onsdag, september 20, 2023

Ojojoj så intensivt och nu är jag förkyld...

Det rivstartade med kräftskiva i fredags. Då när jag inte hade sovit nästan alls... Men jag kände mig ändå hyfsat pigg och körde iväg till kontoret och sen till Gislöv och lämnade av lite folk och bilen var fullpackad med grejor som skulle dit! Sen körde jag tillbaka till kontoret igen och blev upp-plockad av Josefin, handlade lite som fattades och sen köpte vi pizza till oss alla i Trelleborg och sen ut till Gislöv där de hunnit med jättemycket! Dukat och pyntat och det såg så mysigt ut! 

Dukat och pyntat

Det var superfint väder! Varmt och soligt! 

Utsikt över hästhagarna

Kräftskivan startade när danskarna anlände. Vi spelade kubb och pratade och åt snacks och godis. 

Kubb-time

Sen var det dags att sätta sig till bords. Det var kräftor i överflöd, supergoda pajer, ostar och tilltugg! 

Kräftor!

De danska tjejerna hade gjort ett roligt quiz!

Quiztime

Till efterrätt blev det cheesecake och kladdkaka med apelsin, supergott! 

Mysigt i mörkret

Det var en fin kväll! Avslutades dock lite trist för två kollegor då den ena backade in i den andres bil när de skulle köra hem.... Själv fick jag skjuts av en kollega till stationen i Trelleborg, tåget var redan inne och det gick smidigt att ta sig hem med tåg och sen buss från Hyllie. 

På lördagen var jag trött, trött, trött. Gick upp sent. Bilen var på kontoret så jag satte mig på busshållplatsen för att åka in. Michael körde förbi och såg mig och plockade upp och skjutsade mig till kontoret, snällt! Så gick det lite fortare också.  Åkte till Gislöv och hämtade en massa grejor som skulle tillbaka till kontoret, mycket som var tungt. Så slapp Torgny ta allt själv. Fixade in gjejorna på sina platser på kontoret och hämtade med mat från Max hem. 

Elliott är fortfarande trött och har ont i magen sen några dagar. Så trist fö honom. 

När vi ätit vilade jag lite och sen var det dags att åka till KB och se den sista konserten där någonsin! Så sorgligt att KB inte kommer att finnas mer! Så många konserter man sett där och så mycket man varit där! Hela vuxna livet ju! 

Hejdå KB

Men vad kunde vara bättre än ett avslut med Dan Hylander!

Han var så smal! Det tyckte jag såg lite läskigt ut.

Något jobbigt att man inte kan sitta och måste stå, något jobbigt att det var varmt som en kamin där inne!!! Men superbra konsert! Och sista låten kom Wiehe in och sjöng! Min favoritlåt, "Min älskade stod inför rätten...". Det fick jag veta var en Dylan-låt som Wiehe översatt och gett till Hylander. Skoj!

Hylander och Wiehe

 Hur som helst, superbra konsert!!! Vi gick dock innan tal och annat till Totte (som äger KB), för vi behövde komma hem och hämta Spike som passades av Elliott och Michael. 

På söndagen var jag helt slut! Vilket inte var så konstigt... hehe. Alldeles för lite sömn flera dagar. 

Låg och drog mig och masade mig upp så jag hann till min träff med Helene kl 11. Vi tog en fika på Sankt Knuts Torg. Det var superfint väder och skönt att sitta ute. Innan jag åkte hem igen fick jag en kasse med äpplen och rabarber från Helenes pappas koloni. Hon har varit där och hjälpt hans fru då hennes pappa är på sjukhuset. Ingen rolig historia och förvärrad av att vårdcentralen inte tagit honom på allvar vilket gjort att det gått alldeles för långt 😟. 

När jag kom hem åt vi mozzarellasallad till lunch, jättegod som Joakim gjort iordning. Vi satt på balkongen och då såg jag allt ogräs utanför... Så när vi ätit klart gick jag ut och lyfte bort alla stenar så att jag sen kunde rensa bort ogräset. Det tog några timmar. 

Ogräs /gräs mellan alla stenar överallt!

