måndag, november 09, 2020

Första veckan i november

2/11 måndag - Tagit ledigt tre dagar för att vila upp mig. Och ladda inför kommande jobbiga årsbokslutstid. Den börjar på riktigt i januari. Så ett tag dit, men känner att jag är för slut för att orka det där intensiva... så får försöka boosta upp mig! 

Skjutsade Elliott till skolan, inte alls glad att han går i skolan i dessa tider. Blä för det. Men vad ska man göra? När jag lämnat honom åkte jag till lokalen för att dreja. Jag var såååå trött och seg så började med att sätta mig i soffan och plocka ihop lite oljefärger. Tänker att jag ska försöka få tid att måla lite hemma. Har en idé på en tavla till Elliott, med pokemons :-). Vi får se när det kan bli tid för det? Vill också rita av Sweet med blyerts. Det kan vara så fint det med. Så mycket man vill! Så lite ork och svårt att hitta tid för det. Målning och sånt ger ju ofta energi tillbaka. Så givande på många sätt! 

Satte igång att dreja, men maskinen var inte som den skulle. Det var full speed eller ingen speed. Jag behövde ju lagom speed. Så det gick dåligt. Två lerklumpar wobblade sig och blev för blöta. Tyvärr... Men fick till en pytteliten skål till slut. 

Den pyttelilla skålen är den jag gjorde denna dag

Vi får försöka spänna drivremmarna, kanske är det som är problemet. Plockade undan och torkade av lera från alla ställen det skvätt. Sen satte jag mig i soffan igen och kollade lite på mail och sånt. Handlade på Hemköp på hemvägen och sen till Katarinas. Köpte bakelse och wienerbröd till oss :-). När jag kom hem så blev det latte och fika. 

Resten av dagen gjorde jag precis ingenting. Hade ont i huvudet och la mig och vilade några timmar. Lyssnade på ljudbok och på kvällen åt vi spagetti med köttfärssås, tittade på TV och la oss tidigt. 

Lite fika

3/11 tisdag - Vaknade lika seg som dagen innan. Tröttsamt! Undrar hur man ska göra för att känna sig pigg? Ont i huvudet även denna dag, vallningar. Bla bla bla. Strunt i det. Jobbade lite, kändes bra! Får abstinens när jag inte jobbar, hehe. När jag var klar åkte jag till Vellinge, Joakim var där hos sin mamma och jag mötte upp då vi tänkte åka till Vellinge plantskola och Vellingeblomman för att hitta höstblommor. Men innan vi gjorde det så tog vi en fika på Björns. Det ligger bredvid Joakims mamma så vi frågade om hon ville följa med. Det ville hon gärna. Jag tog en jättegod bakelse med laktrits, viol och choklad. 

Mumsigt!

Det var inget folk där så det kändes helt ok att sitta inomhus. De hade jättegod latte så Joakim o jag köpte kaffebönor med oss hem.

Efter fikan åkte vi till plantskolorna. Ingen av dem hade något av det vi ville ha. Så på hemvägen åkte vi in om Bauhaus och Plantagen, inget där heller! Så vi kom hem tomhänta... 

Spelade Fortnite och klappade Sweet som är världens gosigaste katt. Inte så att han vill ligga i knät, det vill han aldrig. Men han kommer gärna och kelar eller ligger bredvid en bit bort. Om man väsnas, typ hostar eller nyser, tömmer diskmaskinen eller rör på sig för mycket, då går han sin väg direkt. Han går i protest mjauandes. Han vill ha det tyst och lugnt :-). Sötnosen! 

Det blev vegetarisk lasagne till kvällsmat
Älskar den! Receptet ska jag skriva ner här så jag inte glömmer bort det. Man kan i och för sig ta vad man har hemma, men jag vill absolut ha majs i. 

Vegetarisk lasagne:

Lasagneplattor, torkade

1 hackad lök
1 hackad paprika
1 hackad squash
1 msk tomatpuré
1 solovitlök
1 burk krossad tomat
1 liten burk majs
sirap
krydda med: herbes the Provence, örtsalt, peppar

Riven ost

Bechamelsås 
50 g smör
3 msk mjöl
6 dl mjölk
0,5 tsk salt
vitpeppar
muskotnöt

1. Fräs lök mjuk.
2. Häll ner tomatpuré, kryddor, paprika och squash och fräs några minuter.   
3. Ta i riven eller pressad vitlök och rör runt, häll sen på krossad tomat. Låt puttra ca 10 min.
4. Ta i majsen. Smaka av med kryddor, salt, peppar (om den är för syrlig ta i lite sirap). 
5. Medan såsen puttrar gör du bechamelsåsen. Smält 50 g smör och fräs med 3 msk mjöl. Häll sedan på mjölken och vispa. Låt koka upp och koka några minuter. Ta i salt, vitpeppar och muskot efter smak. Ställ åt sidan när klar. 
6. Ta en ugnsform och lägg ut lasagneplattor. Varva tomatsås, lasagneplattor, bechamelsås och avsluta med plattor och bechamelsås på. Riv över massor av god ost, gärna parmesan. 
Ugn 175° och låt stå inne ca 30 min, tills den har fin färg. 

    4/11 onsdag - Hade skickat en bukett till Helene som fyller 50 denna dag! Det var från blomsterpigan som skickade bild innan de skickade iväg buketten. Tyckte jag var bra! 

    Bild från Blomsterpigan

    Vi åt lite mumsigt på kvällen

    Helene ringde och tackade  och vi pratade en stund. Uppfödaren hörde av sig och vi fick en tid att hälsa på valparna på söndag. Oh så spännande! Fick tillgång till en facebooksida om valparna också. Kände mig inte alls utvilad efter semestern. Lika trött som innan. 

    Lite gottgott så här ledighetens sista dag

    5/11 torsdag - Jobb igen efter ledigheten. Det var såååå mycket att göra denna dag. Men också så skönt att få jobba igen. Då det är stressande att inte jobba :-). När man vet hur mycket man har att göra. Men det är ju så tillfredsställande att kunna sätta sig och ta sig an allt igen. Och jag tycker att det är väldigt roligt att jobba! Även om det ibland blir för mycket för mig. Vi hade teamsmöte och det var fullt upp hela dagen. 

    Elliott hade inte varit här på tre dagar, det är ju det vi kör nu, tre dagar hos var. Det är en dag för mycket tycker jag :-). Men nu kom Elliott äntligen och det var så mysigt! Pratade med honom och vi bestämde att vi kan köra 2-dagars igen. Som standard, sen kan det bli en eller tre också. Det fungerar så himla bra det där. Aldrig några problem att byta eller med någonting. Tycker det är helt fantastiskt så bra det har fungerar hela tiden med Elliott. Han har det lika bra här som hos sin pappa och det är så himla skönt det där. 

    6/11 fredag - Ingen aning om vad vi gjorde denna dag

    7/11 lördag - Elliott bakade nötkakor till sin pappa inför fars dag (med viss hjälp). Han tyckte att det var superkul att mala nötter :-). Vi hade inget perfekt recept tyvärr, så de blev inte som mina föräldrars (vilka är supersaftiga och goda) men de blev ok. 

    Elliott maler nötter
    Nötkakorna

    På kvällen gjorde jag ananaspaj som vi skulle ta med oss till valpträffen dagen efter. 

    8/11 söndag - Fars dag! Elliott var hos Michael på morgonen och vi hade fixat lite farsdagsgrejs som han hade med sig dit. Åååååh! Voffivoffitime! Så himla mysigt! Och uppfödaren älskade ananaspajen. Det var kul! Hon var verkligen lyrisk över den. Men alltså vovvarna. OMG så fina! Både de vuxna och valparna. Helt fantastiskt att vi ska få en valp alltså! 

    Men åh alltså! Bara kolla! Vackra Kerstin och så valpen <3

    Så himla himla himla himla söta! Vi vet inte vilken vi kommer att få. Det är två pojkar, en av dem kommer vi att få. En är brun och en är svart. Vi känner spontant att den svarte är den vi känner mest för. Han känns så fin i sin utstrålning. Den svarte gick till Joakim jättemycket och sen somnade han i mitt knä precis innan vi skulle gå. Så galet söt. Den bruna var också så fin och kelig och kom till oss alla flera gånger. Den svarte kom inte så mycket till Elliott. Så han röstade mer för den brune efter denna första träff. 
    Här är de båda pojkarna. Så himla fina! 

    Hur gosigt?

    Den lille svarta!

    Kolla så söt randig kropp den bruna har (längst bort)

    Sussade sött när vi skulle gå

    Åååååh! Jag ville inte åka därifrån. Inte utan en valp i alla fall :-D. Men det gjorde vi. De vuxna hundarna var så gulliga och hoppade upp och satt i Elliotts knä. Så glada med viftande svansar. Kerstin är inte mamman till valparna men älskade att leka med dem. Så fint! 

    Fina mamman, vilken päls! Älskar rufset

    Tänk att vi hittade vår drömhund bara sådär av en slump när vi skulle till Torekov. Tänk att vi åkte på en hundträff med supertrevliga människor och fantastiska hundar bara några veckor senare. Och så att en uppfödare på träffen skulle ha valpar så snart och trots att det bara blev 5 valpar och andra var i kö så fick vi tinga en! Det måste ju vara meningen! När allt faller på plats sådär smidigt. 

    Efter hundbesöket var både Elliott o Joakim helt slut. Själv var jag helt speedad :-D. Vi åkte hem till mina föräldrar för att fira pappa på fars dag! Där var det så fint dukat med förrätt och avstånd. Vi fick melon och skinka till förrätt. 

    Och sen blev det supergod kreolskans gryta till middag. Med ris och sallad och stekta småkorvar. Mycket mumsigt! 

    Fick min mormors goda nötkakerecept

    Vi tittade på arga snickaren och åt tårta. 

    Tårta!

    Mycket trevligt! Det kom ett monster på besök. 

    Usch en sån gubbe...

    Elliott skulle till Michael sen så vi åkte hem framåt kvällen och Elliott gick till sin pappa. Vi var så trötta så det blev en tidig kväll. Jobb imorgon.

    Inga kommentarer: