kan gå lös där. Men tji fick jag! Det var supervarmt väder och när vi gått en ganska lång runda upptäckte jag att min mobil var spårlöst försvunnen... Jag kunde inte fatta att den bara var borta? Alltså gick vi samma runda igen, men jag var så trött och slut så jag visste inte helt säkert var jag gått. Kände mig helt förvirrad och ingenstans fanns min mobil... Letade och letade. 

Sen kom jag på att jag kan kolla på "hitta min iPhone" på datorn hemma. Så vi åkte hem. Men min telefon fanns inte där. Tack och lov har Elliott platsdelning med mig. Så på hans mobil kunde man se exakt var telefonen låg. Vilken tur!!!! Sicken bra grej! 

Så tog mig till Sibbarp igen och letade runt stället som den skulle vara på och wohoo, där låg den i gräset! Vilken lycka!!! Sen var det bara att ta sig hem och fortsätta jobba. Glad att ha fått tillbaka min telefon... 

Jag hann faktiskt ta några bilder innan jag tappade den 😊

Fri och glad!
Kollar in nåt
Lite höst över denna bild

Natten till fredagen hostade jag typ hela natten. Sån irriterande kittlande meningslös hosta. Så himla jobbigt. Blev inte mycket till sömn. På dagen tog jag det lugnt för att kurera mig. Egentligen hade jag många saker jag skulle göra och behöva bli klar med. Men det fick vänta. Däremot sopade jag på balkongen, vattnade och möblerade om lite i blomlådorna. Det var skönt att få det gjort men jobbigt! 

Jag är inte ensam om att vara dålig, Joakim är också riktigt förkyld nu. Och Elliott har ont i magen... 

Frej skulle fira födelsedag i Lund på kvällen och jag körde dit (hade förhört mig om att det var ok att komma trots förkylningen, borde inte smitta längre). Det var pappa och jag som var där. Mamma var inte heller bra så hade precis som de andra fått stanna hemma. 

Vi spelade boccia med Uffe, Martin och Frej. Anna-Carin, Megg och Embla var också där. Vi åt jättegod hjortsadel, spelade spel, tittade på kort från Svalbard och Australien där Uffe varit och så åt vi tårtor. En jättegod äpple-maräng tårta och kladdkaka. Jag glömde bort att ta kort och hostade en del. Men det var kul att spela spel och att träffa alla! 

När jag kört ett tag började en varningslampa lysa på instrumentbrädan. När jag var nästan hemma sa bilen att den hade el-fel och att jag skulle köra av vägen lugnt och parkera omedelbart. Läskigt. Så jag körde av och parkerade bilen. Stod lite olämpligt så startade motorn igen för att se om jag kunde köra vidare. Men då sa den igen "El-fel kod bla bla, batteriet bla bla, stäng av bilen genast" och "starta inte bilen" kontakta verkstad. 

Blir man trött eller??? Som tur är har jag assistansförsäkring. Så jag ringde dit och de skulle komma och transportera den till en verkstad... Jag frös och var kissnödig och kunde inte lämna platsen där bilen stod, för den stod på ett ställe där man inte får parkera. Och jag ringde Joakim och berättade vad som hänt.

Bärgaren ringde och de skulle komma om ca 35 min. så jag fick snällt vänta. Efter vad som kändes som evigheter kom bärgningsbilen och de tog med bilen till verkstaden. Klockan var 00, när jag kom hem... Suck! 

Hejdå bilen

Som om inte det var jobbigt nog hade jag en sjukt jobbig hosta hela natten. Det kittlade konstant och jag bara hostade och hostade. Så ingen sömn... Verkligen sjukt jobbigt. Och så fick jag jätteont i magen och tog bikarbonat och vetevärmare och en stund senare gick i alla fall det över. Tack och lov. 

Nu har jag varit uppe några timmar och hostar fortfarande, men inte så intensivt som i natt. Och jag orkar inte tänka på att jag ska åka till Stockholm på torsdag, att bilen ska tas om hand på måndag och vem vet hur lång tid det tar, att jag måste komma på vad jag ska ha på mig och hur jag ska ha håret osv till Sthlm och middagen för Torgny som fyller 70. Så mycket som borde göras och tänkas på... 

Och nyss skulle jag gå ut med Spike och såklart började det ösregna och åska precis just då. Så vi fick gömma oss under ett tak tills det dragit förbi... 

Elliott har lika ont i magen idag som igår. Joakim är jätteförkyld med rejäl hosta och har också hostat hela natten. Ja, det är inte på topp om man säger så... Eller en sak som är på topp det är Spike! Han är mycket piggare nu än han varit på länge. Så det är ju kul 😊

1 kommentar:

Petra sa...

Usch, krya på er! Det är så himla tungt när förkylningarna börjar komma redan i september!

Vi börjar också bli förkylda (andra omgången för höstterminen - suck, suck).