Under tiden lagade Joakim väldigt god middag. Så när jag var klar blev det entrecôte, vinsås, stekt spetskål med bacon och svartpeppar samt stekt spätzle, något jag aldrig ätit förut, som var supergott till! 

Mums!

Något som var väldigt märkligt var att när jag kom in från ogräsrensandet kändes det jättekonstigt i halsen och jag hade helt oförklarlig hosta hela eftermiddagen/kvällen. Som att jag bara plötsligt blev "förkyld" men bara med hosta? Plust att jag var väldigt trött. 

På måndagen var jag uppe med tuppen och åkte till kontoret och vi skulle haft lunch med vår artist Jason Ringenberg, men han hade tappat rösten och behövde vila upp den inför kvällens konsert. Så det blev inställt. 

Under dagen kände jag mer och mer att jag började få ont i halsen. Men försökte bortse från det. Vi åt pizza till lunch allihop, för det skulle vi gjort med Jason. Trevligt! 

Efter jobbet åkte jag och Joakim och tittade på en kolonilott på Elinelund. Där är så fint! Denna lott var väldigt dyr och huset märkligt byggt/planerat så det var lite för mycket att fixa med där. En thailändska som gjort lite som hon ville och hamrat och spikat här och där, hehe. Men det är kul att titta på olika lotter och vi tycker mer och mer om området och håller tummarna för att det kanske dyker upp en bra lott där så småningom för det hade ju varit toppen! Verkligen!

Mysig trädgård var det! 

När vi kom hem lagade jag rabarberkyckling och det var sååå gott! Efter maten när vi satt i soffan kände jag att herregud hur ska vi orka gå på konsert ikväll? Men halv åtta gjorde vi oss klara och tog oss till Medley, där jag aldrig varit förut, för att se Jason Ringenberg! Det gjorde vi rätt i. Förutom att jag fick mer och mer ont i halsen, alltså så jäkla ont i halsen att jag hade svårt att koncentrera mig på konserten... Och just när vi kom berättade han en väldigt lång historia på amerikanska och jag hängde inte med och var så trött och tänkte hur ska vi orka det här? 

Jason in action

Men sen var det andra bullar och Jason var full av energi och entusiasm och pratade och sjöng och spelade för fulla muggar! Och han hyllade Playground och Torgny (som också var där liksom Mats och Mattias) och det var kul! Han är väldigt trevlig Jason! Och Medley var litet och intimt. Tack och lov hade de sittplatser! Det var inte jättemycket folk men Jason var glad och tyckte det var kul att spela och sa att det var en jättebra publik. Något han gjorde som var superbra var att i pausen fick alla skriva om de hade någon låt de önskade att han skulle spela, vilken som helst från hela hans repertoar! Så resten av kvällen var fylld av önskelåtar 😀. Jätterolig grej! Den som önskat den mest obskyra låten fick ett pris dessutom, hehe. 

Hela natten sen hade jag jättejätteont i halsen! Såå jobbigt. Och vaknade och kände mig risig. Så jag jobbade hemifrån på tisdagen. Jag lämnade Elliott i skolan trots att han hade ont i magen, det var prov och han ville själv försöka vara där. 

När jag skulle jobba sen startade jag dagen med att välta ut en välfylld kopp kaffe över hela hurtsen, golvet, elementet, gardinen och under en plastmatta. Så det blev till att torka torka torka. Dessutom var jag trött och hostig... 

Jag hämtade Elliott när han slutat skolan, det hade varit jobbigt att vara där, för magen knep hela tiden. till kvällsmat åt vi spagetti Carbonara, som Joakim lagat, och sen gick vi i stort sett och la oss... Trötta allihop.

Idag är det onsdag och jag har jobbat hemifrån. På lunchen tog Elliott och jag en runda med Spike i Sibbarp. För nu får de äntligen gå lösa längs stranden igen, vovvarna. Så himla skönt! Och Spike var jättenöjd. Dock fick jag lite mer hosta av att vara ute, och nu har jag ont i halsen också. Icke tycka om förkylningar... de kan vi vara utan!

Från vilopaus...
...till spring I full karriär
...varv efter varv
Sen vilopaus igen

Ikväll ska jag laga ett recept på kyckling som jag fått av mamma, med aubergine till. Ska bli spännande att prova något nytt! 

Inga kommentarer: