måndag, november 02, 2020

26/10-1/11

 26/10 måndag - Förkylt var det här. Jag hade ont i bihålorna och huvudvärk hela natten till måndagen. Frös och svettades om vartannat. Joakim var också dålig. Det blev bättre för min del när jag stigit upp. Jobbade hemifrån. Vi hade måndagsmöte och ekomöte. Michael hämtade covidtest till oss. De var något äckliga att ta, men det gick bra. Sen åkte han och lämnade in dem till oss också. 

Elliott var så glad och nöjd att ha lov och var på strålande humör. Vi åt makaroner och pannbiffar till lunch. Jag jobbade jäklar i det denna dag, förstår inte hur jag ska hinna med allt. Så mycket som ska redas ut och gås igenom nu inför kvartalsbokslutet. Och vi har inte direkt underlättat för oss med vårt nya sätt att boka på from förra året. Jaja. 

Fina rosor vi fått av mamma

Tog middagspaus då vi hämtade mat på ChopChop för ingen av oss orkade eller hann med att laga någon mat denna dag. Detta trots att vi beställt hem mat från Ica och har kylen full. Så resten av veckan får vi banne mig se till att laga mat och inte hämta. 

När vi ätit spelade vi Alias med Elliott. Sen jobbade jag till kvart över tio på kvällen. Sen var det nattinatti

27/10 tisdag - Hade ont i bihålorna även denna natt, fast det var helt bra dagen före! Sov jättedåligt. Tog Treo direkt när jag började jobba vid halvåtta. Jobbade till 23.15 på kvällen med bara paus för lunch och middag. Crazy. Men börjar komma framåt i alla fall. 

28/10 onsdag - Var uppe tidigt för att jobba. Jobbade på hela dagen, var klar vid halv sju. Semester imorgon. Tjohoo! Mina vallningar är tillbaka. Kul va? Hatar dem. Säkert därför jag sover så dåligt igen... 

Fick svar på testerna och det var inte Covid, tjohoo! Det var skönt att veta! Det trodde vi nog inte heller att det skulle vara, men man vet ju inte eftersom det kan ge milda symptom. 

Vi fick några valpbilder från uppfödaren. Vi ska hälsa på dem den 14 november. Känns som en evighet dit! 

Ååååh!!! Gullevovvar!

Vi tittade på "American murder: The Family Next Door". Sann och läskig. 

29/10 torsdag - semesterdag. Hade satt klockan på ringning kl 07 och var sjukt trött när jag skulle stiga upp. Hade knappt sovit alls, kanske 3 timmar bara. Jaja, så blir det ibland. Men jag skulle vara på bilservice 07.30 så det var lite bråttom. Joakim fixade latte till oss. 

Jag åkte till verkstaden och satte mig där och väntade medan bilen servades, det skulle ta 1,5 timme. Det gjorde det också och under tiden pratade jag med säljaren om olika grejor, som hundburar och galler till bilen. Det ösregnade när jag körde därifrån. 

När jag kom hem hade Joakim åkt för att träffa sin mamma. Jag satte på en ljudbok och gick runt här hemma och plockade undan och dammsög. När jag var klar kom Joakim hem och vi åt matjessill. Jättegott! Vi tittade på TV och sen bakade jag ananas-paj. 

Fina rosor vi fått från Joakims mamma
Nybakad ananaspaj

30/10 fredag - semesterdag. Sov till kl 09 tack vare allergitabett. Mycket välbehövd sömn. Segade på förmiddagen men bakade sen en tosca-kaka och så åkte vi till mina föräldrar på eftermiddagen. 

Det var jättetrevligt som alltid! De hade de dukat upp så många gotter! Vi mumsade och mumsade och blev väldigt mätta och belåtna. Avokadoröran var så god att jag skulle kunnat äta allt i skålen själv :-D. 

En av mina portioner, mmm...

Efteråt drack vi kaffe och åt tosca-kaka. 

Toscakakan i sin form

Vi spelade Alias och beundrade deras nya fina utebelysning. Alldeles mörkt ute var det när vi åkte hem, trots att det inte ens var kväll. Känns som att det blir natt redan vid 19 :-). 

Rosorna fortfarande så fina! 

Hemma spelade vi en Fortnite och sen sorterade jag sakerna i byrån, allt låg huller om buller, nu har jag strukturerat upp det lite bättre. 

31/10 lördag

Vi åt frukost med Elliott. Sweet ville också ha lite gotter.

Sweet var sugen på frukost
Men där skulle ju Elliott sitta

Elliott gick över till Michael efter frukosten. De skulle träffa vovvar som de ska passa nästa vecka. Joakim och jag tog det lugnt hemma. Vi var trötta. Men vi kunde ju inte sitta inne hela dagen så vi tog oss i kragen och gick en runda längs strandängarna. Jättefint var det och väldigt skönt väder. Det var dimma när vi gick och jag hoppades kunna ta några fina bilder, men dimman försvann när vi var nere vid strandängarna. Solen var inte så högt uppe utan började gå ner. Så det var ju bra tid att gå promenad.

Lite dimma var kvar när vi kom men den försvann snabbt
Vattendroppar på gräs
Droppar på svarta okända bär
Och på slånbär
Vi mötte en snigel

Vi gick ner till strandängarna lite längre bort. Då blev det så varmt och fint solljus. Det tycker jag om!
Nypon
Mycket vatten på strandängarna
solen med sitt varma och fina ljus
Solen gör allt så varmt och fint
Bron från strandängarna

När vi kom hem så stekte vi kött till morgondagens gyros. Helene ringde och vi pratade en stund. Hon skulle covid-testa sig på måndagen. Hon var lite orolig. Hoppas såklart att hon inte har det. Vi skulle träffats på söndagen, men det hade jag redan ställt in pga att nu ska vi försöka hålla oss lite isolerade igen ett tag, eftersom det blivit mycket mer smitta nu. 

Vi orkade inte laga någon middag, så vi hämtade pizza på La Mare. Tog en calzone. Gott! Vi letade efter någon bra film att se på, men hittade ingen. Så istället blev det en serie. 

1/11 söndag - Var såååå trött denna dag. Det tog tid att komma upp och jag var helt seg i kropp och knopp. Elliott kom över vid halv nio. Joakim och jag gjorde kaffe och frukost. Tittade på Så mycket bättre. Kul! Gillar Benjamin alltså. Så gullig!!! Vi var sega allihop, men bestämde oss för att åka till Måkläppen som öppnat denna dag. Vi tog med varm choklad och kaffe och åkte iväg. Mellanlandade i Höllviken och åt vars en burgare. Sen var vi redo för promenad.

Oj så många som var på Måkläppen denna dag. Vi hade jättetur och hittade en parkering nära då ett par precis skulle åka. Vi tog en lång promenad och tittade efter sälar och bärnsten. Vi såg varken sälar eller bärnsten men det var en jättehärlig och fin promenad! 

Jättefint är det vid Måkläppen 
Nypon även här
Vi hade verkligen tur med vädret

Elliott gick glatt med och utan sin mobil
Lustigt hur molnen låg
fikapaus framför golfbanan

På väg mot fyren långt där borta
framme vid fyren
Älskar öppna vyer och moln
På väg tillbaka mot bilen
Även under denna promenad började solen gå ner
Tillbaka vid parkeringen

Vi satte oss med vår choklad och vårt kaffe när vi gått nästan hela rundan. Jättegott! Så fick man lite mer energi. När vi gått klart var elliott heeeelt slut. Det var han hela resten av kvällen :-). Vi gjorde gyros till kvällsmat och det var jättegott! Sen var det i stort sett nattinatti.

1 kommentar:

Petra sa...

Vilka fina bilder! Åh vad jag saknar Skåne och det stora vidderna! Älskar att få se dina foton!